bengisaat yazdı:Analog modellerde genellikle push yazısı ve yanında nereye basılacağını gösteren bir ok bulunmakla birlikte dediğim gibi değişebiliyor.
Ayrıca yazınızdan saat makinasını sökme konusunda tecrübeniz olmadığı görülüyor,bu nedenle büyük risklere karşı hazırlıklı olmalısınız.
Saatiniz değerli bir saat ise cebinizde epey büyük bir delik açılabilir aman dikkat

merhaba 'bengisaat' benimde vialux marka saatin tepesiyle ilgili bir sorunum vardı.
ancak benim sorunum biraz farklı saatin tepesi yukarı doğru döndürdüğümde çalışıyor veya saati kurabiliyor fakat tepeyi aşağıya doğru döndürdüğümde gevşiyor ve çıkıyor o somunu sıkmam gerekiyor diye düşünüyordum..
ve bu yazıyı okuyunca hemen saatin içini açtım söylediğiniz deliğin içine bir iğne soktum ve tepeyi ve mekanizmanın içine giren çelik iğne benzeri kolu (o parçanın adını bilmiyorum) çıkardım.

tepenin girdiği somunu sıktım güzelce.
fakat o çelik kolu mekanizmanın içine tekrar sokup içince tam oturmadım. girdiği son noktada tepeyi aşağı yukarı hareket ettirdiğimde akrep ve yelkovanı ileri geri hareket ettirebiliyorum ama saati kuramıyorum. biraz daha ileri itmem gerekiyor ama dahada ileri gitmiyor..
yani tepenin nasıl çıkarılacağını güzelce anlatmışsınız ama bide nasıl takılacağını anlatırsanız çok sevinirim..
saygılar..