TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Uyarı!!! Taşkın Usta'ya sakın saat göndermeyin !!!

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Uyarı!!! Taşkın Usta'ya sakın saat göndermeyin !!!

Mesaj Okanito » 09 Kas 2019, 00:14

KaraSinek yazdı:Arkadaşlar merhaba başlığı görünce Taşkın Usluyan ile tecrübemi yazmam gerektiğini düşündüm.

Kendisi ile olan yazışmalarımızdan tarihlere bakarak yazmaya gayret göstereceğim.

Forumdan bir arkadaşımızın referansıyla Taşkın Usta?nın da Cengiz usta ile çalıştığı bilgisiyle ; (bunu özellikle belirtiyorum çünkü sanırım bu başlık olmasa birçoğumuz hala bilindik usta olarak saatini kendisine bırakıyor olacaktık.)

2018 Haziran ayında poljot chrono saatimi bakım ve mümkünse safir cam ile değişim talebiyle gönderdim. Tek şikayetim bakımsızlıktan saatin tarihini ayarlarken date kısmının bazen yarım pozisyonda kalmasıydı. (ki kurma kolunu normal pozisyonuna itince tarih olması gereken pozisyona da geçiyordu.)

saatin camını değiştirmeyelim bakımını yapalım dedi ve tamam diyerek bakım amaçlı kargo ile ulaştırdım.
kabaca 3 ay sonra 08.09.2019da saat elime ulaştı ama chrono kolları yerinden çıkık olarak kargo paketinden çıktı.
bana geri göndermesine gerek yok diyerek ankarada bir usta arkadaşının iletişim bilgilerini verdi. ona götürdüm. o saati topladı.

chronoyu çalıştırdığımız anda saatin makanizma sorun çıkardı.

2018 Ekimde saati tekrar kendisine gönderdim . saat çok kurcalanmış vs diyerek mekanizmayı sıfırladığını benim için yeni mekanizma aldığını söyledi. saati kargolamasını uzun süre bekledim.
1ayı geçtikten sonra 20.12.2018 de saati hallettik gönderiyorum dedi.
5 gün boyunca cevap alamadım. 24.12.2018de "Şehirdışındaydım, saat bugün ya da yarın elinize ulaşmış olması lazım. Bizim çocuğa gönderttim" dedi
saat bana ayın 27sinde geldi ve kargoalama tarihi bir gün öncesi idi.

saat geldi ve chronoya bastığım anda saat takıldı kaldı .
sonrasında kendisi dahil 2 ustanın da baktığını ama olmadığını, ( benim götürdüğüm ankaradaki usta ile birlikte 3 usta oluyor.) saati benden nakit alıp parça olarak kullanacağını söyledi. çok sevdiğim bir saatim olmasına rağmen ben de kabul ettim.

o tarihten 15.01.2019 tarihine kadar sağlık,telefon değişikliği vb sebeplerle cevap alamadım. ve sonunda param hesaba geçti konu kapandı. Olayda iyi niyietinden şüphe etmeyerek ve o güne kadar da hep pozitif referanslar duyduğum için bana denk geldi demek diyerek konuyu dillendirmedim.

bu tecrübemi de yorum katmadan aktarmaya çalıştım.

Meraktan soruyorum, Ankara’daki usta Ulus Koloğlu’ndaki usta mıdır? Çünkü ben de Taşkın beyin referansıyla Ankara’daki bir ustaya gitmiştim ve buradaki yazılanlara benzer bir deneyim yaşayıp bu konuyu da okuyunca şaşırmadım açıkçası. Eğer o iş hanındaki ustaysa size yönlendirdiği çok komik bir hal alıyor :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj KaraSinek » 11 Kas 2019, 08:27

Ankara’daki usta Ulus Koloğlu’ndaki usta mıdır?
evet :?
https://www.instagram.com/karasinek666/
Kullanıcı avatarı
KaraSinek

Mesaj Okanito » 11 Kas 2019, 19:37

KaraSinek yazdı:
Ankara’daki usta Ulus Koloğlu’ndaki usta mıdır?
evet :?

Benzer esnaflar birbirlerini buluyor demek ki.

Oradaki beyefendiye anneannemden kalan 35-40 yıllık saatimi anneme anneler günü hediyesi minvalinde yaptırmak maksadıyla konuda bahsedilen asıl beyefendinin referansıyla götürdüm. Birebir aynı vaziyetleri yaşadım, randımansız bir tamirattan geçti. Üstelik saati iyi kapatmadığından hava temasıyla nem oluştu falan filan...

MEB’in sağladığı ustalık sertifikasıyla usta olunmuyor anlaşılan. Böyle bizim gibi kaç insan mağdur olmuştur kim bilir. Yazık.

IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj alihoca » 11 Kas 2019, 20:39

Çok üzücü bir durum maalesef pek çoğumuz zaman zaman böyle adamlarla istemeden bu tarz şeyler yaşayabiliyoruz. Ben de saatimi aldığımda iki ustaya gittim ikisi de bileziğini ayarlayamadı en son ben kendim yaptım. Çok geçmiş olsun

Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj rolexcollector » 11 Kas 2019, 20:50

Hatıra saat bugün elime ulaştı. Dış bezelde hiçbir sorun yoktu teslim ederken inanın...
Yazıklar olsun, hatıra saat ne hale geldi. Resim

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Tolgi06 » 11 Kas 2019, 21:03

rolexcollector yazdı:Hatıra saat bugün elime ulaştı. Dış bezelde hiçbir sorun yoktu teslim ederken inanın...

yanmis mi dis bezel?

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Cruciatus » 11 Kas 2019, 21:03

rolexcollector yazdı:Hatıra saat bugün elime ulaştı. Dış bezelde hiçbir sorun yoktu teslim ederken inanın...

Mümkün olduğunca kibar yazmaya çalışacağım; Saatin validesiyle cima eylenmiş... Başka açıklaması yok.. Ayıp..

Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj uhpu » 11 Kas 2019, 21:17

Nasıl bu hale geldiğini sorunca ne cevap aldınız????
Kullanıcı avatarı
uhpu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners