TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Mesaj kiwi21 » 19 Tem 2019, 08:11

khef yazdı:
kiwi21 yazdı:Emrah abi, Anıl abiye katılıyorum. Gerçekten yorumlar, fotoğraflar... Kim bilir belki de önümüzdeki sene viski fuarlarında görürüz seni :champ: Afiyet olsun.

Slainte :champ:

Seneye İstanbul’da yapılacak, gidelim beraber. Hatta Eylül gibi denk getir, güzel bir tadıma katılalım. [emoji1634]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk kez duyuyorum. İnşallah abi, nasip :champ: :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Shinigami » 21 Tem 2019, 13:01

uzun süredir merak ediyordum :D :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
Shinigami

TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Mesaj khef » 25 Tem 2019, 00:09

Glenmorangie’nin bu serisini ilk defa GkhnBaggio sayesinde tattım. Quinta Ruban favorim oldu. Diğer üye Nectar D’or’u denk gelirse içerim ama almam. Paylaşımın en sevdiğim tarafı bu; neye yönelmen gerektiğini öğretiyor.

Resim

Burunda yumuşak meyve aromaları ile yoğun bir koku daha aldım. Cok tanıdık fakat adını koyamıyordum. Sonra incelemelerde gözüme çarptı; muskatmış. Ailemizde bir cok yemeğe azar azar rendelenip katılırdı, direkt lise yıllarına gittim. Ayrıca çok hafif karamel ve arkadan arkaya eskimiş deri kokuları çeşit kattı.

Damakta sert baharat başlıyor ve yol boyu tadıma eşlik ediyor. Bununla birlikte “silky” ve tatlı hissiyat mevcut ve üçünü bir arada sağlamak herkesin harcı değil; ciddi gövdeli viskilerden. Tatlılığın çoğunlukla “bourbon cask” yıllandırmasından geldiğini düşünüyorum; sonuçta 10 yıl Amerikan meşe fıçılarda bekletmişler. Üzüm tadı net var; o da ısrarla vurguladıkları portekiz fıçılardan geliyor. Alkol hissediliyor, %46 saglam oran. :thumbup:

Damağın arkasında ve uzun bitişte biber yoğunluğu artıyor. İkinci tadımda, sahilde ilk yaptığımız tadıma göre daha uzun ve sıcak bitiş çok keyif verdi. Rengi ise harika; renklendirici kullanıp kullanmadıklarına dair bilgi bulamadım. Kesin olan şey;
bitsin istemeyeceğim viskilerden. Tekrar teşekkürler Gökhan. :champ:

Resim

Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj kiwi21 » 25 Tem 2019, 08:06

Afiyet olsun abi. Şu koku olayı çok değişik, insanı yıllar öncesine götürebiliyor :champ: Rengi de çok fenaymış. Adeta bi kanyak :shock: Kanvas tablonun önünde de çok şık durmuş :champ:

Çevrede çok viskisever olmadığından arkadaşlarla Cuma gecesi ritüellerimizde eğer viskiyi tercih edeceksek yorumlardan kendimize yakın bulduklarımızı tercih etmeye çalışıyoruz. Aslında bi nebze kör alım oluyor. Şu ana kadar pişman olduğumuz olmadı. Islay damak tadı herkese hitap etmediğinden buluşmalarımızda genelde Highland / Speyside tercih ediyoruz.

Onun dışında da evde küçük hanımı uyuttuktan sonra eşimle de içiyoruz. Gerçi daha doğrusu ben içiyorum, o yancılık yapıyor :D Favorileri JW Wine Cask, Monkey Shoulder ve ilginç bi şekilde Bulleit Rye. Bulleit'ın geçerken boğazı yakan, tarçınlı, baharatlı yapısı nasıl olduysa hoşuna gitti. Viski içtiğini anlıyormuş :champ:

Benim tarafta yorumlar bu şekilde. Gönül ister ki sahilde seninle, Gökhan'la şöyle bi oturup tadım yapalım ama nasip...
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj gkhnbaggio » 25 Tem 2019, 11:37

Emrah :champ:

Şişeye hakkını veren bir yorumlama olmuş dostum, harika... Ağzına, burnuna, eline sağlık.

Ben de yorumuna şöyle nokta koyayım, tabi ki damak tadına bağlı subjektif bir aksiyon benimki ama yine de bu şişede vardır bir keramet dedirtir belki viskisever arkadaşlara, yaklaşık bir aylık tatile geldim memlekete ve yanımda 3 şişe Quinta ruban getirdim [emoji1][emoji1][emoji1]

Kıvanç, umarım en kısa zamanda öyle harika bir buluşma gerçekleştirebiliriz [emoji1360]

Slainte dostlar :champ:

** instagram: cigarlig
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj khef » 25 Tem 2019, 19:36

@Kıvanç

Eşinin sana katılması harika, ben hep saplama içiyorum. Hatun viskiyi denemek istiyor ama cok sert buluyor. Şimdilik sadece burundayız. [emoji28]

@Gökhan

Üç şişe QR’ı bir ayda içsem herhalde o tatilden dönmezdim. Afiyetler ve iyi tatiller dostum. [emoji106]

Bu arada Kıvanç’ın İstanbul’a geleceği yok. En son biz şişeleri alıp İzmir’e gideceğiz.

Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj moy » 25 Tem 2019, 19:44

khef yazdı:@Kıvanç

Eşinin sana katılması harika, ben hep saplama içiyorum. Hatun viskiyi denemek istiyor ama cok sert buluyor.

Benim eşimde nefret ediyor viskiden, Çıktığımız dönemde bizde arada 2 kadeh rakı bira tokuştururduk. Peş peşe 2 çoçuktan sonra oda bitti.
yaklaşık 7-8 sene önce viskiden korkunç bir şekilde sarhoş oldum ama öyle böyle değil evlere şenlik o gün bu gündür bırakın içmeyi kokusunu aldığımda midem kalkar
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj kiwi21 » 25 Tem 2019, 21:21

khef yazdı:@Kıvanç

Eşinin sana katılması harika, ben hep saplama içiyorum. Hatun viskiyi denemek istiyor ama cok sert buluyor. Şimdilik sadece burundayız. [emoji28]

@Gökhan

Üç şişe QR’ı bir ayda içsem herhalde o tatilden dönmezdim. Afiyetler ve iyi tatiller dostum. [emoji106]

Bu arada Kıvanç’ın İstanbul’a geleceği yok. En son biz şişeleri alıp İzmir’e gideceğiz.

Bekliyoruz efenim, yeğen seversiniz :P :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
kiwi21

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners