TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 00:40

Şu kadar bilgi verebilirim; Top grade olan yani Haute de class makineler, parça olarak İsviçre'ye çinden getirilirler ve burada toplanırlar. Daha alt seviyedeki makineler ise, bir kısım İsvçre de toplanır ama çok büyük bir miktarı orada tam imal edilmiş olarak İsviçre ye gelir. İsviçre nin üretimi orada devam ediyor. Hatta Swıiss Made bile orada kazınır. Bir elabore maikne orada üretilmekte. Bir souvaignée ise tamamen isviçre de toplanıp işlenir. Hatta dekor eden çok türk arkadaş var. La-Chaux de Fonds ta 3 kişi bilirim ki Perrelet, Pequinet, Ball, Breitling, Cartier gibi markalrın dekor işlerini yapmaktalar. Çini hafife almayın geleceğin endüstri imparatorluğu olacak.
En son Modern60 tarafından 03 Şub 2011, 00:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 00:42

Bu yukarıda bahsettiğim makineler eta nın resmi çin fabrikalarında üretilirler. Kollar, rakamlar, yada indexler, kadranlar bile üretilir. Hepsi de üst kalitededirler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 03 Şub 2011, 06:05

Bu konuda size katılıyorum,elbette siparişi veren firmanın standartlarına uygun olarak üretilen aksam klasik çin kalitesizliğinin düzeyinde olmayacaktır.

5 yıldan beri çalıştığım firma önceleri korede üretim yaparken son 2-3 yıldır çinde üretim yaptırıyordu marka olarak 35 yıldır belli bir pazarı yakalamış olan firma her geçen yıl kalitenin düşmesi nedeni ile epey pazar kaybetti.

Çinde bir kaç fabrika ile çalıştılar Bunun sebebi
Ben bizzat müdahil olmama rağmen çinli mühendisler kafalarına göre iş yaptılar,su alma sorunu yaşandı ben ayar kolu ve su borusu tasarımını çizdim verdim , yaptılar ancak 2 parti üretip yine kafalarına göre üretim yapmaya başladılar.

Adamlar saatleri su testine sokuyor su almıyor ancak 3 ay sonra almaya başlıyor,bakıyorsunuz kullandıkları conta kauçuk değil plastik.
Onu düzelttiriyorsunuz bu sefer kurma kolu eriyor halbuki standardında çelik üzerine altın giydirme olarak sipariş verilmiş.
Biz onu yapamıyoruz koreden getiriyoruz diyorlar bu konuyu kavga dövüş hallediyorsunuz sonra bakıyorsunuz camlar çizilmeye başlıyor oysa siparişlerde standart olarak safir cam verilmiş.

Gittiğinizde modellerden beğeniyorsunuz sorduğunuzda kasası kordonu çelik diye cevapladıkları bir model 6 ay sonra müşterinin kolunu tahriş etmiş erimiş şikayeti ile geri geliyor.
Bu konuyu hallediyorsunuz bu sefer kasa eriyor, kaplama atıyor v.s.
Yani sorunlar tükenmiyor.

Başka fabrika ile anlaşıyoruz onlarda aynı şekilde 5-6 ay sonra aynı sorunlar sil baştan.

Üstelik bu sorunlar fiyatla ilgili değil onların standart üretimlerinde fiyatları belli işte efendim atıyorum şu modelden 5000 adette şu fiyat 1000 adette şu fiyat gibi,ancak siz ben şu modeli beğendim ancak makinası ronda olsun,cam safir kasa kordon çelik ve ayar kolu çelik üzerine altın geçme istiyorsunuz çıkardıkları fiyat buna göre değişiyor kabul edip sipariş veriyorsunuz yani Türkler ucuza kaçtıkları için oluyor tezi burada geçerli değil.

Yani bahsettiğim adamların kanında hile var kimse hesap soramıyor zaten gittiğinizde devamlı uyarılıyorsunuz aman şuraya gitmeyin aman şunu yapmayın diye.

Kaliteden ödün vermeyen firmalar ise çoğu bizzat çinde kendi tesislerini kuruyorlar ve işçilik vergi gibi konularda tasarruf ederek maliyet düşürüp rekabet edebiliyorlar.

Sizinle bu konudada şöyle bir noktada buluşacağımızı düşünüyorum.Sadece bakış açımız farklı , şöyle ki :
-------------------
Evet sizin dediğiniz doğru; ellerindeki teknoloji İsviçreden aşağı değil dolayısıyla isterlerse en hassas makinayı en kaliteli şekilde yapabilirler.
------------------
Benim dediğimde doğru bizzat başlarında durmazsanız,kaliteden asla ödün vermeyen bir tutum sergileyemezseniz,
ancak özelliklede verdiğiniz siparişler nedeniyle onların vazgeçemeyeceği kadar güçlü bir firma değilseniz o zaman istediğiniz kalitede üretimi kesinlikle yaptıramazsınız .

Yani atıyorum eta nın yaptırdığı bir makinanın aynı kalitesini etadan 3 kat fazla fiyat verseniz yaptıramazsınız.

Bunun aksine eğer eta dan daha güçlüyseniz onların siparişinden daha fazla sipariş verebiliyorsanız ve buna çinliler inanırsa.
Üstelik siparişten teslimata kadar bizzat denetleyebiliyorsanız İşte o zamanda Eta bile sizin kalitenizi yakalayamaz. :) (Afaki bir örnek olsa da durum açıklamak babında verdim) :)

Sonuç olarak buluşacağımız nokta
Çinli de akıl var,teknoloji var, fikir yok ileriyi görme yeteneği yok ve 3 kağıdın her türlüsü var, cebinizde 10 dolar varsa ve tenha bir yerdeyseniz birazdan ölü olma ihtimaliniz belkide % 25 :)
İsterse kralını yapacak teknolojisi var ama en ufak bir açığınızı bulsuysa ve yağlı müşteri değilseniz aldığınız yumurtanın içinden sarısı çıkmaz. :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 15:53

ETA Çin de makine yaptırmıyor bizzat kendi fabrikalarında üretiyor. Bu fabrikaların elbet çinli ortakları da var ama bu ne derece önemli bilmem. Aydınlatmak için yazdım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 03 Şub 2011, 22:44

Doğrudur zaten daha öncede bahsedilmiş bir konuydu kendi fabrikasında üretim yaptığı. Eta yazmışım dalgınlıkla.

Sadece eta değil saat sektörünün çoğu firması, hatta elektronik ve otomotiv başta olmak üzere çoğu sektör için geçerli bu.

Bu arada yeri gelmişken ,Bu tür bilgileri sağdan soldan duyuyor olsak da sizin gibi bir çok fabrika ile bizzat ilişkileri olan birinin bu tür bilgileri tek bir konuda toplaması çok faydalı olacaktır.

Boş bir zamanınızda Hangi firma hangi ürünü nerede üretiyor gibi bir konu açarsanız memnun oluruz ve sık sık başvuracağımız bir kaynak olacaktır.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 23:30

http://investing.businessweek.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=11214480
Bu yukarıdaki sayfa ETA hakkındaki bilgileri veren bir resmi internet gazetesi. Burada da ETA nın diğer fabrikaları ofis olarak söylense de yerleri bildirilmiş. Burada tekrar söylemek zorundayım ki üretilen parçalar ama asla bitirilmiş bir saat makinesi ya da saat değil. Başka bir bilgi vereyim. 2004 yılında İsviçre de koapn bir fırtına sonrasında ETA inceleme altına alındı. 2005 ve gelen iki yılda uzak doğudaki üretimleri ciddi miktarlarda kısıtlama yoluna giderek sadece İsviçre , Almanya ve Fransa fabrikaları gösterilerek, uzakdoğuda ise sadece quartz diyaframlar ve elektronik parçalar ile pillerin üretimleri gösterilmişti. Sonuçta 2007 de İsviçre Rekabet Komitesi de bu bilgiler altında ETA yı temiz ilan etti. Hatırlanacak olursa 2008 den beridir ETA dışarıya makine vermekte sınrlamalara başladı. Bütün bu işler sebep oldu. Yılda 100 milyon adet makine elektronik ve mekanik olarak üretildiğini düşünün her şey ortada. Artık %80 Swiss Made var ve gerçekten standartlar çok yüksek. Hala üretimler devam ediyor ama çok sınırlı ve çok kontrollerle. Bu arada eta nın makinelerini üreten irili uafklı 10 larca atölye var çinde ve hong-kong ta. Ama hepsi kopya ve artık ciddi markalar bunlara rağbet etmemektedir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 03 Şub 2011, 23:56

Dediğim gibi bu tür bilgileri toplayacağınız bir kaynak oluşturmanızı isterdik.
Hatta sadece burada değil saatçiler odasının sponsorluğunuda isteyip;

Saatçiliğin markaların tarihi ve dünden bu güne gelişmelerini,ürettikleri makinalar içerisinde başarılı oldukları ve hayal kırıklığı yaşadıkları modelleri,zirveye çıkmalarına vesile olan tasarımları v.s. içeren bir kaynağı sektöre kazandırmanız yıllarca okunacak bir eser olurdu.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Modern60 » 04 Şub 2011, 00:51

Bunun gibi bir kitap toplamaya başlamıştım. Ama bazı zorluklar sebebiyle de durmak zorunda kaldım. Bu düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim ama ben o kadar da büyük bir iş yapabilirmiyim bilemem. Zamanla bu çalışmaların yapılmasında mutlaka fayda var ben de bana düşecek görevler olursa seve seve yerine getiririm. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners