TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Virüs Salgını, Para Piyasaları ve Saat Sektörü

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Virüs Salgını, Para Piyasaları ve Saat Sektörü

Mesaj adorno » 19 Nis 2020, 22:51

Ground yazdı:
serbestdeli yazdı:Panik satışları mı olur yoksa fırsat varken 3-5 eksiğine mi olur orası tartışılır.
Birçok saat koleksiyoneri ve satıcısı 1-2 ay içerisinde belki de biraz daha kısa bir süre içerisinde daytona dahil tüm modellerin vitrinlerde alıcı bekleyeceğini düşünüyor, hatta pepsi batman gibi modellerde %10 submariner de %15 diğer modellerde %15-30 arasında iskontolarin bile durumu kurtaramayacağını söylüyorlar, durum nasıl olur bilinmez tabi ama uçuşların durması İtalya ve Yunanistan da olan butiklerin saatleri kime satacağını da düşündürmüyor değil, telefonlara cevap bile vermeyen tax free bile kesmeyen butiklerin birçok eski müşterilerine %20 indirim+tax free ile saat alirmisiniz diye mesaj gönderdiği söyleniyor, yurtiçinden bir iki butik spor çelik modellerden birkaçı için almayı düşünürmüsünüz diye bana bile sormuştu ama almayı düşünmediğimi söyledim işin garip tarafı eşe dosta önerdim lakin onlarda almak istemedi, elden çıkarmayı düşündüğünüz saatler varsa elinizi çabuk tutmanız gerekiyor gibi yoksa %30-40 arasında fiyat düşüşleri olacak gibi, chrono24 te seramik bezelli siyah kadran daytona 17 bin usd ye şimdiden düştü 10-11 bin usd ye 1 ay içinde düşecek gibi, almayı düşünenler 1 ay daha beklerse büyük indirimlerle güzel rakamlara saat alabilir.
Biraz niyetleri yazmışsınız :)))

Ama gerçekler böyle olmuyor. Bir daytona 11-12bin e düşmesi dünyaya meteor düşmesinden bile zor gözüküyor ahahah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayni fikirdeyim.

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her başarılı erkeğin ardında en az bir kadın vardır.
Kullanıcı avatarı
adorno

Mesaj rolexcollector » 20 Nis 2020, 05:03

serbestdeli yazdı:Panik satışları mı olur yoksa fırsat varken 3-5 eksiğine mi olur orası tartışılır.
Birçok saat koleksiyoneri ve satıcısı 1-2 ay içerisinde belki de biraz daha kısa bir süre içerisinde daytona dahil tüm modellerin vitrinlerde alıcı bekleyeceğini düşünüyor, hatta pepsi batman gibi modellerde %10 submariner de %15 diğer modellerde %15-30 arasında iskontolarin bile durumu kurtaramayacağını söylüyorlar, durum nasıl olur bilinmez tabi ama uçuşların durması İtalya ve Yunanistan da olan butiklerin saatleri kime satacağını da düşündürmüyor değil, telefonlara cevap bile vermeyen tax free bile kesmeyen butiklerin birçok eski müşterilerine %20 indirim+tax free ile saat alirmisiniz diye mesaj gönderdiği söyleniyor, yurtiçinden bir iki butik spor çelik modellerden birkaçı için almayı düşünürmüsünüz diye bana bile sormuştu ama almayı düşünmediğimi söyledim işin garip tarafı eşe dosta önerdim lakin onlarda almak istemedi, elden çıkarmayı düşündüğünüz saatler varsa elinizi çabuk tutmanız gerekiyor gibi yoksa %30-40 arasında fiyat düşüşleri olacak gibi, chrono24 te seramik bezelli siyah kadran daytona 17 bin usd ye şimdiden düştü 10-11 bin usd ye 1 ay içinde düşecek gibi, almayı düşünenler 1 ay daha beklerse büyük indirimlerle güzel rakamlara saat alabilir.
Güzel bir hayalgücü bence[emoji6]

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj SeiKinetic » 20 Nis 2020, 08:04

Daytona'nın 10.000'lere düşmesi, doların yarın 3e düşmesiyle aynı ihtimal.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj eyimen » 20 Nis 2020, 09:18

Keşke olsa.. 10000 USD'ye Daytona, bana yazın hemen bir tane :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj görkemk » 20 Nis 2020, 09:52

retailden bulmak oldukça kolaylaşacaktır , çin ekonomisi büyük bir daralma içine giriyor ve dünyada ana talep artışı çin kaynaklı idi.

ama bu kadar popüler bir modelin retail altına gideceği pek gerçekçi değil.

burada soru rolex üretimi kısıp yine fiyatları yüksekte tutacak mı ? yoksa üretim miktarını aynı tutup daralan ekonomi sayesinde elinde parası olan insanlar bayiye gidip ver şu vitrindeki daytonayı 15000 dolar neyse işte o anki bayi fiyatı alıp çıkabilecek mi ?

bu olursa daytonanın ikinci eli normal satış fiyatının 1000 - 2000 dolar altına inebilir ama hiç bir zaman 10000 dolar seviyesine inmez
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj gargamell » 20 Nis 2020, 10:06

Aslında biraz da sosyolojik yönden bakılırsa, minimalizm akımının ciddi bir yükselişe geçtiğini gözlemlemek mümkün. İnsanların bilinçaltına işlediğinde kavramlar, değişmesi zor oluyor. Mesela Amerika'da deli gibi "evde kal" çağrılarını protesto edenler var. İnsanlar alış verişten uzaklaşıyor. Geçenlerde nerede gördüm hatırlamıyorum ama "İnsanlar sadece ihtiyacı olanı aldıklarında ekonomilerin çöktüğünü siz de fark ettiniz mi? yazıyordu.

Marka bazında değil, arz talep dengesi mutlaka oluşacak ama kimler nelerde fedakarlık edecek? AVM saatçileri burunlarından kıl aldırmamaya devam edebilecek mi? Evet daha önce de böyle buhranlar yaşandı fakat ölüm korkusu bu kadar yakından hissedilmemişti.

Yaşayayıp göreceğiz.

Katkılarınız için teşekkür ederim. İlerleyen günlerde makale linkleri de eklemeyi düşünüyorum. Selamlar.
The Time-Tested, Battle-Hardened.
Kullanıcı avatarı
gargamell

Mesaj Umutt » 20 Nis 2020, 10:28

görkemk yazdı:retailden bulmak oldukça kolaylaşacaktır , çin ekonomisi büyük bir daralma içine giriyor ve dünyada ana talep artışı çin kaynaklı idi.

ama bu kadar popüler bir modelin retail altına gideceği pek gerçekçi değil.

burada soru rolex üretimi kısıp yine fiyatları yüksekte tutacak mı ? yoksa üretim miktarını aynı tutup daralan ekonomi sayesinde elinde parası olan insanlar bayiye gidip ver şu vitrindeki daytonayı 15000 dolar neyse işte o anki bayi fiyatı alıp çıkabilecek mi ?

bu olursa daytonanın ikinci eli normal satış fiyatının 1000 - 2000 dolar altına inebilir ama hiç bir zaman 10000 dolar seviyesine inmez
Tam olarak dediğiniz gibi olacağını düşünüyorum Görkem Bey, yani üretimin kısılıp saatlerin değerinin korunacağına inanıyorum.

Bahsedilen modellerde, zaten firma enderlik prensibini satıyor bize yıllardır. Fiyatla talebin karşılıklı birbirini desteklediği bir veblen modeli söz konusu. Bunu tehlikeye atmayacağını düşünüyorum.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj danGerfuLL » 20 Nis 2020, 10:40

Rolex alamayan kisilere gelsin madem. Basta ben. [emoji846]Resim

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cemhk ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners