TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Lancester Italy Markas覺 Hakk覺nda Bilgi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Lancester Italy Markas覺 Hakk覺nda Bilgi

Mesaj Emre » 08 Mar 2011, 14:59

merttt35 yazd覺:Gelelim inde 羹retilmesi konusuna;bildiiniz gibi bu sayd覺覺m覺z markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)d羹nya modas覺na y繹n veren holdinglemi ve borsada hisseleri olan markalard覺r.

Birakalim da moda dunyasina yon vermeye devam etsin bunlar mert. Simdi soyle sorayim sana, Armani yarin goze muthis gelen dizaynda bi araba uretip icerisine Cin mali Cherry miydi neydi onun butun bilesenlerini koysa alir misin o arabayi? Disi super bi spor araba, icindeki hersey Cherry. Armani moda dunyasina yon veriyor nasil olsa ama araba uretecek kapasitesi yok bunu da goz onunde bulundurarak cevap ver.
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:02

Archezia yazd覺: CK ise san覺r覺m swiss diye tavsiye edildi, ona da kat覺l覺yorum. Ama dierlerini salla (:

Bu arada CK lar覺n tamam覺 swiss midir?Ben linkte swiss olduuna dair bir bilgi g繹remedimde..(http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1594wt_702)

Ayr覺ca bir soru daha(h覺z覺m覺 alam覺yorum durdurun beni)swiss made yazan veya swiss movement gibi ibareler bulunan(癟akma/bilinmeyen markalar hari癟)saatlerde baka herhangi bir ibare aranmal覺m覺 ger癟ek swiss made olduuna dair??
Kullan覺c覺 avatar覺
merttt35

Kay覺t: 01 Mar 2011, 13:21

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:10

Emre08 yazd覺:
merttt35 yazd覺:Gelelim inde 羹retilmesi konusuna;bildiiniz gibi bu sayd覺覺m覺z markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)d羹nya modas覺na y繹n veren holdinglemi ve borsada hisseleri olan markalard覺r.

Birakalim da moda dunyasina yon vermeye devam etsin bunlar mert. Simdi soyle sorayim sana, Armani yarin goze muthis gelen dizaynda bi araba uretip icerisine Cin mali Cherry miydi neydi onun butun bilesenlerini koysa alir misin o arabayi? Disi super bi spor araba, icindeki hersey Cherry. Armani moda dunyasina yon veriyor nasil olsa ama araba uretecek kapasitesi yok bunu da goz onunde bulundurarak cevap ver.

Emre

Sorduun soruya verilebilecek tek cevap var zaten oda tabii ki hay覺r.Ama benim bahsettiim hi-end ve en y羹ksek kalite saatlere g繹remi cherry gibi bir k覺yaslama yap覺l覺yor yoksa genel anlamdam覺? Yada bu bahsettiin durum b羹t羹n mode markalar覺 i癟in ge癟erlimi?(dkny-guess-nautica-versace-ferre-burberry...vs)
Kullan覺c覺 avatar覺
merttt35

Mesaj drk » 08 Mar 2011, 15:15

Moda markalar覺n覺n bir癟ounun saatleri i癟in al birini vur 繹tekine.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Emre » 08 Mar 2011, 15:23

O soruya hayir diye cevap veriyorsun ama ayni sekilde konu saate gelince tam tersini "savunuyorsun". Sen simdi yuksek kalite saatleri bosver, Lancaster sordugunda kimse sana gidip Patek Philippe al demedi ki. Onlar bambaska bi kategoride. Bahsettigin markalarin Swiss Made ibaresi tasiyanlari nispeten daha kalitelidir ama bunlarin hicbirisi tutup mekanizma uretmez. Soyle soyleyim sana, Ronda isimli bi quartz mekanizma ureticisi var, bu bahsettigin markalarin Swiss Made olanlarinin icerisinde o mekanizma vardir. Swiss Made olmayanlarinin ise bi kisminda Japon, cogunlugunda da Cin mali mekanizmalar vardir. Yani demem su, Versace, Armani bilmem ne fark etmez o saatlerin tamamini getir, yuzde 90'i yukarida bahsedildigi gibi senin uzun sure memnun edecek saatler olamaz cunku bunlarin hicbirisi bu saatleri kendileri uretmiyorlar. Burada markalarin buyuklugunun yanilgisina dusuyorsun.

Ayrica fark etmedim yeni gelmissin foruma, hosgeldin diyorum o sebeple. Ayrica biraz da sasirdim dogrusu. Yani hosgelmissin ama gelir gelmez "yanlis biliyorsunuz" tarzinda mesajlarin biraz tuhaf olmus. Bu foruma gelip marka veya model soran ilk uye sen degilsin malesef. O yuzden topluca yanlisa dusme olayi pek soz konusu degil.
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj Bond » 08 Mar 2011, 15:24

merttt35 yazd覺:Sevgili Bond,

in mal覺 denince bende mushroom brand tarz覺 saatlerden bahsedildi sand覺m o konuda hakl覺s覺n bu anlamda yanl覺 bir cevap verdiysem Frax1 dende 繹z羹r dilerim.

Gelelim inde 羹retilmesi konusuna;bildiiniz gibi bu sayd覺覺m覺z markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)d羹nya modas覺na y繹n veren holdinglemi ve borsada hisseleri olan markalard覺r.S覺rf inde 羹retim yapt覺rmalar覺 bu markalar覺n kesinlikle kalitesiz saat 羹rettii anlam覺na gelmez.B羹t羹n d羹nyaca marka deeri ve imaj覺 ta覺yan isimlerin 羹retim standartlar覺 vard覺r ve mal nerede 羹retilirse 羹retilsin bu standartlara uyulur aksi halde markan覺n imaj覺 zarar g繹r羹r.(ayr覺ca etraf覺mda bu markalar覺 kullanan ve k覺sa s羹rede bozulan imdiye kadar kimseyi duyduumu hat覺rlam覺yorum)

Benim fikrime g繹re yayg覺n bir yanl覺覺n i癟ine d羹mekteyiz;Rolex-Panerai-Tag Heuer-Ulysse Nardin-Pathek Philippe ve bunlar gibi hi-end kalite mekanizma ve saat 羹reten veya kendi 羹retim tesisleri olan firmalarla bahsettiim firmalar覺 kalite y繹n羹nden k覺yaslamak.Veya dierlerine kalitesiz demek!Tabii ki kaliteli otomatik bir mekanizma ile bilinen bir tasar覺mc覺 firmas覺n覺n 羹rettii g繹rsellie dayal覺 羹r羹n羹 kar覺lat覺rmak haks覺zl覺k.羹nk羹 elma-armut teorisine ayk覺r覺 :lol:

Nas覺l ki receiver+dvd playerl覺 Denon veya Jamo ev sinema sistemi kaliteliyse dahili amfili Philips marka ev sinema sistemide kalitelidir.

Saat konusunda devreye giren bence 繹nce g繹z zevki daha sonrada b羹t癟edir.

Mert35, 繹z羹r dileyecek bir durum yok kesinlikle. Bu yazd覺klar覺n覺n hepsi ( in ve 癟eitli global 羹retim standartlar覺na uygunl覺u ) zaten eski konularda belirtilmi bilgiler ve detaylar. Biraz forumda konulara bakt覺覺nda bu bilgilere ula覺rs覺n. Kalitesiz kelimesini kullanmad覺m mesaj覺mda, kalite kiinin bir 羹r羹nden bekledii verime ve b羹t癟eye g繹re deiken olabilir. retim standartlar覺na uygun olmas覺 ayr覺 bir alan, fiyat/kalite performans覺n覺n y羹ksek olmas覺 ise farkl覺 bir konu. evrende bu markalar覺 kullan覺p sana olumlu feedbackler veren bir 癟ounluk varsa elbette sende al覺p kullanabilirsin. Yukarda yazd覺覺n high-end markalarla bu markalar覺 zaten k覺yaslamad覺m, k覺yaslanmazda.

Benim ve dier kiilerin sana 繹nerisi temel ii saat 羹retmek olan uygun fiyatl覺 ama daha y羹ksek kalitede malzeme kullanan markalardan b羹t癟eni biraz y羹kselterek tercih yapman 羹zerine idi. Yani 100/150 USD ile bize gore 2/3 birim deerde bir saat almak yerine sana 300/400 USD ile 6/7 birim deerde bir saat alman覺 繹nermeye 癟al覺t覺k. Yoksa dan覺t覺覺n b羹t癟e/modelin yerine 7000/9000 USD ile 8/9 birim deerde bir saat tavsiye ederek k覺yaslama yapm覺yoruz. Elbette senin optik zevkine hitap ediyorsa ve kalite standartlar覺nada uygunsa bu markalar覺 tercih edip kullanman 癟ok doal. Burda biz sadece tavsiye ediyoruz, ayn覺 fikirde olmak zorunda deiliz. Bu kiisel tercihtir. imdiden se癟ecein saati g羹le g羹le kullan.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Archezia » 08 Mar 2011, 15:35

merttt35 yazd覺:
Archezia yazd覺: CK ise san覺r覺m swiss diye tavsiye edildi, ona da kat覺l覺yorum. Ama dierlerini salla (:

Bu arada CK lar覺n tamam覺 swiss midir?Ben linkte swiss olduuna dair bir bilgi g繹remedimde..(http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1594wt_702)

Ayr覺ca bir soru daha(h覺z覺m覺 alam覺yorum durdurun beni)swiss made yazan veya swiss movement gibi ibareler bulunan(癟akma/bilinmeyen markalar hari癟)saatlerde baka herhangi bir ibare aranmal覺m覺 ger癟ek swiss made olduuna dair??

Hepsi swiss made mi bilmiyorum, baz覺lar覺 swiss made ve Frax bu y羹zden sevmeye balam覺t覺 diye hat覺rl覺yorum. Kadran覺nda yaz覺yor en altta swiss made diye. Dier soru hakk覺nda 癟ok net bir bilgim yok daha iyi bilen arkadalar cevap verecektir. Ama par癟alar覺n覺n 50%, 70% gibi bir oran覺n覺n isvi癟re 羹retimi olmas覺 gerekiyordu san覺r覺m. Taklit saat vs. 羹retildiinde markayla muhattap olursunuz ama illegal olarak "Swiss Made" yaz覺l覺nca muhattap daha 癟ok isvi癟re y繹netimi oluyor gibi. Bu y羹zden pek sanm覺yorum yalan olaca覺n覺.

Ayr覺ca biz moda markalar覺n覺n saatlerini bahsettiin high-end saat 羹reticileriyle kar覺lat覺rm覺yoruz. Seikonun, orientin, tissotun, certinan覺n, midonun vs. bu markalar覺n baz覺 modelleriyle ayn覺 fiyata sat覺lan modelleri var ve biz bunlar覺 kar覺lat覺r覺yoruz. Moda saatleri "癟ok k繹t羹" deil belki ama ayn覺 paraya alabileceiniz belli saatlere g繹re k繹t羹.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:42

Emre08 yazd覺:O soruya hayir diye cevap veriyorsun ama ayni sekilde konu saate gelince tam tersini "savunuyorsun". Sen simdi yuksek kalite saatleri bosver, Lancaster sordugunda kimse sana gidip Patek Philippe al demedi ki. Onlar bambaska bi kategoride. Bahsettigin markalarin Swiss Made ibaresi tasiyanlari nispeten daha kalitelidir ama bunlarin hicbirisi tutup mekanizma uretmez. Soyle soyleyim sana, Ronda isimli bi quartz mekanizma ureticisi var, bu bahsettigin markalarin Swiss Made olanlarinin icerisinde o mekanizma vardir. Swiss Made olmayanlarinin ise bi kisminda Japon, cogunlugunda da Cin mali mekanizmalar vardir. Yani demem su, Versace, Armani bilmem ne fark etmez o saatlerin tamamini getir, yuzde 90'i yukarida bahsedildigi gibi senin uzun sure memnun edecek saatler olamaz cunku bunlarin hicbirisi bu saatleri kendileri uretmiyorlar. Burada markalarin buyuklugunun yanilgisina dusuyorsun.

Ayrica fark etmedim yeni gelmissin foruma, hosgeldin diyorum o sebeple. Ayrica biraz da sasirdim dogrusu. Yani hosgelmissin ama gelir gelmez "yanlis biliyorsunuz" tarzinda mesajlarin biraz tuhaf olmus. Bu foruma gelip marka veya model soran ilk uye sen degilsin malesef. O yuzden topluca yanlisa dusme olayi pek soz konusu degil.

Anlaamad覺覺m覺z konu u bence Cherry ara癟 motoru ile k覺yaslanacak kadar aa覺l覺k kalitedemi bu 羹r羹nler yoksa 癟ok daha kaliteli saatlere g繹remi 繹yle kal覺yorlar.Demek istediim buydu ayr覺ca Lancester markas覺 hakk覺nda bilgim olmad覺覺 i癟in ve forumda sadece ad覺 ve 羹lkesi ge癟tii i癟in bilen varm覺 diye sordum.

imdi a癟覺k konuay覺m uzun s羹re memnun etmekten kast覺n覺z nedir tam anl覺yamad覺m sonu癟ta ben evlad覺ma b覺rak覺cak saat aram覺yorum sadece modern bir g繹r羹nt羹s羹 olankolda 覺k duran ve kaliteli malzemeden yap覺lm覺 bilinen bir saat markas覺 olmas覺 yeterli(bilinmeyen ama kaliteli olabilir ama bu durumda k覺yaslama yapamayarak kaz覺klanma riski douyor)Bu arada ahsen 5-6y覺l Guess collection 羹zerine yine 5sene kadar guess yine bu arada 4sene kadar cartier seatimer kulland覺m art覺k s覺k覺l覺p kullanmad覺覺m 2-3 diesel saatim nerden baksan覺z ortalama 3-4sendeir t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺makta.S繹ylediim gibi beklenti 繹nemli bu konuda.

Dikkatli okursan yanl覺 biliyorsunuz demedim yanl覺a d羹羹yoruz dedim ki bu mant覺覺 kurmak i癟in forumda 羹yeliimin s羹resi 癟okda 繹nemli deil.Bahsedilen markalar tasar覺m y繹n羹nden daha modern 覺k g羹ncel g繹sterili ve eminim ki cherry motoru kadar kalitesiz olmayan ancak sizinde bahsettiiniz kendi mekanizmalar覺n覺 羹reten ii saat 羹retmek olan markalardan teknik olarak daha geride 羹r羹nler..Bu kalitesiz 癟繹p olduklar覺n覺 al覺p 繹b羹r羹ne vurulmalar覺n覺 gerektiini g繹sterirmi bilemiyorum.
En son merttt35 taraf覺ndan 08 Mar 2011, 15:49 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
merttt35

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ofis ve 226 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners