mrtkrks yazdı:Çok komplo teorisi okumuşumdur ama bu baya fantastikmiş. Alt sıralara düşen iletileri avlayan akbabalar flnfsenturk yazdı:Bu saat için forumda kimse ilgilenmez diye düşünüyorum. Muhtemelen "Yauww gardaşım bu saat 100-200 lira zaten ne uğraşıyon çizik giderecem diye, at gitsin yenisini alırsın" diye cevap vereceklerdir.
Forumdaki arkadaşlar 10bin lira ve üstü saatler için ilgi gösteriyor genelde. Hele hele 90-100bin liralık Rolex marka saatler hakkında başlık açıyorsanız açtığınız başlığa mesaj yağıyor. Ama böyle 100-200 liralık bir Casio F91 için başlık açıyorsanız başlığınızın üzerinde akbabalar uçuşuyor ki o başlık alt sıralara düşüp ölünce yesinler diye.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir de şöyle bir fantastik bir komplo teorisi, biraz korku filimi, biraz da dramayı andıran irrasyonel bir ötekileştirme var forum üyeleri arasında. Bunu da bahsetmek isterim ki gece rüyanıza girsin bu durum.
Mesela ben bir başlık açıyorum ve diyorum ki "Arkadaşlar 1000 ile 1500 arasında bir bütçem var. Hangi Casio G-Shock'u önerirsiniz" diyorum bir anda hurrraa başlığa öneri yağıyor.
1-)"Ben olsam o paraya Orient otomatik saat alırdım. içinde falanca mekanizma var"
2-) Yok ben orient almazdım 2nci el Seiko SKX alırdım. Gerçi üretimi durdu ama internet üzerinden bulabilirsin.
3-) Ben yurt dışından Tissel alırdım. AliExpressten şu fiyata veriyorlar.
Yok ben Steinhart alırdım, ben Longiness alırdim, yok içinde SDW-2213 mekanizması var falan. Ben üstüne şu kadar daha katardım bunu alırdım...
Yani arkadaşın 1000 lira parası var pilli Casio GShock saat alacak ama önerilerin tamamı otomatik saat üzerine üstelik de hepsinin fiyatı belirtilen bütçeden daha yüksek. Yani acıya merhem olmak yerine tuz basılıyor bir yerde.