TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient CFD0E004W vs Orient CFM00003B Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient CFD0E004W vs Orient CFM00003B Seçim

Mesaj Kaans » 03 Nis 2011, 00:59

Merhaba arkadaşlar...

Yine Saat krizim tuttu ve yaptığım araştırmalar sonucu bu 2 saat arasında kaldım... Onun için sizlerin de fikrini sorayım dedim... işte fotoğraflar ve teknik özellikleri

Orient Men's Classic Automatic Watch CFD0E004W

Descriptions :
White dial
Luminous hands and markers
Stainless steel case and case back
Genuine dark brown leather strap
Date display at 9 o'clock position

Features :
Automatic movement
Water resistant

Approximate Measurements :
Case Diameter: 39mm (excluding crown)
Case Diameter: 42mm (including crown)

Resim

Resim

ve...

Orient Power Reserve Automatic Men's Watch CFM00003B

Features :
Automatic Movement
Water Resistant 50M (5BAR)
Power Reserve Indicator
Continuous Operation Time more than 40 hours

Approximate Measurements :
Case Diameter: 40mm (excluding crown)
Case Diameter: 42.5mm (including crown)

Descriptions :
Silver Dial with 3 sub dials
Stainless Steel case and case back
Metallic Blue hands and Silver tone Markers with Luminous
Dome Crystal Glass
Genuine Leather Strap with double folding deployment Clasp

Resim

Resim

Tamam, iki saatin kullanım segmentlerinin farklı olduğunu biliyorum, birincisi takım elbise saati diğeri ise spor saat. Spor orientin beni cezbeden kısmı deri kayışın çift renkli olması, power reserve göstergesi ve klasik tarih göstergesi değilde yuvarlak tasarıma sahip olması. deployantlı kilit mekanizması (ki eğer seçimi kazanırsa koleksiyonumdaki ilk olacak bu yönden) ve kırmızı bezeli.

Klasik Orientin power reserve göstergeside son derece zarif ve zemin deseni de çok hoşuma gidiyor (Ne yalan söyleyeyim Tissot Le Locle'yi andırıyor bana). Tarih göstergesinin her zamanki saat 3 yönünde değilde saat 9 yönünde olması yine hoşuma giden nedenlerden biri.

Hangisine ihtiyacım var sorusunu sorduğumda kendime, aslında 2'sinede ihtiyacım yok derim. Koleksiyonumda hem klasik hem de spor saatlerim var. Ama hani geçenlerde bir araba reklamı vardı, adam station wagon bir araba alıyordu da satıcı şu nedenden, bu nedenden falan bu arabayı alıyorsunuz diye tahminler ediyordu da adam en sonunda sadece " sadece onu istiyorum diyordu. Bendeki de aynı hesap işte... Sadece istiyorum...

Ne dersiniz ???
En son Kaans tarafından 06 Nis 2011, 21:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Re: Orient CFD0E004W mi yoksa Orient CFM00003B mi ?

Mesaj coparan » 03 Nis 2011, 01:20

spor olan rakiplerine benziyor, casio ve seiko gibi. yani bir farklılığı yok gibi. kayışının tokalı değilde kilit mekanizmalı olması ise cazip duruyor.
ama mühim olan tip olduğundan ben klasiği tercih ederdim. tasarımı daha farklı duruyor. daha sade ama konuşan cinsten.
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj Frax » 03 Nis 2011, 01:50

Benim oyum CFM00003B modelinden yana. Bence çok daha şık bir saat diğer modele göre.

Ayrıca Tolgi06'nın yakın zamanda yaptığı CFM00003B incelemesi:

viewtopic.php?f=13&t=5197&p=62599&hilit=CFM00003B#p62599
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 03 Nis 2011, 02:00

İlk model klasik sade bir seri olsada, kendi içindeki farklı detaylandırmaları ile farklı bir hava yakalamış ve oldukça şık duruyor bence.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj bf109 » 03 Nis 2011, 17:58

benim oyum classic CFD0E004W den yana çünkü bu saat hemen her ortama ve hemen her döneme uygun her zaman tarzını koruyacak bir şekli var bence. Tabi tercih sizin.
Kullanıcı avatarı
bf109

Mesaj Magneto » 06 Nis 2011, 02:41

bende CFM00003B diyenlerdenim
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Tolgi06 » 06 Nis 2011, 12:27

CFM00003B bence fiyatını sonuna kadar hak eden bir saat.Aslında alpkop'un dediğine katılmıyorum(tamamen şahsi görüşümdür :D ).CFM00003B'nin gerek lugları,kadranı gerekse bezeli oldukça kendine has(bezelde çok hafif Omega PO esintileri olsada).Kilit sisteminin deploynantlı olması,arka kapağın cam olması ve tasarımı bu saatin avantajlarından.Ben iki modelide canlı olarak görmüş ve incelemiş biri olarak CFM00003B diyorum. CFD0E004W modelinin kordon kalitesini pek beğenmemiştim.Ayrıca arka kapağın cam olmamasıda bir eksiklik bence.Frax'ın da dediği gibi yaptığım incelemeyi oku bence.Orada beni rahatsız ve memnun eden özellikleri yazmıştım.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Kaans » 06 Nis 2011, 21:07

tolgi06 yazdı:CFM00003B bence fiyatını sonuna kadar hak eden bir saat.Aslında alpkop'un dediğine katılmıyorum(tamamen şahsi görüşümdür :D ).CFM00003B'nin gerek lugları,kadranı gerekse bezeli oldukça kendine has(bezelde çok hafif Omega PO esintileri olsada).Kilit sisteminin deploynantlı olması,arka kapağın cam olması ve tasarımı bu saatin avantajlarından.Ben iki modelide canlı olarak görmüş ve incelemiş biri olarak CFM00003B diyorum. CFD0E004W modelinin kordon kalitesini pek beğenmemiştim.Ayrıca arka kapağın cam olmamasıda bir eksiklik bence.Frax'ın da dediği gibi yaptığım incelemeyi oku bence.Orada beni rahatsız ve memnun eden özellikleri yazmıştım.

İncelemeni okuduğum için zaten aklıma takıldı saat Tolgi06. CFM00003B modelinin kayışı beni benden aldı zaten... Ama diğer modelin sadeliği de beni çok cezbediyor. Zemin deseni çok güzel... Belkide CFM00003B modelini alıp Le Locle için para biriktirmeye başlamalıyım. Bu arada başka bir soru arkadaşlar... Herkesin Otomatik saat kurucusu var mı ? Ben şimdiden 2 saati durdurmadan idare etmekten 3. saat gelince ne yapacağım derdine düştüm. Yoksa saat almayıp bir watch winder mı alsam ! Çok da pahalı meretler yaf !!!
En son Kaans tarafından 06 Nis 2011, 22:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 136 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners