Magneto yazdı:CEM75001B derim.Seiko ise kinetic. ve bence 75001B nin yanında esamesi bile okunmaz.
ne bu Seiko hayranlığı anlamadım gitti bana göre Kinetic teknoloji beş para etmeyen bir teknoloji .Zevk meselesi tabii ki ama bu 3 lü yanında seikonun yüzüne bile bakmam .
Öncelikle ben TSF'de herhangi bir SEIKO hayranlığı sezmiyorum.. Sadece fiyat/performans oranı genelinde en başarılı markaların başında gelen Seiko'nun haklı olarak tavsiye edildiğini görüyorum..
Lakin sende bir Orient hayranlığı olduğunu düşünüyorum Magneto.. Bu kötü birşey değil ancak zor şartlarda kendine bir saat almak üzere TSF'den fikir rica eden bir üyenin mesajına "
ne bu Seiko hayranlığı anlamadım gitti bana göre Kinetic teknoloji beş para etmeyen bir teknoloji " diye cevap yazmak da cahillikten başka birşey değil.. Oturup araştırmadan, okumadan, anlamadan "
Kinetic = Pilli, Orient = Otomatik, kahrolsun pilli Seiko, yaşasın otomatik Orient " diye bir çıkarıma gidersek eğer insanların Seiko Spring Drive yerine kapı teslimi 200,00 TL.den 50 tane Orient alması gerekir..
Seiko'nun Kinetic teknoloji son derece başarılı bir elektro mekanik düzenektir.. Otomatik saatin çalışma prensibi üzerine pilli saat ile kıyaslandığında negatif unsurlar olarak değerlendirilebilecek yüksek sapma değeri ve kısa güç rezervi sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilmiştir.. Sonuç; quartz hassasiyetinde çalışan, 5 ay güç rezervine sahip ve ortalama 10 sene pil değişimi gerektirmeyen bir saat.. Ben burada " beş para etmeyen " bir teknoloji göremiyorum.. Kinetic teknolojisi safkan mekanik saatlerin yanında bakış açısı, beklentiler, alışkanlıklar ve pekçok başka değişken doğrutusunda daha değersiz görünebilir.. Ama mevzu yukarıda bahsi geçen üç model ile sınırlandığında ( ki Terasus böyle yapmış ) iki Orient'in, Seiko'nun teknolojisi, işçiliği ve malzeme kalitesi yanında " esamesi bile okunmaz ".. Hatta mevzu turuncu kadran olmasa o Orient'lerin " yüzüne bile bakılmaz ".. Bir saatin dizaynı hakkında fotoğraflardan yorum yapmak kabul edilebilir ancak kalite ( mat yüzeylerin işçiliği, bezel üzerindeki karakterlerdeki detay, kadran indekslerinin kusursuzluğu, bileziğin atkılarının masif veya bükme oluşu vs vs vs ) böyle iki boyutla değerlendirilmez..
Terasus Orient'i seçmiş, hayırlı olsun, güle güle kullansın.. Ancak birine birşey tavsiye etmek sorumluluk gerektirir.. Bu nedenle verilen tavsiyelerde ve yapılan yorumlarda objektif davranmak esas olmalıdır.. Yoksa Vodafone Esnaf Tarifesi reklamındaki bitirim oto parçacı edasıyla " beş para etmez, yüzüne bile bakılmaz, esamesi okunmaz " diye yorum yaparsak paylaşımın bir anlamı olmaz..