TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Claro 888 Mekanizmas覺 Hakk覺nda Bilgi Talebi

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claro 888 Mekanizmas覺 Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj Clk » 31 Oca 2011, 22:11

Sedir hocam, yanindayim... Sevemedim su PRC olayini gitti. T羹rk Mali olsun canimi vereyim ama en iyi cin malina 5 kurus yok ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj sedir » 31 Oca 2011, 22:21

1 dakika durun l羹tfen!
Tissot PRC ger癟ekten Public Republic of China anlam覺na m覺 geliyor yoksa?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Clk » 31 Oca 2011, 22:23

Yok hocam sadece animsatiyor :D
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Thevenin » 31 Oca 2011, 22:27

Tissot USA hocam. Tek gecerim...
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj Modern60 » 01 ub 2011, 02:01

襤svi癟re de 癟ok onemli bir makine fabrikas覺nda 2 adet Lemania 1873 癟覺kard覺lar ve bana fark var m覺 diye sordular. ok daha temiz bir i癟ilk olan覺 g繹r羹nce bu Swiss made galiba dedim. Adamlar onun 癟inde 羹retilen bir makine olduunu s繹yleyince a覺rd覺m 癟羹nk羹 dieri ger癟ek swiss lemania idi ama i癟ili daha kabayd覺. K覺sacas覺 i癟ilkten i癟ilie 癟ok fark ve bu fark覺n 羹rettii bir maliyet var. in de pahal覺 ve ciddi 癟ok par癟a yada 羹r羹rn yapmakta. Ama isvi癟re saat end羹strisinde 癟ok 癟in mal覺 par癟a bulunuyor emin olun. Dikkat bitmi 羹r羹rn demedim par癟a dedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj sedir » 01 ub 2011, 07:34

Thevenin yazd覺:Tissot USA hocam...

Bu c羹mle de benim i癟in a癟覺klamaya muhta癟.
Tissot USA?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj bengisaat » 02 ub 2011, 11:13

Bence inde yapt覺r覺lan makinalarda ve 繹zellikle kasalarda i癟ilikten 繹teye kullan覺lan madenler son derece kalitesiz ve form羹lleriyle oynanarak deitirilmi olduu i癟in ne kadar iyi i癟ilik olsada dayanma s羹resi a癟覺s覺ndan mutlaka fark oluyor.
ok salam 癟elikten imal edilmesi gereken par癟alar bile bir s羹r羹 yabanc覺 madde kar覺t覺r覺larak 癟ok kaliteli 癟elik g繹r羹n羹m羹 verilsede bir ka癟 y覺l sonra erimeye balad覺覺nda anla覺labiliyor.

rnein : Yukar覺daki makinan覺n otomatik bilyalar覺 ile orijinal japon makinan覺nkiler kalite a癟覺s覺ndan mutlaka farkl覺d覺r.Biri en k羹癟羹k sallamayla bir ka癟 tur sessizce d繹nerken ,dieri daha sert sallamayla daha az tur d繹necek ve 癟覺kard覺覺 ses illaki farkl覺 olacakt覺r.

羹nki in deyince hile her zaman 繹n plandad覺r.

Dolay覺s覺 ile konu in olunca i癟ilikle kaliteyi kar覺t覺rmamak gerekir

Daha da dorusu g繹r羹n羹e bak覺p kaliteli sanmak hata olur bunu bilmenizde fayda var...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj Modern60 » 03 ub 2011, 00:32

Maalesef yine m羹dahil olmam gerekiyor. Ben de 羹z羹lmekteyim bu duruma. Bu g羹n 襤svi癟re de 羹retilmi hatta 癟ok ciddi markalarda bile makinelerin par癟alar覺 inde 羹retilmi olabilir. Maden konusunda maliyet ile orant覺l覺 olarak elbet adi kalitesiz 羹r羹nleri de var ama daha pahal覺 羹r羹nler 羹retiyorlar ve bunlar tart覺mas覺z. Sebebi ise, son 15 y覺lda 襤svi癟re saat end羹strisinin bir 癟ok b羹y羹k usta ve m羹hendisi, swatch-eta fabrikalar覺n覺nda ta覺nmas覺yla oraya g繹癟 etmiler. Bir ka癟 g羹n 繹nce bahsettiim Lemania 1873 bir kopya deil legal olarak 羹retilen makineler ve ciddi markalarda kullan覺lmaktalar. Sadece toplama ilemleri 襤svi癟re de yap覺lmakta. Bunu sebebi ise, SWISS MADE in %80 olmas覺 gerei. ok deil 2 sene 繹nce hala SWISS MADE %60 gerektirmekteydi. K覺sacas覺, in mallar覺 kalitesiz olabilecei gibi 襤svi癟re standartlar覺nda da olabilmekte. Yaln覺z bu sanayi dal覺nda da deil. Bir BMW yada Mercedes, te bile 癟in mal覺 par癟alar var ve bunlar Alman standartlar覺na sad覺k 羹retilirler. M羹dahele ettiim i癟in 繹z羹r dilerim. Kolay gele.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners