Bu konuda size kat覺l覺yorum,elbette siparii veren firman覺n standartlar覺na uygun olarak 羹retilen aksam klasik 癟in kalitesizliinin d羹zeyinde olmayacakt覺r.
5 y覺ldan beri 癟al覺t覺覺m firma 繹nceleri korede 羹retim yaparken son 2-3 y覺ld覺r 癟inde 羹retim yapt覺r覺yordu marka olarak 35 y覺ld覺r belli bir pazar覺 yakalam覺 olan firma her ge癟en y覺l kalitenin d羹mesi nedeni ile epey pazar kaybetti.
inde bir ka癟 fabrika ile 癟al覺t覺lar Bunun sebebi
Ben bizzat m羹dahil olmama ramen 癟inli m羹hendisler kafalar覺na g繹re i yapt覺lar,su alma sorunu yaand覺 ben ayar kolu ve su borusu tasar覺m覺n覺 癟izdim verdim , yapt覺lar ancak 2 parti 羹retip yine kafalar覺na g繹re 羹retim yapmaya balad覺lar.
Adamlar saatleri su testine sokuyor su alm覺yor ancak 3 ay sonra almaya bal覺yor,bak覺yorsunuz kulland覺klar覺 conta kau癟uk deil plastik.
Onu d羹zelttiriyorsunuz bu sefer kurma kolu eriyor halbuki standard覺nda 癟elik 羹zerine alt覺n giydirme olarak sipari verilmi.
Biz onu yapam覺yoruz koreden getiriyoruz diyorlar bu konuyu kavga d繹v羹 hallediyorsunuz sonra bak覺yorsunuz camlar 癟izilmeye bal覺yor oysa siparilerde standart olarak safir cam verilmi.
Gittiinizde modellerden beeniyorsunuz sorduunuzda kasas覺 kordonu 癟elik diye cevaplad覺klar覺 bir model 6 ay sonra m羹terinin kolunu tahri etmi erimi ikayeti ile geri geliyor.
Bu konuyu hallediyorsunuz bu sefer kasa eriyor, kaplama at覺yor v.s.
Yani sorunlar t羹kenmiyor.
Baka fabrika ile anla覺yoruz onlarda ayn覺 ekilde 5-6 ay sonra ayn覺 sorunlar sil batan.
stelik bu sorunlar fiyatla ilgili deil onlar覺n standart 羹retimlerinde fiyatlar覺 belli ite efendim at覺yorum
u modelden 5000 adette u fiyat 1000 adette u fiyat gibi,ancak siz ben u modeli beendim ancak makinas覺 ronda olsun,cam safir kasa kordon 癟elik ve ayar kolu 癟elik 羹zerine alt覺n ge癟me istiyorsunuz 癟覺kard覺klar覺 fiyat buna g繹re deiiyor kabul edip sipari veriyorsunuz yani T羹rkler ucuza ka癟t覺klar覺 i癟in oluyor tezi burada ge癟erli deil.
Yani bahsettiim adamlar覺n kan覺nda hile var kimse hesap soram覺yor zaten gittiinizde devaml覺 uyar覺l覺yorsunuz aman uraya gitmeyin aman unu yapmay覺n diye.
Kaliteden 繹d羹n vermeyen firmalar ise 癟ou bizzat 癟inde kendi tesislerini kuruyorlar ve i癟ilik vergi gibi konularda tasarruf ederek maliyet d羹羹r羹p rekabet edebiliyorlar.
Sizinle bu konudada 繹yle bir noktada buluaca覺m覺z覺 d羹羹n羹yorum.Sadece bak覺 a癟覺m覺z farkl覺 , 繹yle ki :
-------------------
Evet sizin dediiniz doru; ellerindeki teknoloji 襤svi癟reden aa覺 deil dolay覺s覺yla isterlerse en hassas makinay覺 en kaliteli ekilde yapabilirler.
------------------
Benim dediimde doru bizzat balar覺nda durmazsan覺z,kaliteden asla 繹d羹n vermeyen bir tutum sergileyemezseniz,
ancak 繹zelliklede verdiiniz sipariler nedeniyle onlar覺n vazge癟emeyecei kadar g羹癟l羹 bir firma deilseniz o zaman istediiniz kalitede 羹retimi kesinlikle yapt覺ramazs覺n覺z .
Yani at覺yorum eta n覺n yapt覺rd覺覺 bir makinan覺n ayn覺 kalitesini etadan 3 kat fazla fiyat verseniz yapt覺ramazs覺n覺z.
Bunun aksine eer eta dan daha g羹癟l羹yseniz onlar覺n sipariinden daha fazla sipari verebiliyorsan覺z ve buna 癟inliler inan覺rsa.
stelik sipariten teslimata kadar bizzat denetleyebiliyorsan覺z 襤te o zamanda Eta bile sizin kalitenizi yakalayamaz.

(Afaki bir 繹rnek olsa da durum a癟覺klamak bab覺nda verdim)

Sonu癟 olarak buluaca覺m覺z nokta inli de ak覺l var,teknoloji var, fikir yok ileriyi g繹rme yetenei yok ve 3 ka覺d覺n her t羹rl羹s羹 var, cebinizde 10 dolar varsa ve tenha bir yerdeyseniz birazdan 繹l羹 olma ihtimaliniz belkide % 25

襤sterse kral覺n覺 yapacak teknolojisi var ama en ufak bir a癟覺覺n覺z覺 bulsuysa ve yal覺 m羹teri deilseniz ald覺覺n覺z yumurtan覺n i癟inden sar覺s覺 癟覺kmaz.