TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnternetten Steinhart Saat Alabilmek

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İnternetten Steinhart Saat Alabilmek

Mesaj demiralay27 » 06 Mar 2011, 13:42

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandan beri forumu takip etmekteyim ve saatler hakkında bir çok şey öğrendim. otomatik saat hayranlığım bir kat daha arttı. Bu nedenle tüm saat tuttkunlarına teşekkür ediyorum. internette şu saate rastladım ve görünüş itibariyle çok hoşuma gitti.

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=15&Sel_ID=9&lang_nr=1

bu saati internetten sipariş etmek istiyorum. forumdan da öğrendiğim kadarıyla steinhart saatlerini internetten alan arkadaşlar var. ayrıca forumunda katıldığı bir saat projesi var. ama ben yukarıda belirtmiş olduğum saati çok beğendim. bireysel olarak bu firmadan saat almış ve alışverişini internet üzerindne yapmış arkadaşlardan yardım istiyorum. saat gümrüğe takılırmı, ekstradan para ödeme durumu nedir. VAT diye birşeyler yazmışlar bunun anlamı nedir. yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. eğer becerebilirsem bu hafta sipariş vermeyi düşünüyorum. teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
demiralay27

Re: İnternetten Steinhart Saat Alabilmek

Mesaj Bond » 06 Mar 2011, 14:30

Demiralay TSF'ye hoşgeldin. Çok güzel bir model seçmişsin. Yanlız Ocean 1 Green için ön sipariş durumu var. 16 Mart sonrası ancak gönderebilirler. Steinhart websitesinden saat sipariş edebilmen için Paypal yada banka havalesi ile ödemen gerekli. Yurtdışı Havale/Swift Türkiyeden çok masraflı bu yüzden Paypal seçmelisin. % 19 VAT dediği KDV ile aynı şey, sen onu ödemeyeceksin AB ülkeleri dışından alım yaptığın için. Fiyat 269 Euroya düşecek + Kargo ücreti 30 Euro ödeyeceksin. Ürünü sepete attıktan sonra bilgilerini girerken Turkey seç fiyat düşecektir. Kişisel bilgilerini yazdıktan sonra girdiğin e-mail adresine paypal ödeme linki ile beraber sipariş konfirmasyon mailı gelir. Oradan yada hemen sipariş sonrası çıkan Paypal logosuna tıklayarak ödemeni yapabilirsin.

Resim

Hem sipariş hemde paypal ödeme not kısmına özellikle Deutsche Post ile göndermelerini istediğini belirt. Fedex, Özel DHL ve UPS ile yollamasınlar. Ürün 150 Euro olan gümrük sınırını aşıyor bu sebeple saatin geldiği zaman posta gümrüğüne gider teslim alırsın. Orada AB ülkelerinden gelen ürünler için olan % 20 gümrük vergisi bedeli ve cüzzi miktarda pul parası vb bir bedel ödeyeceksin ve saatini teslim alacaksın. Hepsi bu kadar. Gümrüğe uğramadan direk olarakta gelebilir, bazen olabiliyor. Şimdiden güle güle kullan.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj demiralay27 » 06 Mar 2011, 14:45

sevgili Bond, cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben adres olarak Trabzon vermek istiyorum. posta gümrüğüne gitmem gerekirse nasıl olacak. her şehirde posta gümrüğü oluyor mu yoksa İstanbul'a falan mı gitmem gerekiyor (cehaletimi bağışlayın) daha önce yurt dışı alışveriş yapmadım o nedenle pek bilmiyorum. bu saati alabilrsem çok mutlu olacağım. bir de aklımda Hamilton var ama onu bir arakdaşım hediye alacağını söylediği için bekletiyorum. yani şimdilik bu saate odaklandım. teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
demiralay27

Mesaj Bond » 06 Mar 2011, 15:20

Rica ederim. Her şehirde posta gümrük müdürlüğü yok ama bağlı hizmet birimleri var. Oralara gönderiliyor olması lazım fakat genelde ana merkez olarak sadece büyük şehirlerde var. Trabzonda bir sıkıntı olacağını sanmam. Küçük yerlerde sadece yakın merkezlere gidilmesi gerekiyor diye biliyorum. Ben sadece Ankara ve İstanbuldan teslim aldım bugüne kadar. O yüzden kesin bilgiyi PTT'den telefonla yada e-mail yolu ile öğrenmen daha güvenilir olur. Yada internetten bakabilirsin. Daha sonra burada da paylaşırsan diğer üyelerimiz içinde faydalı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj demiralay27 » 06 Mar 2011, 15:50

teşekkür ederim Bond. hafta içi siparişi verir ve sonrasında da bilgilendirmeler yaparım. tekrar teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
demiralay27

Mesaj 2fast4u » 06 Mar 2011, 16:48

Bond Steinhart bedelı dusuk gosteremıyor mu ve yurt dısında bır adres versek sanırım dırekt kapıya gıdıyor bedel onemlı degıl dıye bılıyorum
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj punk » 06 Mar 2011, 17:33

@2fast4u

Bedeli düşük göstermiyorlar. Yurtdışından kastınız AB ülkelerinden biriyse VAT alacakları için yine 19%'luk bir fiyat eklentisiyle alabiliyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Bond » 06 Mar 2011, 17:39

2Fast sen bir işler çeviricen galiba :lol: Bedeli düşük yazmak yasalara göre suç bu yüzden USA, AB vb ülkelerindeki ciddi firmaların çoğu yapmaz. Cezaları ağır. Ürünü düşük göstermesi demek firma için denetimde vergi kaçırdığının ortaya çıkması demek. Yapan firmalar var elbette Asya ülkelerinde yoğun olmakla beraber. Burdada direk adresine gelir özel firmalar ile gönderilirse yanlız Türkiyede Fedex, UPS, DHL gibi firmaların komisyon ve servis hizmet bedelleri çok yüksek. Bu yüzden onları şu etapta tavsiye etmiyor kimse. Halende tam düzene oturmadı.

Örnek sana bir sahış yollarsa herhangi birşey ve hediye olarak yazarsa zaten gümrüğe girmemeli kanuna göre, çünkü o üründe fatura olmayacaktır. Bir sürü kuralı var aslında ticari gönderilerde fatura misal dış naylon cepte olmalı kanunen, içerde olmamalı vs. Türkiyede halen karmaşık bazen pahalı ürün geçer bazen ucuz şey kalır gibi ilginç şeylerde mevcut, zaten ondan böyle hep tartışılıyor. Biraz daha gelişsin herşey rayına oturur tam düzenli şekilde bence herkeste rahat eder.

Yurtdışı konusu ise söyle, her ülkenin kendine göre vergilendirme oranı var. Misal bizim TSF SE'ler birçok ülkeye gidecek her yerde vergi ve gümrük bedellerini ödeyecekler ama dediğin gibi direk kapıya gidecek. Norveçte yüzde 39 vb gibi birşeydi galiba bizden çok daha fazla. USA'de yüzde 8 gibi olabilir. Orda direk adrese gitmesi farkı şu şekilde. Fedex UPS vb orda paketi veriyor alıcıya, daha sonra gümrükleme faturasını ve servis bedelini gönderiyor ödenmesi için. Birde hizmet bedeli makul seviyede bu firmaların oralarda. Bizde sonradan fatura etme olsa burda vatandaşların çoğu paketini alınca ortadan kaybolur yada yanlış adres verir, cinlik düşünür. O yüzden bizde özellikle uygulamıyorlar. :D

Linkteki konularda biraz üzerine konuşmuşuz hemde biraz eğlenmişiz, belki faydası olur diğer merak edenler içinde:

Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Talebi :arrow: viewtopic.php?f=12&t=3430&p=36612#p36612

500-600$ Aralığında İsviçre'li Saat Tavsiyesi :arrow: viewtopic.php?f=62&t=4285&p=48893&hilit=dhl#p48893
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners