TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni saat arayisi ve itiraf...

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni saat arayisi ve itiraf...

Mesaj Ankthas » 03 Haz 2019, 01:12

Hüseyin hocam şimdi aklıma geldi de vintage datejust düşünür müsünüz acaba? 16030'lar çok ideal bence, harika kadran alternatifleri de bulunabiliyor ve Türkiye'de de bolca var. 2500-3000 USD bandına temiz denk getirilebilir:

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu arada SARB033 kullandım, gerçekten çok güzel bir saat ve hakkaten sizin isteklerinize gayet de uyuyor ama explorer'dan sonra çok basit gelebilir. Ben Visodate'le bile karşılaştırınca arada cidddi fark hissettim ve 1 aylık kullanımdan sonra elden çıkarttım. Bizim bilekler yakın diye düşünüyorum, birkaç foto atayım:

Resim

Resim

Resim

Bu arada Tudor BB 58 şu anda saat dünyasının popüler rockstarı desek yanlış olmaz. Herkes hakkında çok olumlu eleştiriler yapıyor, hemen hemen her saat kanalı birer review yaptı. Instagramda en çok karşıma çıkan saatlerden biri. Mesela taze taze güzel bir inceleme gelmiş paylaşayım:

https://www.youtube.com/watch?v=33O4QSp2uj0
En son Ankthas tarafından 03 Haz 2019, 01:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj raven » 03 Haz 2019, 01:30

Hellhound yazdı:Başlığı okurken ben de Black Bay 58 diye düşünmüştüm ama yazıda Patek geçtiğine göre hi-end alternatifle başlamakta sorun yok :thumbup:

Kriterlerinizin hepsini karşılayan, hatta her yola gelip de hiçkimsenin dikkatini çekmeme konusunda en başarılı olan marka/modellerden biri;

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe 38mm

Resim

Fırçalanmış çelik kasa ile çizilmelere nispeten dayanıklı, neredeyse field watch a kayan diver tarzı (submariner 6538 ile benzetilebilir), diver olmasına rağmen 11mm kalınlık, kendini kanıtlamış Frederic Piguet 1150 mekanizma ve marka değeri ile kriterlerinizi karşılayan en güçlü aday olabilir.

Longines Legend Diver 36mm

Resim

Sonraki aday yakın zamanda bayilerde görülebilecek olan Legend Diver 36. Yazınızdan sezdiğim retro isteği dahil diğer kriterlerinizi sağlayan, boynuz yapısıyla 36mm'den biraz daha büyük duran, dengeli bir saat.

Rado Captain Cook

Resim

Üçüncü ise düşük bütçeli Black Bay 58 sayılabilecek ancak özgün bir model olan Captain Cook. Estetik olarak çok hoşuma gitse de boyut olarak benim kriterlerimin dışında kalıyor ancak sizin bileğinizde dengeli duracağını düşünüyorum. Az daha zorlarsak Omega Railmaster ve Nomos Club da konuşuyor olabiliriz ama tarz olarak uzak olmasa da kriterlerinizin dışına çıkmış oluyoruz.

Keyifli denemeler :champ:

LLD 36 gelmeyecekmiş. Captain Cook çok güzel bir model.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj sieger » 03 Haz 2019, 01:47

@Mkaraturk Ah be hocam, hakkaten ne kadar guzel olurmus, bi bakayim cidden denk getiremezsem bi gelicem istanbula, bi cayinizi icer donerim, sonra internetten siparis ederiz artik, ama hakkaten sizin paylastiklariniz da cok guzel fotograflar, hakkaten bu ara kendi klasmaninda var olan en iyi saatlerden sanirim.

@Ufkynl oyle demeyin hocam ya, hani f91w um kaybolsa yine uzulurum ama, iste ne bileyim, rolex gidince hakkaten acisi hala duruyor, istemsiz cekiniyorum.

@caner1983 Caner hocam, bunu sevdim baya, ama bazel ve kadran biraz kalabalik gibi gorunuyor, cidden elde gorup denemek lazim gibi, ankarada nerede genis yelpazeli oris var bakmam lazim, cok tecrubem yok o markayla alakali, ama guzel alternatif kesinlikle. Ve o 2. kadrani GMT sanmistim, datemis o da, cok enteresan!!

@Ankthas Deniz hocam buna cok sevindim, cidden fotograflarda SARB033 mukemmel duruyor, hem cok sik, hem cok klas sade falan ama o hissiyat asiri muhim, zaten sahibinden de 1 yerde var, adam uzak falan, zor o sekilde almam. Ve datejust alirsam da 2. el alirim gibime geliyor, archiluxury miydi neydi bagirip duran bir adam var ya, o diyordu 36mm de asla yeni almayin, satarken direk 1/4une kadar iniyor diye. Sanirim BB58i beklemem en iyisi, onu denerim AD de, tamamsa direk konu kapanir, degilse 2. el datejustlara bakarim, cok guzel saat yalniz cidden. Istanbula gelirsem kesin size de mesaj aticam bi, kahve icmek icin can attigim insan sayisi o kadar artti ki Istanbulda :)
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj sieger » 03 Haz 2019, 02:04

@Ankthas Deniz hocam bir yandan da senin diger basliktaki yazina bakinca, aslinda BB58 yaninda da https://www.edipsaat.com/tissot-t0194301603101 bu saat efsane olur gibi. Cok şık bir dress watcha benziyor, 38mm, zaten deri kayis olunca gunluk her daim kullanilmaz ama rotasyonda cok da guzel olur gibi ne dersin? Bunu hatta direk alirim, biraz heyecanimi dindidir, o ara da BB58 geliverir. Bi de su attigin youtubedaki adam onceden de incelemisti, her sozunde perfect watch diyip duruyor iyice heyecanlidiriyor :)
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Ankthas » 03 Haz 2019, 02:28

sieger yazdı:@Ankthas Deniz hocam bir yandan da senin diger basliktaki yazina bakinca, aslinda BB58 yaninda da https://www.edipsaat.com/tissot-t0194301603101 bu saat efsane olur gibi. Cok şık bir dress watcha benziyor, 38mm, zaten deri kayis olunca gunluk her daim kullanilmaz ama rotasyonda cok da guzel olur gibi ne dersin? Bunu hatta direk alirim, biraz heyecanimi dindidir, o ara da BB58 geliverir. Bi de su attigin youtubedaki adam onceden de incelemisti, her sozunde perfect watch diyip duruyor iyice heyecanlidiriyor :)

Istanbula geldiğinizde beklerim Hüseyin hocam :champ: Tissot - Visodate sevgim bambaşkadır, kesinlikle gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir saat. Çok fazla dress kullanmayan biriyseniz, koleksiyonda bulunsun nadiren, özel günlerde takarım diyorsanız temiz bir ikinci el edinin derim, fiyat performansı çok yüksek. Biraz görsel destek vereyim:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj MehmetKaratürk » 03 Haz 2019, 14:18

Horology House YouTube kanalının Tudor Black Bay 58 incelemesi
kafa karıştırmış gibi olmasın da :D

https://www.youtube.com/watch?v=33O4QSp2uj0
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj Althor » 03 Haz 2019, 15:47

Youtube ve internette gördüğüm tüm bb58 incelemeleri fazlasıyla olumluydu, benim de omega smp 300 ile birlikte uzun dönem hedeflerimde. Gördügüm tek tük eleştiriler kahverengi deri kayışlı versiyonunun clipsinin curve'ünün biraz fazla olmasi (kalın bileklerde rahatsızlık veriyormuş, daha düz gitmesini tercih ediyorlardı) ve AR coating'inin biraz yetersiz olmasıydı. Çelik kordonu da ayrıca övülüyordu. No date olması belki biraz dezavantaj ama bence simetrik bir kadran oluşturuyo olmasi göze hitap ediyor bu durumda.
PS: horology house'un macro çekimlerini görüp de bir saati beğenmemek pek mümkün değil gibi..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Althor

Mesaj therapeute » 03 Haz 2019, 21:46

Çok güzel detayları olan bir konu açılmış.
Yaşanan bocalamaları kendiminkilere çok yakın buluyorum :D

Çayım elimde takipteyim :champ:

(Tahminim sürecin sonunda yeni bir rolexle delege edilecek..)
Kullanıcı avatarı
therapeute

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 146 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners