TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claro 888 Mekanizması Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj Clk » 31 Oca 2011, 22:11

Sedir hocam, yanindayim... Sevemedim su PRC olayini gitti. Türk Mali olsun canimi vereyim ama en iyi cin malina 5 kurus yok ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 31 Oca 2011, 22:21

1 dakika durun lütfen!
Tissot PRC gerçekten Public Republic of China anlamına mı geliyor yoksa?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 31 Oca 2011, 22:23

Yok hocam sadece animsatiyor :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 31 Oca 2011, 22:27

Tissot USA hocam. Tek gecerim...
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Modern60 » 01 Şub 2011, 02:01

İsviçre de çok onemli bir makine fabrikasında 2 adet Lemania 1873 çıkardılar ve bana fark var mı diye sordular. Çok daha temiz bir işçilk olanı görünce bu Swiss made galiba dedim. Adamlar onun çinde üretilen bir makine olduğunu söyleyince şaşırdım çünkü diğeri gerçek swiss lemania idi ama işçilği daha kabaydı. Kısacası işçilkten işçiliğe çok fark ve bu farkın ürettiği bir maliyet var. Çin de pahalı ve ciddi çok parça yada ürürn yapmakta. Ama isviçre saat endüstrisinde çok çin malı parça bulunuyor emin olun. Dikkat bitmiş ürürn demedim parça dedim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj sedir » 01 Şub 2011, 07:34

Thevenin yazdı:Tissot USA hocam...

Bu cümle de benim için açıklamaya muhtaç.
Tissot USA?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 02 Şub 2011, 11:13

Bence Çinde yaptırılan makinalarda ve özellikle kasalarda işçilikten öteye kullanılan madenler son derece kalitesiz ve formülleriyle oynanarak değiştirilmiş olduğu için ne kadar iyi işçilik olsada dayanma süresi açısından mutlaka fark oluyor.
Çok sağlam çelikten imal edilmesi gereken parçalar bile bir sürü yabancı madde karıştırılarak çok kaliteli çelik görünümü verilsede bir kaç yıl sonra erimeye başladığında anlaşılabiliyor.

Örneğin : Yukarıdaki makinanın otomatik bilyaları ile orijinal japon makinanınkiler kalite açısından mutlaka farklıdır.Biri en küçük sallamayla bir kaç tur sessizce dönerken ,diğeri daha sert sallamayla daha az tur dönecek ve çıkardığı ses illaki farklı olacaktır.

Çünki Çin deyince hile her zaman ön plandadır.

Dolayısı ile konu Çin olunca işçilikle kaliteyi karıştırmamak gerekir

Daha da doğrusu görünüşe bakıp kaliteli sanmak hata olur bunu bilmenizde fayda var...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Modern60 » 03 Şub 2011, 00:32

Maalesef yine müdahil olmam gerekiyor. Ben de üzülmekteyim bu duruma. Bu gün İsviçre de üretilmiş hatta çok ciddi markalarda bile makinelerin parçaları Çinde üretilmiş olabilir. Maden konusunda maliyet ile orantılı olarak elbet adi kalitesiz ürünleri de var ama daha pahalı ürünler üretiyorlar ve bunlar tartışmasız. Sebebi ise, son 15 yılda İsviçre saat endüstrisinin bir çok büyük usta ve mühendisi, swatch-eta fabrikalarınında taşınmasıyla oraya göç etmişler. Bir kaç gün önce bahsettiğim Lemania 1873 bir kopya değil legal olarak üretilen makineler ve ciddi markalarda kullanılmaktalar. Sadece toplama işlemleri İsviçre de yapılmakta. Bunu sebebi ise, SWISS MADE in %80 olması gereği. Çok değil 2 sene önce hala SWISS MADE %60 gerektirmekteydi. Kısacası, Çin malları kalitesiz olabileceği gibi İsviçre standartlarında da olabilmekte. Yalnız bu sanayi dalında da değil. Bir BMW yada Mercedes, te bile çin malı parçalar var ve bunlar Alman standartlarına sadık üretilirler. Müdahele ettiğim için özür dilerim. Kolay gele.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners