TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Mesaj foottwo » 04 Eyl 2018, 11:48

Kriz hangi dilde fırsat demekti? :roll: :D
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj onurkoseoglu » 04 Eyl 2018, 12:05

eraslani yazdı:Herhangi bir krizde lüks tüketimin düştüğüne şahit olmadım..

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Bey, Ağustos 2017 de Türkiye'de 2324 adet Mercedes otomobil satıldı, Ağustos 2018 de ise satılan Mercedes otomobil sayısı 951. %59 luk bir daralma var.

Gerçekler dağ gibi karşımızda duruyor maalesef.

Mercedes, Rolex gibi markaları lüks olarak saymıyorsanız saygı duyarım tabi ki o farklı bir tartışmanın konusu...
Kullanıcı avatarı
onurkoseoglu

Mesaj eraslani » 04 Eyl 2018, 12:58

onurkoseoglu yazdı:

İsmail Bey, Ağustos 2017 de Türkiye'de 2324 adet Mercedes otomobil satıldı, Ağustos 2018 de ise satılan Mercedes otomobil sayısı 951. %59 luk bir daralma var.

Mercedes, Rolex gibi markaları lüks olarak saymıyorsanız saygı duyarım tabi ki o farklı bir tartışmanın konusu...

Kriz dönemlerinde ilk etkilenen ve keskin düşüşler yaşayan lüks markalar,yine krizden ilk çıkan ve satış adetlerini yukarıya taşıyanlar olmuştur hep.Bunu yaşadığımız en yakın kriz olan 2001 rakamlarına bakarak görebiliriz.
Tabii birde kriz yönetimi diye bir şey var,aynı sektör ve segmentteki tüm markalar aynı grafiği paylaşamayabilir.
Bu krizin çıkışında (iyimser düşünerek geçeceğini varsayıyorum) bahsettiğimiz markaların hayli yüksek satışlara ulaşmasını bekleyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj kilimanjaro » 04 Eyl 2018, 13:15

Sabah , çelik satıcısından malzeme sorduruyorum ... adamlar mail atıyor ve altına da dip not ... fiyatımız öğlene kadar geçerlidir.Kayıtlara geçsin , ibret olsun.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj onurkoseoglu » 04 Eyl 2018, 13:47

eraslani yazdı:
onurkoseoglu yazdı:

Kriz dönemlerinde ilk etkilenen ve keskin düşüşler yaşayan lüks markalar,yine krizden ilk çıkan ve satış adetlerini yukarıya taşıyanlar olmuştur hep.Bunu yaşadığımız en yakın kriz olan 2001 rakamlarına bakarak görebiliriz.
Tabii birde kriz yönetimi diye bir şey var,aynı sektör ve segmentteki tüm markalar aynı grafiği paylaşamayabilir.
Bu krizin çıkışında (iyimser düşünerek geçeceğini varsayıyorum) bahsettiğimiz markaların hayli yüksek satışlara ulaşmasını bekleyebiliriz.

2001 yılından 2013 yılına kadar geçen süre içerisinde Türkiye milli gelirini 200 milyar usd seviyesinden 900 milyar usd seviyesine taşıdı. Uygulanan ekonomik program, reformlar, özelleştirme (yanlış kere kanlış), altyapı yatırımları ve en önemlisi dünyadaki yüksek likidite bunu sağladı. 12 yıl içerisinde %450 lik bir milli gelir artışı var.

Yüksek faiz - düşük kur politikasıyla Türkiye'ye dünyadan para aktı ve bunun sonucu ne oldu derseniz karı-koca memur evine BMW alabildi. Orta düzey bir şirket yöneticisi usd kurunun 1,5 olduğu dönemlerde 2500-3000 usd maaşlar aldı ki yaratılan katma değere göre bu korkunç yüksek bir düzeydi. Dolayısıyla insanlar ithal lüks ürünleri tükettiler. (Iphone, rolex, bmw, louis vuitton vs. adını ne koyarsanız koyun)

Yeni bir çıkış için önümüzdeki on yıl aynı hızda milli gelir artışı olabilir mi? Yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor. Milli geliri 2 trilyon usd seviyelerine taşır mıyız? İyimser görüşlerinizin sonucu bu sorulara bağlı.

Şahsınıza matuf algılamayın lütfen ben kendi görüşlerimi belirtmek istiyorum zira doğru tahlil bizi doğru teşhise, doğru teşhis ise doğru tedaviye götürür.

Şu an kriz olduğunu da düşünmüyorum ciddi bir daralma yaşıyoruz. Evet bayramda bodrum yolları kalabalıktı, otellerde yer yoktu buna rağmen:)
Kullanıcı avatarı
onurkoseoglu

Mesaj Moccstudio » 04 Eyl 2018, 14:11

onurkoseoglu yazdı:
eraslani yazdı:
onurkoseoglu yazdı:

2001 yılından 2013 yılına kadar geçen süre içerisinde Türkiye milli gelirini 200 milyar usd seviyesinden 900 milyar usd seviyesine taşıdı. Uygulanan ekonomik program, reformlar, özelleştirme (yanlış kere kanlış), altyapı yatırımları ve en önemlisi dünyadaki yüksek likidite bunu sağladı. 12 yıl içerisinde %450 lik bir milli gelir artışı var.

Yüksek faiz - düşük kur politikasıyla Türkiye'ye dünyadan para aktı ve bunun sonucu ne oldu derseniz karı-koca memur evine BMW alabildi. Orta düzey bir şirket yöneticisi usd kurunun 1,5 olduğu dönemlerde 2500-3000 usd maaşlar aldı ki yaratılan katma değere göre bu korkunç yüksek bir düzeydi. Dolayısıyla insanlar ithal lüks ürünleri tükettiler. (Iphone, rolex, bmw, louis vuitton vs. adını ne koyarsanız koyun)

Yeni bir çıkış için önümüzdeki on yıl aynı hızda milli gelir artışı olabilir mi? Yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor. Milli geliri 2 trilyon usd seviyelerine taşır mıyız? İyimser görüşlerinizin sonucu bu sorulara bağlı.

Şahsınıza matuf algılamayın lütfen ben kendi görüşlerimi belirtmek istiyorum zira doğru tahlil bizi doğru teşhise, doğru teşhis ise doğru tedaviye götürür.

Şu an kriz olduğunu da düşünmüyorum ciddi bir daralma yaşıyoruz. Evet bayramda bodrum yolları kalabalıktı, otellerde yer yoktu buna rağmen:)

Bu yorumunuzla aklıma şu hikaye geldi ve paylaşmak istedim ;

Stalin en sedit cinayetlerini planladigi çalisma odasina yakin dostlarini toplamis sohbet ediyordu. votka siselerinin biri gidip, digeri geliyordu. kafalar iyice dumanlanmisti. stalin kan çanagina dönmüs gözlerini etrafinda dalkavukluk yarisina girmis adamlarina çevirerek
sordu:
saçini ihtilalde, halk içinde, devlet yönetiminde, bürokraside
agartmis dostlarim... söyleyin bakalim halkin yönetime bas egmesi, kayitsiz sartsiz itaat etmesi için yöneticiler ne yapmali, nasil davranmalidir? her dumanli kafadan bir ses çikti..kimisi adaletten, haktan söz etti..kimisi demokrasiden....kimisi sürgünden, sehpadan, hapisten...kitlesel cinayetlerin deha çapindaki katili stalin, begenmedi adamlarinin izahatlarini... bir kadeh daha votka çekerek söyle dedi:
- yönetimi eline geçiren hükümdarin tanridan pek farki yoktur! halkin karsinizda basegip durmasi için ne yapmaniz gerektigini durun da su beyinsiz kafalariniza çivi gibi çakayim...

hemen hizmetçileri çagirip emretti.
- çabuk bana bir tavuk getirin...

aceleyle bir tavuk kapip getirdi adamlari... stalin, kafalari iyice dumanlanmis adamlarinin gözleri önünde basladi canli canli tüylerini yolmaya tavugun,... bütün tüyleri yolunup cascavlak kalan tavugu odanin ortasina saliverdi, lider... - simdi izleyin bakalim nereye gidecek bu saskin tavuk... zavalli tavuk bu azaptan kaçip kurtulayim diye aralik
kapidan disari canini atayim diyor, soguktan tir tir titriyor...masalarin
altina giriyor, köseli masa ayaklari canini yakiyor...duvar diplerine
kosuyor teleksiz, tüysüz kanatlari yara bere içinde kaliyor...sömineye
yaklasiyor tüysüz derisi kavruluyor... çaresiz, tüylerini yolan
stalin'in bacaklari arasina saklanip, siginiyor...o zaman stalin, cebinden bir avuç yem çikarip önüne tane tane ativeriyor yolunmus tavugun...yemlenen tavuk, stalin nereye yönelse pesinden kosuveriyor.. agizlari bir karis açik kalan dostlarina bakip, pos biyiklarinin altindan gülerek söyle diyor

stalin: gördünüz mü, halk dediginiz topluluk bu tavuk gibidir.tüylerini yolup al ve serbest birak... o zaman yönetmek kolay olur...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj Pardayan » 04 Eyl 2018, 14:42

onurkoseoglu yazdı:
eraslani yazdı:
onurkoseoglu yazdı:

Bodrum yollarının dolup taşması hiçbir şey ifade etmez. Türkiye deki milli gelirin kabaca yüzde 80 ini elde eden nüfusun yüzde 20 si 16 milyon birey demektir.(80 bölü 5 ). Yani 16 tane daha Bodrum yan yana olsa onlar da dolup taşar.( Pareto analizi 80/20 kuralı )

Milli gelir artışı hadi oldu diyelim , bu da birşey ifade etmez. Önemli olan milli gelir artışı değil , gelirin ülke bireyleri arasında nasıl paylaşıldığıdır. Maalesef ülkemiz dünyada gelir dağılımının en berbat olduğu ülkelerden biridir.

Sonuca gelirsek, sabit gelirli kesim bu ülkede enflasyon karşısında hep ezilmiş ve alım gücü düşmüştür ve düşmeye devam edecektir. Belirli bir yaşa gelenler bilirler , ömürleri 10 senede bir darbe her 5 senede bir krizle geçmiştir.
Problem bu ülkenin hiçbir şey üretmeden, tek bir icadı, tek bir dünya markası olmadan ,elalemden alınan sıcak borç para ile bir tüketim toplumuna dönüştürülmesidir.
Eğe bir mucize gerçekleştirip gelir artışınızı bu ülkedeki enflasyonun üzerine çıkaramıyorsanız her geçen gün fakirleşeceksiniz demektir.
Basit bir örnek vereyim . Yurt dışında okuyan çocuğuma ilk yılında 48 000 usd harcadım .Bana maliyeti 130.000 tl idi ; bu yıl 4. yılına başlıyor bana maliyeti 316. 000 olacak hatta belli olmaz ne olacağı. Artış tl bazında % 250 den fazla. 3 senede yıllık geliri % 250 den fazla artan biri var mı bu ülkede ?.
Saat konusuna bağlarsak, sen geçen sene 5000 dolarlık bütçenle alabildiğin saati bu sene aynı paraya alamıyorsan dünya standartlarına göre fakirleşmişsin kardeşim. Çünkü senin gelirin dolar değil Türk lirası bazında.
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj HknDrsn » 04 Eyl 2018, 15:02

Lüksü bir kenara koyalım markete gidip hiç baktınızmı bilmiyorum fakat fiyatlar hiçte sizin dediğiniz gibi değil gayet abartılacak durumda.
1 TL olan su şuan 1,75 bu en kötü örnek. Saat üzerinden örnek vermek gerekirse 3 ay önce aldığım 1.000 TL olan saat şuanda 1800 TL üzeri fiyat çekiyorlar. Paylaştığınız Orient 300-400 TL civarıydı şuan geldiği nokta ortada. Yine başka bir arakdaş 27 bin aldığı hulk olmuş 48.000 TL ve böyle giderse o hulk olacak 60 bin belki 80 bin civarı. Dikkat edin formumda doğru dürüst kutu açılışı yok eskiden en az 2 günde bir açılış olurdu ve ikinci elde çeşit çeşit model olurdu bunlar hep azaldı. Ben şuan bir saat almayı kalkim dedim 1800 TL 3,4 ay önce almadığım saat şuan 3.000 TL. Bunları neden yazıyorum derseniz abartılacka bir şey yok dediğiniz içindir. Ha siz Türkiye'de yaşamıyorsanız başka. Çıkışımı maruz görün fakat ülkedeki durumumuz gayet ortada.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AykutT ve 226 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners