Emre08 yazd覺:O soruya hayir diye cevap veriyorsun ama ayni sekilde konu saate gelince tam tersini "savunuyorsun". Sen simdi yuksek kalite saatleri bosver, Lancaster sordugunda kimse sana gidip Patek Philippe al demedi ki. Onlar bambaska bi kategoride. Bahsettigin markalarin Swiss Made ibaresi tasiyanlari nispeten daha kalitelidir ama bunlarin hicbirisi tutup mekanizma uretmez. Soyle soyleyim sana, Ronda isimli bi quartz mekanizma ureticisi var, bu bahsettigin markalarin Swiss Made olanlarinin icerisinde o mekanizma vardir. Swiss Made olmayanlarinin ise bi kisminda Japon, cogunlugunda da Cin mali mekanizmalar vardir. Yani demem su, Versace, Armani bilmem ne fark etmez o saatlerin tamamini getir, yuzde 90'i yukarida bahsedildigi gibi senin uzun sure memnun edecek saatler olamaz cunku bunlarin hicbirisi bu saatleri kendileri uretmiyorlar. Burada markalarin buyuklugunun yanilgisina dusuyorsun.
Ayrica fark etmedim yeni gelmissin foruma, hosgeldin diyorum o sebeple. Ayrica biraz da sasirdim dogrusu. Yani hosgelmissin ama gelir gelmez "yanlis biliyorsunuz" tarzinda mesajlarin biraz tuhaf olmus. Bu foruma gelip marka veya model soran ilk uye sen degilsin malesef. O yuzden topluca yanlisa dusme olayi pek soz konusu degil.
Anlaamad覺覺m覺z konu u bence Cherry ara癟 motoru ile k覺yaslanacak kadar aa覺l覺k kalitedemi bu 羹r羹nler yoksa 癟ok daha kaliteli saatlere g繹remi 繹yle kal覺yorlar.Demek istediim buydu ayr覺ca Lancester markas覺 hakk覺nda bilgim olmad覺覺 i癟in ve forumda sadece ad覺 ve 羹lkesi ge癟tii i癟in bilen varm覺 diye sordum.
imdi a癟覺k konuay覺m uzun s羹re memnun etmekten kast覺n覺z nedir tam anl覺yamad覺m sonu癟ta ben evlad覺ma b覺rak覺cak saat aram覺yorum sadece
modern bir g繹r羹nt羹s羹 olankolda 覺k duran ve kaliteli malzemeden yap覺lm覺 bilinen bir saat markas覺 olmas覺 yeterli(bilinmeyen ama kaliteli olabilir ama bu durumda k覺yaslama yapamayarak kaz覺klanma riski douyor)Bu arada ahsen 5-6y覺l Guess collection 羹zerine yine 5sene kadar guess yine bu arada 4sene kadar cartier seatimer kulland覺m art覺k s覺k覺l覺p kullanmad覺覺m 2-3 diesel saatim nerden baksan覺z ortalama 3-4sendeir t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺makta.S繹ylediim gibi beklenti 繹nemli bu konuda.
Dikkatli okursan yanl覺 biliyorsunuz demedim yanl覺a d羹羹yoruz dedim ki bu mant覺覺 kurmak i癟in forumda 羹yeliimin s羹resi 癟okda 繹nemli deil.Bahsedilen markalar tasar覺m y繹n羹nden daha modern 覺k g羹ncel g繹sterili ve eminim ki cherry motoru kadar kalitesiz olmayan ancak sizinde bahsettiiniz kendi mekanizmalar覺n覺 羹reten ii saat 羹retmek olan markalardan teknik olarak daha geride 羹r羹nler..Bu kalitesiz 癟繹p olduklar覺n覺 al覺p 繹b羹r羹ne vurulmalar覺n覺 gerektiini g繹sterirmi bilemiyorum.