TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Diver Saat Tercihi Ve Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Diver Saat Tercihi Ve Önerisi

Mesaj punk » 27 Mar 2011, 21:51

Dürüst olmak gerekirse Kinetic teknolojisinin hiçbir esprisi yok. Eco-drive deseniz anlarım çünkü maliyeti düşük. Aynı zamanda o da lityum iyon pili şarj ediyor fakat pillerinin ömrü çok daha uzun oluyor.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Tolgi06 » 27 Mar 2011, 21:58

Haklısın pek bir espirisi yok punk .Yinede dikkate değer bir teknoloji.Bir ara burada incelemesinide yaptığım eco-drive bir saatimde hala duruyor.Hem uzun ömürlü hemde ucuz.20-25 yıl batarya değiştirmeye gerek yok diyorlar.Bekleyip göreceğiz :)

İyi hatırlattın aslında punk.Terasus Citizen'in eco-drive diverlarınada bakabilirsin aslında.Hoş tasarımlar gözüme çarpıyor ara sıra.
Örneğin Citizen BN0030-54E modeli.Dalgalı kadran,300 m su geçirmezlik.Baya Omega esintisi taşıyor ama güzel bir model.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Terasus » 28 Mar 2011, 10:09

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Sanırsam turunculu Orient'i sipariş edeceğim, içime en çok sinen ve beğendiğim model o. Citizen BN0030-54E modeline de baktım ama ikna olmadım :) Açıkçası biraz aceleye geldi, bugün siparişi vermem lazım. Birkaç saate sipariş verilmiş olur sanırsam. Elime ulaştığı zaman detaylı bir inceleme yapmaya çalışacağım.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Magneto » 29 Mar 2011, 01:26

CEM75001B derim.Seiko ise kinetic. ve bence 75001B nin yanında esamesi bile okunmaz.
ne bu Seiko hayranlığı anlamadım gitti bana göre Kinetic teknoloji beş para etmeyen bir teknoloji .Zevk meselesi tabii ki ama bu 3 lü yanında seikonun yüzüne bile bakmam .
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj poloPhilippe » 29 Mar 2011, 13:57

CEM75001B'in Türkiye mağaza fiyatları nedir ?
Kullanıcı avatarı
poloPhilippe

Mesaj Eterna » 29 Mar 2011, 15:31

Bir ara 350 - 400 TL diye aklımda kalmış. Ama kur falan değişti güncel bilgim yok. Aslan sate telefon açın kesin rakamı öğrenin isterseniz.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj razz » 29 Mar 2011, 15:50

Magneto yazdı:CEM75001B derim.Seiko ise kinetic. ve bence 75001B nin yanında esamesi bile okunmaz.
ne bu Seiko hayranlığı anlamadım gitti bana göre Kinetic teknoloji beş para etmeyen bir teknoloji .Zevk meselesi tabii ki ama bu 3 lü yanında seikonun yüzüne bile bakmam .

Öncelikle ben TSF'de herhangi bir SEIKO hayranlığı sezmiyorum.. Sadece fiyat/performans oranı genelinde en başarılı markaların başında gelen Seiko'nun haklı olarak tavsiye edildiğini görüyorum..
Lakin sende bir Orient hayranlığı olduğunu düşünüyorum Magneto.. Bu kötü birşey değil ancak zor şartlarda kendine bir saat almak üzere TSF'den fikir rica eden bir üyenin mesajına " ne bu Seiko hayranlığı anlamadım gitti bana göre Kinetic teknoloji beş para etmeyen bir teknoloji " diye cevap yazmak da cahillikten başka birşey değil.. Oturup araştırmadan, okumadan, anlamadan " Kinetic = Pilli, Orient = Otomatik, kahrolsun pilli Seiko, yaşasın otomatik Orient " diye bir çıkarıma gidersek eğer insanların Seiko Spring Drive yerine kapı teslimi 200,00 TL.den 50 tane Orient alması gerekir..

Seiko'nun Kinetic teknoloji son derece başarılı bir elektro mekanik düzenektir.. Otomatik saatin çalışma prensibi üzerine pilli saat ile kıyaslandığında negatif unsurlar olarak değerlendirilebilecek yüksek sapma değeri ve kısa güç rezervi sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilmiştir.. Sonuç; quartz hassasiyetinde çalışan, 5 ay güç rezervine sahip ve ortalama 10 sene pil değişimi gerektirmeyen bir saat.. Ben burada " beş para etmeyen " bir teknoloji göremiyorum.. Kinetic teknolojisi safkan mekanik saatlerin yanında bakış açısı, beklentiler, alışkanlıklar ve pekçok başka değişken doğrutusunda daha değersiz görünebilir.. Ama mevzu yukarıda bahsi geçen üç model ile sınırlandığında ( ki Terasus böyle yapmış ) iki Orient'in, Seiko'nun teknolojisi, işçiliği ve malzeme kalitesi yanında " esamesi bile okunmaz ".. Hatta mevzu turuncu kadran olmasa o Orient'lerin " yüzüne bile bakılmaz ".. Bir saatin dizaynı hakkında fotoğraflardan yorum yapmak kabul edilebilir ancak kalite ( mat yüzeylerin işçiliği, bezel üzerindeki karakterlerdeki detay, kadran indekslerinin kusursuzluğu, bileziğin atkılarının masif veya bükme oluşu vs vs vs ) böyle iki boyutla değerlendirilmez..

Terasus Orient'i seçmiş, hayırlı olsun, güle güle kullansın.. Ancak birine birşey tavsiye etmek sorumluluk gerektirir.. Bu nedenle verilen tavsiyelerde ve yapılan yorumlarda objektif davranmak esas olmalıdır.. Yoksa Vodafone Esnaf Tarifesi reklamındaki bitirim oto parçacı edasıyla " beş para etmez, yüzüne bile bakılmaz, esamesi okunmaz " diye yorum yaparsak paylaşımın bir anlamı olmaz..
En son razz tarafından 31 Mar 2011, 14:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj poloPhilippe » 29 Mar 2011, 17:19

Eterna yazdı:Bir ara 350 - 400 TL diye aklımda kalmış. Ama kur falan değişti güncel bilgim yok. Aslan sate telefon açın kesin rakamı öğrenin isterseniz.

Yaklaşık 225 lira fiyat verdiler ama ellerinde yokmuş gelme ihtimaline de pek olasılık vermedi telefondaki hanımefendi.
Kullanıcı avatarı
poloPhilippe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners