TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Mesaj Archezia » 12 Mar 2011, 18:23

Sanırım chronograph istemenin sebebi hafif spor görünmesini istemen değil mi? Yoksa çok kullanacağını sanmıyorum. Ama punk'un dediği gibi chrono almak istersen bu maliyeti arttırıyor. Belli bir bütçen olduğu için de prestijini düşürüyor. Bu fiyatlarda chrono olmayan ama çok güzel bir saat önereyim : Victorinox Swiss Army Airboss Mach 4. İncelemesi de var forumda :
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=4391&hilit=airboss#axzz1GOmbllXL

Yanlış hatırlamıyorsam bu saatin mekanizması da ortalama üstü bir kalitedeydi. Yalnız şimdi farkettim bileklerim ince demişsin.(Bu saat 45 mm) O zaman en azından bu saate bak, marka hakkında bir fikrin olur sonra victorinoxlara da bir bakarsın.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj nickynick » 12 Mar 2011, 18:27

Kronograf özelliğini gerçekten "ilk aldığın gün" çalıştıracaksın sadece...
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2011, 19:49

Benim sana tavsiyem güzel bir diver saat almandır.Chrono oldukça gereksiz ve genelde kullanılmayan bir özellik ama saatim kompleks olsun dersen orası ayrı.
Benim sana önerim
Longines Hydro Conquest Automatic L3.649.4.96.6 olurdu.

300m su geçemezlik,bayide bakın oldukça şıktır.Sporla klasiği bir arada sunan bir saat.Otomatik eta 2842-2 kalibre,safir cam vs vs.
Pazarlıkla 2000 e alırsın. Bakımını filan düzenli yaptırırsan bırak üniversiteyi ömür boyu dayanır.İçi siyah versiyonuda var istersen.Sana gönderdiğim kod oldukça koyu bir lacivert saatinki kolda mükemmel duruyor emin olabilirsin.41 mm kasa çapı var bileklerin ince olsada sırıtmaz.Çelik kordon olması ise avantaj 2 yılda bir 100 tl kordon parası vermezsin en azından
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2011, 19:50

Bu model ve marka senin tabirinle prestij ve görünüş olarak ''olmuş'' bence msturan :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 21:23

Hepinize gerçekten çok çok uzun uzun teşekkür ederim sayın üstadlar.. Ayrıca çok da özür dilerim, özürümü kabul edin lütfen cevap yazamadım bu saate kadar..Yakınımdaki bir saat&saat'e kadar fiyat bakmaya gitmiştim ve bir geldim ki gerçekten güzel yorumlar yapılmış.. Ve eğer bu kadar 'saatten anlayan adam' bunu diyorsa ben de kabulleniyorum, tamam; chronosuz saat alırım. :D
Ama tolgi06'nın da bahsettiği gibi biraz kompleks görünsün istiyorum, gösterişli olsun istiyorum anlamışsınızdır sanırım.. Hani bir ortamda 2000 lira verdiğiniz saatin http://www.hepsiburada.com/Liste/frederique-constant-fc303b6b6-erkek-kol-saati/ProductDetails.aspx?productId=safc303b6b6&categoryId=25008404 böyle görünmesi sizi alay konusu yapabilir aradaşlarınız arasında.. Ben bundan korkuyorum işte.. Hani, marka prestiji %70 ise benim için, geri kalan %30 da gösteriş olmalı...

tolgi06, dediğin longines'ti sanırım, geçenlerde trendyolda ya da başka bir sitede indirimde ona benzer bir longines vardı almak niyetiyle girdim kampanyaya ama görünüşü hani bana biraz olgun durucak gibi, sizce de 18 yaşı için uygun mu?

Sevgili arkadaşlar ve üstadlar, sizlere gerçekten nasıl anlatacağım bilmiyorum ama, aradığım saatin 'o' olması gerek :D Yani, sizler saatten, mekanizmadan anlıyorsunuz ve makinaya göre değerlendiriyorsunuz ya, eyvallah. Bu benim de istediğim bir şey zaten, mekanizmanın ve markanın prensibi... Fakat aradığım diğer kriter, saatten anlamayanların da 'of be' demesi :D Umarım sizlerin sabrını fazla zorlamıyorum kusura bakmayın :(
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj nickynick » 12 Mar 2011, 21:32

Resim

Bak buna herkes "of be" der :)
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 21:37

Sevgili Nick, sanırım bunu almam için bazı şartların yerine gelmesi gerek, önce zengin olmam, sonra bu saati beğenmem, sonra bu saati baya beğenmem, sonra bu saati PP 5002P ile karşılaştıracak kadar beğenmem ve son olarak da onu değil bunu almam gerek :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj nickynick » 12 Mar 2011, 21:41

Takılıyorum msturan :)

Hamilton'lar hakkında ne düşünüyorsun? Güzel modelleri var, ya da Tissot modellerini bir incele?

Resim
Kullanıcı avatarı
nickynick

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: mart ve 144 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners