TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj Xhantos » 25 Kas 2019, 14:25

cbk84 yazd覺:
tuttacromata yazd覺:evremde saatten anlayan pek kimse yok. Onlar i癟in pahal覺 saat almak anlams覺zd覺r. Bahsettiim 癟evremdeki insanlar her g羹n 癟evrenizde g繹rebileceiniz ortalama T羹rk vatanda覺 tipi. Bu insanlar i癟in para kazand覺rmayacak her ey anlams覺zd覺r. Ald覺覺n覺z her eyin fiyat覺n覺 sorarlar, onlara g繹re kesin pahal覺ya alm覺s覺n覺zd覺r. Araba al覺rs覺n覺z onu niye ald覺n, piyasas覺 yok, keke unu alsayd覺n derler. Yukar覺da "samuray"覺n dedii gibi bunlara laf anlatmaya kalkarsan yalan覺rs覺n.

O kadar g羹zel yazm覺s覺n覺zki : ) Ben de hayat覺mda ilk defa g羹zel bir saat almak istiyorum; eskiden moda saatleri takard覺m, son 3-4 senedir de ak覺ll覺 saat kullan覺yorum. Rolex Explorer II almay覺 planlad覺覺m覺 bahsettiim herkes bana kafay覺 yemiim gibi davran覺yor : ) Halbuki 36 ya覺ma geldim, uluslararas覺 bir firmada orta seviye y繹netici olarak 癟al覺覺yorum, hatta 1 ay 繹nce terfi ald覺m ancak insanlar ev sahibi olmadan (arabam var) b繹yle pahal覺 bir saat almam覺 sadece g繹steri merak覺 olarak alg覺l覺yor. Ev sahibi olmak i癟in d羹nya kadar faiz 繹demektense makul kiral覺 bir evde oturup (bekar覺m :lol: ) en az覺ndan g羹zel tatil yapar覺m, kaliteli beslenirim, iyi saat takar覺m 8-) :thumbup:

Rolex'i yine nakte 癟evirmek kolay, piyasas覺 ve ad覺 var, siz bir de (benim gibi) GS almay覺 planlasayd覺n覺z yanm覺t覺n覺z :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Xhantos

Kay覺t: 30 Nis 2019, 22:00

Mesaj rtalhaustun » 25 Kas 2019, 15:09

Xhantos yazd覺:
cbk84 yazd覺:
tuttacromata yazd覺:evremde saatten anlayan pek kimse yok. Onlar i癟in pahal覺 saat almak anlams覺zd覺r. Bahsettiim 癟evremdeki insanlar her g羹n 癟evrenizde g繹rebileceiniz ortalama T羹rk vatanda覺 tipi. Bu insanlar i癟in para kazand覺rmayacak her ey anlams覺zd覺r. Ald覺覺n覺z her eyin fiyat覺n覺 sorarlar, onlara g繹re kesin pahal覺ya alm覺s覺n覺zd覺r. Araba al覺rs覺n覺z onu niye ald覺n, piyasas覺 yok, keke unu alsayd覺n derler. Yukar覺da "samuray"覺n dedii gibi bunlara laf anlatmaya kalkarsan yalan覺rs覺n.

O kadar g羹zel yazm覺s覺n覺zki : ) Ben de hayat覺mda ilk defa g羹zel bir saat almak istiyorum; eskiden moda saatleri takard覺m, son 3-4 senedir de ak覺ll覺 saat kullan覺yorum. Rolex Explorer II almay覺 planlad覺覺m覺 bahsettiim herkes bana kafay覺 yemiim gibi davran覺yor : ) Halbuki 36 ya覺ma geldim, uluslararas覺 bir firmada orta seviye y繹netici olarak 癟al覺覺yorum, hatta 1 ay 繹nce terfi ald覺m ancak insanlar ev sahibi olmadan (arabam var) b繹yle pahal覺 bir saat almam覺 sadece g繹steri merak覺 olarak alg覺l覺yor. Ev sahibi olmak i癟in d羹nya kadar faiz 繹demektense makul kiral覺 bir evde oturup (bekar覺m :lol: ) en az覺ndan g羹zel tatil yapar覺m, kaliteli beslenirim, iyi saat takar覺m 8-) :thumbup:

Rolex'i yine nakte 癟evirmek kolay, piyasas覺 ve ad覺 var, siz bir de (benim gibi) GS almay覺 planlasayd覺n覺z yanm覺t覺n覺z :D

襤lk tepki Seiko'ya bu kadar para verilir mi olacakt覺r, forumda bile!)) Ger癟ekten, Seiko'ya bu kadar para verilir mi? :D
in love w/ Cartier
Kullan覺c覺 avatar覺
rtalhaustun

Kay覺t: 22 Oca 2016, 02:07

Mesaj moy » 25 Kas 2019, 15:10

Xhantos yazd覺:
cbk84 yazd覺:

umut abinin mb ve cartierleri. :lol: :lol: :lol:

Bi ara can s覺k覺nt覺s覺ndan elimdeki 3tag覺 1 longinesi 1 de morisi takasa verip 羹zerine para ekleyip daha kaliteli bir saat almay覺 d羹羹nd羹m. Merhur bir greyciden taglar i癟in fiyat istedim abi hi癟 fiyat vermeyelim siz d覺arda deerlendirin gelin alaca覺n覺z saatte yard覺mc覺 olmay覺 isteriz dediler.
Al覺rken alt覺n satarken hurda plastik oluyor genelde bu marka saatler.
Ama AP olsun Rolex olsun Patek olsun ha kasadaki nakit para ha koldaki saat :thumbup:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan ba覺ms覺zl覺k olmaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
moy

Ya: 39
Kay覺t: 10 ub 2015, 16:41

Mesaj moy » 25 Kas 2019, 15:17

harbiden seikoya bu para verilirmi say覺n @Graund nerdesiniz :lol: :lol: :lol:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan ba覺ms覺zl覺k olmaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
moy

Ya: 39
Kay覺t: 10 ub 2015, 16:41

Mesaj Maradona » 25 Kas 2019, 18:09

Verilmez, ben Seikolar覺m覺 癟ak覺l ta覺 takas覺yla alm覺t覺m mesela... GS belki bir plastik tas, 20 de mandal eder... [emoji12]
Kullan覺c覺 avatar覺
Maradona

Ya: 48
Kay覺t: 30 May 2010, 05:43

Mesaj sieger » 25 Kas 2019, 19:20

valla o once birikim durumuna cok itiraz olmus, onu da soyle aciklarlar, sayet biriktirmen gereken kismi koydugunda ac kaliyorsan, yanlis isi yapiyorsun.

Gidip de kasiyerlik yapip, ben ayda 10bin lira biriktiricem demek biraz yanlis. Gunumuz Turkiyesi ile de alakasi yok net birsekilde. Ben biz warren buffetiz demiyorum kesinlikle ancak senelerdir eski klustur bir arabaya binen adamdan bahsediyoruz, bizde 300bin nakini bankada olup da, kredi ile daha da ustu araba almayan benim tanidgim o kadar az ki. Bunu hatali ya da degil demiyorum, herkesin oncelikleri farklidir, sadece adamin o lafini yanlis anlamamak lazim.
Ayni sey gibi, soruyorlar nasil sizin gibi olabiliriz diye, diyor ki, ekonomi hakkinda gunde 500 sayfa oku, kazanirsin, ama biliyorum yapmayacaksiniz. Ve kac arkadasima bunu anlatsam, ne alaka ya... cevabini aldim.

Bu vizyon olayi, ayrica ben yurtta ogrenciyken bile ayni mantigi yapardim, once biriktirir, bir kac hisse alir (100 lira bile olsa, hisse diyince herkes milyarlar zannediyor) sonra param yoksa, makarna pisirirdim 1-2 hafta boyunca. Bunlarin hepsi oncelik, gecen hatta yine bir arkadasim abi bot almam lazim ama pradanin modellerini sevmiyorum ayaklarim usuyor artik dedi. Ironiye siz bakin, bu bakis acisi ile zaten tum anlayis yanlis oluyor maalesef.

Konudan cok uzaklasmis olucam, ayrica kesinlikle ekonomi uzmani falan da degilim yanlis anlasilmasin, ama en azindan benim bakis acim budur. Ayrica mesela otomatik saati anlatmak demissiniz ya, niye anlatiyorsunuz ki? Hani ben bi 5711in neden 65bin dolar oldugunu kimseye anlatmam, ve hatta taktigim saatin fiyatini asla da soylemem, bilen adam zaten sorgulamaz, bilmeyen de zaten umrunda olmaz. Tabi herkesin yapisi farkli o baska, bazisi anlatmayi seviyor, ben zaman kavramini en analog en hissedilen sekilde, tarihiyle butunluguyle kolumda tasimayi seviyorum. Bu ne kadar derinlesirse benim icin degeri de o kadar artiyor. Bu sebeple maasim 5bin lira da olsa, 100binlik saati almamaliyim asla demem, zira hayattaki amacimiz bir cok baglamda tatmin olmaktan oteye gecmez. Bazisi isiyle, bazisi sporuyla, bazisi cizimiyle tatmin olur, ama herkes uyaninda bsii yapmak basarmak ister, ona ulasirken baska bir seye, ve oylece yitip gideriz. Eger amac boyle bir seye sahip olup mutlu olmaksa, bu mutlu edecekse, geri kalan tum hesap fasa fisodur gibi geliyor bana. Ama dedigim gibi zaten boyle bir konuda her sey gorecelilige gelecek.

Zira taksi kavrami varken, ya da cok lazimsa kiralik araba, ve toplu tasima, araba almaya bile karsiyim ben, cok karsi arguman var, siz de haklisiniz, ama bence manasiz ^^

Cok da politik yazmisim, bazen kizisinca iyi oluodu, neyse bidaki yoruma artik :D :champ:
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj eyimen » 26 Kas 2019, 10:25

cbk84 yazd覺:

Ev almadan saat al覺n覺r m覺 hi癟 :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Mesaj Ufkynl » 26 Kas 2019, 10:43

eyimen yazd覺:
cbk84 yazd覺:

O kadar g羹zel yazm覺s覺n覺zki : ) Ben de hayat覺mda ilk defa g羹zel bir saat almak istiyorum; eskiden moda saatleri takard覺m, son 3-4 senedir de ak覺ll覺 saat kullan覺yorum. Rolex Explorer II almay覺 planlad覺覺m覺 bahsettiim herkes bana kafay覺 yemiim gibi davran覺yor : ) Halbuki 36 ya覺ma geldim, uluslararas覺 bir firmada orta seviye y繹netici olarak 癟al覺覺yorum, hatta 1 ay 繹nce terfi ald覺m ancak insanlar ev sahibi olmadan (arabam var) b繹yle pahal覺 bir saat almam覺 sadece g繹steri merak覺 olarak alg覺l覺yor. Ev sahibi olmak i癟in d羹nya kadar faiz 繹demektense makul kiral覺 bir evde oturup (bekar覺m [emoji38] ) en az覺ndan g羹zel tatil yapar覺m, kaliteli beslenirim, iyi saat takar覺m 8-) [emoji106]

Ev almadan saat al覺n覺r m覺 hi癟 [emoji38]
Bekarsan al覺n覺r. evlenip ev al覺rken de sat覺l覺r :D

SM-G930F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Ufkynl

Kay覺t: 18 Eki 2015, 18:09

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: eskiserkan ve 96 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners