Emre08 yazdı:O soruya hayir diye cevap veriyorsun ama ayni sekilde konu saate gelince tam tersini "savunuyorsun". Sen simdi yuksek kalite saatleri bosver, Lancaster sordugunda kimse sana gidip Patek Philippe al demedi ki. Onlar bambaska bi kategoride. Bahsettigin markalarin Swiss Made ibaresi tasiyanlari nispeten daha kalitelidir ama bunlarin hicbirisi tutup mekanizma uretmez. Soyle soyleyim sana, Ronda isimli bi quartz mekanizma ureticisi var, bu bahsettigin markalarin Swiss Made olanlarinin icerisinde o mekanizma vardir. Swiss Made olmayanlarinin ise bi kisminda Japon, cogunlugunda da Cin mali mekanizmalar vardir. Yani demem su, Versace, Armani bilmem ne fark etmez o saatlerin tamamini getir, yuzde 90'i yukarida bahsedildigi gibi senin uzun sure memnun edecek saatler olamaz cunku bunlarin hicbirisi bu saatleri kendileri uretmiyorlar. Burada markalarin buyuklugunun yanilgisina dusuyorsun.
Ayrica fark etmedim yeni gelmissin foruma, hosgeldin diyorum o sebeple. Ayrica biraz da sasirdim dogrusu. Yani hosgelmissin ama gelir gelmez "yanlis biliyorsunuz" tarzinda mesajlarin biraz tuhaf olmus. Bu foruma gelip marka veya model soran ilk uye sen degilsin malesef. O yuzden topluca yanlisa dusme olayi pek soz konusu degil.
Anlaşamadığımız konu şu bence Cherry araç motoru ile kıyaslanacak kadar aşşağılık kalitedemi bu ürünler yoksa çok daha kaliteli saatlere göremi öyle kalıyorlar.Demek istediğim buydu ayrıca Lancester markası hakkında bilgim olmadığı için ve forumda sadece adı ve ülkesi geçtiği için bilen varmı diye sordum.
Şimdi açık konuşayım uzun süre memnun etmekten kastınız nedir tam anlıyamadım sonuçta ben evladıma bırakıcak saat aramıyorum sadece
modern bir görüntüsü olankolda şık duran ve kaliteli malzemeden yapılmış bilinen bir saat markası olması yeterli(bilinmeyen ama kaliteli olabilir ama bu durumda kıyaslama yapamayarak kazıklanma riski doğuyor)Bu arada şahsen 5-6yıl Guess collection üzerine yine 5sene kadar guess yine bu arada 4sene kadar cartier seatimer kullandım artık sıkılıp kullanmadığım 2-3 diesel saatim nerden baksanız ortalama 3-4sendeir tıkır tıkır çalışmakta.Söylediğim gibi beklenti önemli bu konuda.
Dikkatli okursan yanlış biliyorsunuz demedim yanlışa düşüyoruz dedim ki bu mantığı kurmak için forumda üyeliğimin süresi çokda önemli değil.Bahsedilen markalar tasarım yönünden daha modern şık güncel gösterişli ve eminim ki cherry motoru kadar kalitesiz olmayan ancak sizinde bahsettiğiniz kendi mekanizmalarını üreten işi saat üretmek olan markalardan teknik olarak daha geride ürünler..Bu kalitesiz çöp olduklarını alıp öbürüne vurulmalarını gerektiğini gösterirmi bilemiyorum.