TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Lancester Italy Markası Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Lancester Italy Markası Hakkında Bilgi

Mesaj Emre » 08 Mar 2011, 14:59

merttt35 yazdı:Gelelim Çinde üretilmesi konusuna;bildiğiniz gibi bu saydığımız markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)dünya modasına yön veren holdingleşmiş ve borsada hisseleri olan markalardır.

Birakalim da moda dunyasina yon vermeye devam etsin bunlar mert. Simdi soyle sorayim sana, Armani yarin goze muthis gelen dizaynda bi araba uretip icerisine Cin mali Cherry miydi neydi onun butun bilesenlerini koysa alir misin o arabayi? Disi super bi spor araba, icindeki hersey Cherry. Armani moda dunyasina yon veriyor nasil olsa ama araba uretecek kapasitesi yok bunu da goz onunde bulundurarak cevap ver.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:02

Archezia yazdı: CK ise sanırım swiss diye tavsiye edildi, ona da katılıyorum. Ama diğerlerini salla (:

Bu arada CK ların tamamı swiss midir?Ben linkte swiss olduğuna dair bir bilgi göremedimde..(http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1594wt_702)

Ayrıca bir soru daha(hızımı alamıyorum durdurun beni)swiss made yazan veya swiss movement gibi ibareler bulunan(çakma/bilinmeyen markalar hariç)saatlerde başka herhangi bir ibare aranmalımı gerçek swiss made olduğuna dair??
Kullanıcı avatarı
merttt35

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:10

Emre08 yazdı:
merttt35 yazdı:Gelelim Çinde üretilmesi konusuna;bildiğiniz gibi bu saydığımız markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)dünya modasına yön veren holdingleşmiş ve borsada hisseleri olan markalardır.

Birakalim da moda dunyasina yon vermeye devam etsin bunlar mert. Simdi soyle sorayim sana, Armani yarin goze muthis gelen dizaynda bi araba uretip icerisine Cin mali Cherry miydi neydi onun butun bilesenlerini koysa alir misin o arabayi? Disi super bi spor araba, icindeki hersey Cherry. Armani moda dunyasina yon veriyor nasil olsa ama araba uretecek kapasitesi yok bunu da goz onunde bulundurarak cevap ver.

Emre

Sorduğun soruya verilebilecek tek cevap var zaten oda tabii ki hayır.Ama benim bahsettiğim hi-end ve en yüksek kalite saatlere göremi cherry gibi bir kıyaslama yapılıyor yoksa genel anlamdamı? Yada bu bahsettiğin durum bütün mode markaları için geçerlimi?(dkny-guess-nautica-versace-ferre-burberry...vs)
Kullanıcı avatarı
merttt35

Mesaj drk » 08 Mar 2011, 15:15

Moda markalarının birçoğunun saatleri için al birini vur ötekine.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Emre » 08 Mar 2011, 15:23

O soruya hayir diye cevap veriyorsun ama ayni sekilde konu saate gelince tam tersini "savunuyorsun". Sen simdi yuksek kalite saatleri bosver, Lancaster sordugunda kimse sana gidip Patek Philippe al demedi ki. Onlar bambaska bi kategoride. Bahsettigin markalarin Swiss Made ibaresi tasiyanlari nispeten daha kalitelidir ama bunlarin hicbirisi tutup mekanizma uretmez. Soyle soyleyim sana, Ronda isimli bi quartz mekanizma ureticisi var, bu bahsettigin markalarin Swiss Made olanlarinin icerisinde o mekanizma vardir. Swiss Made olmayanlarinin ise bi kisminda Japon, cogunlugunda da Cin mali mekanizmalar vardir. Yani demem su, Versace, Armani bilmem ne fark etmez o saatlerin tamamini getir, yuzde 90'i yukarida bahsedildigi gibi senin uzun sure memnun edecek saatler olamaz cunku bunlarin hicbirisi bu saatleri kendileri uretmiyorlar. Burada markalarin buyuklugunun yanilgisina dusuyorsun.

Ayrica fark etmedim yeni gelmissin foruma, hosgeldin diyorum o sebeple. Ayrica biraz da sasirdim dogrusu. Yani hosgelmissin ama gelir gelmez "yanlis biliyorsunuz" tarzinda mesajlarin biraz tuhaf olmus. Bu foruma gelip marka veya model soran ilk uye sen degilsin malesef. O yuzden topluca yanlisa dusme olayi pek soz konusu degil.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Bond » 08 Mar 2011, 15:24

merttt35 yazdı:Sevgili Bond,

Çin malı denince bende mushroom brand tarzı saatlerden bahsedildi sandım o konuda haklısın bu anlamda yanlış bir cevap verdiysem Frax1 dende özür dilerim.

Gelelim Çinde üretilmesi konusuna;bildiğiniz gibi bu saydığımız markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)dünya modasına yön veren holdingleşmiş ve borsada hisseleri olan markalardır.Sırf Çinde üretim yaptırmaları bu markaların kesinlikle kalitesiz saat ürettiği anlamına gelmez.Bütün dünyaca marka değeri ve imajı taşıyan isimlerin üretim standartları vardır ve mal nerede üretilirse üretilsin bu standartlara uyulur aksi halde markanın imajı zarar görür.(ayrıca etrafımda bu markaları kullanan ve kısa sürede bozulan şimdiye kadar kimseyi duyduğumu hatırlamıyorum)

Benim fikrime göre yaygın bir yanlışın içine düşmekteyiz;Rolex-Panerai-Tag Heuer-Ulysse Nardin-Pathek Philippe ve bunlar gibi hi-end kalite mekanizma ve saat üreten veya kendi üretim tesisleri olan firmalarla bahsettiğim firmaları kalite yönünden kıyaslamak.Veya diğerlerine kalitesiz demek!Tabii ki kaliteli otomatik bir mekanizma ile bilinen bir tasarımcı firmasının ürettiği görselliğe dayalı ürünü karşılaştırmak haksızlık.Çünkü elma-armut teorisine aykırı :lol:

Nasıl ki receiver+dvd playerlı Denon veya Jamo ev sinema sistemi kaliteliyse dahili amfili Philips marka ev sinema sistemide kalitelidir.

Saat konusunda devreye giren bence önce göz zevki daha sonrada bütçedir.

Mert35, özür dileyecek bir durum yok kesinlikle. Bu yazdıklarının hepsi ( Çin ve çeşitli global üretim standartlarına uygunlığu ) zaten eski konularda belirtilmiş bilgiler ve detaylar. Biraz forumda konulara baktığında bu bilgilere ulaşırsın. Kalitesiz kelimesini kullanmadım mesajımda, kalite kişinin bir üründen beklediği verime ve bütçeye göre değişken olabilir. Üretim standartlarına uygun olması ayrı bir alan, fiyat/kalite performansının yüksek olması ise farklı bir konu. Çevrende bu markaları kullanıp sana olumlu feedbackler veren bir çoğunluk varsa elbette sende alıp kullanabilirsin. Yukarda yazdığın high-end markalarla bu markaları zaten kıyaslamadım, kıyaslanmazda.

Benim ve diğer kişilerin sana önerisi temel işi saat üretmek olan uygun fiyatlı ama daha yüksek kalitede malzeme kullanan markalardan bütçeni biraz yükselterek tercih yapman üzerine idi. Yani 100/150 USD ile bize gore 2/3 birim değerde bir saat almak yerine sana 300/400 USD ile 6/7 birim değerde bir saat almanı önermeye çalıştık. Yoksa danıştığın bütçe/modelin yerine 7000/9000 USD ile 8/9 birim değerde bir saat tavsiye ederek kıyaslama yapmıyoruz. Elbette senin optik zevkine hitap ediyorsa ve kalite standartlarınada uygunsa bu markaları tercih edip kullanman çok doğal. Burda biz sadece tavsiye ediyoruz, aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Bu kişisel tercihtir. Şimdiden seçeceğin saati güle güle kullan.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Archezia » 08 Mar 2011, 15:35

merttt35 yazdı:
Archezia yazdı: CK ise sanırım swiss diye tavsiye edildi, ona da katılıyorum. Ama diğerlerini salla (:

Bu arada CK ların tamamı swiss midir?Ben linkte swiss olduğuna dair bir bilgi göremedimde..(http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1594wt_702)

Ayrıca bir soru daha(hızımı alamıyorum durdurun beni)swiss made yazan veya swiss movement gibi ibareler bulunan(çakma/bilinmeyen markalar hariç)saatlerde başka herhangi bir ibare aranmalımı gerçek swiss made olduğuna dair??

Hepsi swiss made mi bilmiyorum, bazıları swiss made ve Frax bu yüzden sevmeye başlamıştı diye hatırlıyorum. Kadranında yazıyor en altta swiss made diye. Diğer soru hakkında çok net bir bilgim yok daha iyi bilen arkadaşlar cevap verecektir. Ama parçalarının 50%, 70% gibi bir oranının isviçre üretimi olması gerekiyordu sanırım. Taklit saat vs. üretildiğinde markayla muhattap olursunuz ama illegal olarak "Swiss Made" yazılınca muhattap daha çok isviçre yönetimi oluyor gibi. Bu yüzden pek sanmıyorum yalan olacağını.

Ayrıca biz moda markalarının saatlerini bahsettiğin high-end saat üreticileriyle karşılaştırmıyoruz. Seikonun, orientin, tissotun, certinanın, midonun vs. bu markaların bazı modelleriyle aynı fiyata satılan modelleri var ve biz bunları karşılaştırıyoruz. Moda saatleri "çok kötü" değil belki ama aynı paraya alabileceğiniz belli saatlere göre kötü.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:42

Emre08 yazdı:O soruya hayir diye cevap veriyorsun ama ayni sekilde konu saate gelince tam tersini "savunuyorsun". Sen simdi yuksek kalite saatleri bosver, Lancaster sordugunda kimse sana gidip Patek Philippe al demedi ki. Onlar bambaska bi kategoride. Bahsettigin markalarin Swiss Made ibaresi tasiyanlari nispeten daha kalitelidir ama bunlarin hicbirisi tutup mekanizma uretmez. Soyle soyleyim sana, Ronda isimli bi quartz mekanizma ureticisi var, bu bahsettigin markalarin Swiss Made olanlarinin icerisinde o mekanizma vardir. Swiss Made olmayanlarinin ise bi kisminda Japon, cogunlugunda da Cin mali mekanizmalar vardir. Yani demem su, Versace, Armani bilmem ne fark etmez o saatlerin tamamini getir, yuzde 90'i yukarida bahsedildigi gibi senin uzun sure memnun edecek saatler olamaz cunku bunlarin hicbirisi bu saatleri kendileri uretmiyorlar. Burada markalarin buyuklugunun yanilgisina dusuyorsun.

Ayrica fark etmedim yeni gelmissin foruma, hosgeldin diyorum o sebeple. Ayrica biraz da sasirdim dogrusu. Yani hosgelmissin ama gelir gelmez "yanlis biliyorsunuz" tarzinda mesajlarin biraz tuhaf olmus. Bu foruma gelip marka veya model soran ilk uye sen degilsin malesef. O yuzden topluca yanlisa dusme olayi pek soz konusu degil.

Anlaşamadığımız konu şu bence Cherry araç motoru ile kıyaslanacak kadar aşşağılık kalitedemi bu ürünler yoksa çok daha kaliteli saatlere göremi öyle kalıyorlar.Demek istediğim buydu ayrıca Lancester markası hakkında bilgim olmadığı için ve forumda sadece adı ve ülkesi geçtiği için bilen varmı diye sordum.

Şimdi açık konuşayım uzun süre memnun etmekten kastınız nedir tam anlıyamadım sonuçta ben evladıma bırakıcak saat aramıyorum sadece modern bir görüntüsü olankolda şık duran ve kaliteli malzemeden yapılmış bilinen bir saat markası olması yeterli(bilinmeyen ama kaliteli olabilir ama bu durumda kıyaslama yapamayarak kazıklanma riski doğuyor)Bu arada şahsen 5-6yıl Guess collection üzerine yine 5sene kadar guess yine bu arada 4sene kadar cartier seatimer kullandım artık sıkılıp kullanmadığım 2-3 diesel saatim nerden baksanız ortalama 3-4sendeir tıkır tıkır çalışmakta.Söylediğim gibi beklenti önemli bu konuda.

Dikkatli okursan yanlış biliyorsunuz demedim yanlışa düşüyoruz dedim ki bu mantığı kurmak için forumda üyeliğimin süresi çokda önemli değil.Bahsedilen markalar tasarım yönünden daha modern şık güncel gösterişli ve eminim ki cherry motoru kadar kalitesiz olmayan ancak sizinde bahsettiğiniz kendi mekanizmalarını üreten işi saat üretmek olan markalardan teknik olarak daha geride ürünler..Bu kalitesiz çöp olduklarını alıp öbürüne vurulmalarını gerektiğini gösterirmi bilemiyorum.
En son merttt35 tarafından 08 Mar 2011, 15:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
merttt35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners