TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasarım

Mesaj doc » 13 Tem 2017, 18:16

retrograde yazdı:Bu çok hoş olmus elinize sağlik.

Resim

Bence de bu gayet güzel ama saniye kadranındaki rakamlar kalkmalı, romen rakamsız ayrı bir model daha tasarlanmalı ve kollar kesinlikle yeniden tasarlanmalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
doc

Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasarım

Mesaj ozanxos » 13 Tem 2017, 19:28

Sonunda biraz inceleyebildim . Gözüme ilişen modeller bunlar : benim görüşüm eğer limited bir seri olacak ise o saat özel gösteren detaylar olmalı. Mesela oris ve steinhart projelerinde o özel duruş kendini belli ediyor . Örneğin arkadaşların dediği gibi el yazılı claude bernard yazısı güzel bir detay olabilir. Saatin özel duruşunu katlamak için ise bir numaralı kadran gibi farklı güzel bir kadran kullanılabilir . 'Mesela 4 numara ile 1 numara melezi birşey olabilir.

Ek olarak kasa çapı da herkese uygun olabilecek seçeneklerle sunulabilir. Örneğin 40-42mm arası seçenekler forum üyelerimiz için uygun olur kanaatindeyim[emoji106]

ResimResimResimResimResim

Kullanıcı avatarı
ozanxos

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj gunslinger19 » 13 Tem 2017, 22:42

Ben saatlerin biraz vintage görünmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu renk kombinasyonları düşünülebilir?
ResimResimResim

Kullanıcı avatarı
gunslinger19

Mesaj kethuda57 » 13 Tem 2017, 23:48

Bond yazdı:Arkadaşlar örnek saatleri sadece renk index vb kombinasyonlara bakabilmek için yükledim. Elbette aynısının yapılması gibi bir durum söz konusu değil zaten. Claude Bernard içerisinde bir çok model mevcut bunların üzerinden değiştirme yapmamız lazım. Tamamen yeni bir kadran dizaynı da olabilir hepsini soracağız. Yoksa JLC veya Moser Cie saat modelinin üstüne CB yazıp yapılması zaten uygun olmayacaktır. Kaplama bir şey olmaz uzun yıllar ancak çelik kasa elbette daha iyi. İndeks ve kollarda farklı renk altın vb kullanılması pek sorun olmayacaktır sanırım.

El yazısı özel logoyu soracağız ancak teknik ve yasal açıdan pek kolay olmayabilir diye düşünüyorum. Öğrenelim :thumbup: Yapılabilirse çok hoş olur bence :champ:

Mesajları tekrardan okuyup tüm kaçırdığım önerileri firmaya iletmek üzere not alacağım. Tüm öneriler için teşekkürler :champ: Üzerine konuştukça güzel modeller çıkacak. Kısa süre sonra bir çok görsel denemesi hazırlarız :thumbup:

Tempus'tan Sezin Hanım ( TSF Uizas ) genel yazılanlar üzerine bir kaç deneme modeli hazırlamış :champ: Oldukça güzel olmuş :thumbup: Bu tip kadranda indeks olarak gene güzel olacaktır.

Resim
Resim
Resim

Bond bilgilendirme için çok teşekkürler :thumbup:
Bombeli camı da es geçmeyelim lütfen :D
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj bumingaffar » 14 Tem 2017, 02:36

eyimen yazdı:Hazırlanan tasarım güzel olmuş, Sezin Hanım'ın eline sağlık. Kişisel görüşüm dresswatch small second'da kesinlikle "15,30,45,60" yazmamalı, kalın birer çizgi iş görür. Small second dairesi ise 6 rakamına biraz daha yakın olmalı.

Katılıyorum. 4 adet çizginin çeyrek dilimlere konmasının kafi olacağını düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
bumingaffar

Mesaj uizas » 14 Tem 2017, 08:42

Merhabalar, yorumlar için teşekkürler [emoji1]
Ben farklı 1-2 alternatif daha çalışıp paylaşıyor olurum [emoji1303]
el yazısı logo için de yurtdışının onay vermesini umalım [emoji57]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Çok ters biriyim!
Kullanıcı avatarı
uizas

Mesaj mosef » 14 Tem 2017, 08:55

Sezin Hanım'ın(uizas) eline sağlık, başlangıç için güzel bir adım olmuş :champ:

Small second kısmında herkesin dediği gibi rakam yazmasa güzel olur hatta belki hiç bir şey yazmasa daha da güzel olabilir. Bunun için small second dairesinin kadranın normal yüksekliğinden biraz daha aşağıda konumlanması gerekiyor.

Roma rakamlarını saatlerde pek beğenmiyorum; benim gibi düşünen başkaları da olduğu düşüncesindeyim :D Tam doğru terimi bilmiyorum ama ozanxos'un paylaştığı fotoğraflardan 1 ve 4 numaranın hem akrep ve yelkovanı hem de indeksleri oldukça iyi görünüyor. Bir fikir olarak indekslerin batonlarının arasına küçük çizgileri koymadan daha sade bir tasarım nasıl olurdu? Bu arada akrep ve yelkovanı güzel bir mavi/lacivert renginden seçmek sade kadrana hava katacaktır.

@uizas bence CB merkezi bu font işine ciddi önem vermeli, daha önceki mesajlarda da belirtildiği gibi şuanki font biraz zayıf duruyor, inşallah güzel bir haber çıkar bu konuda :)
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj EmreMusovi » 14 Tem 2017, 09:24

Tasarlanan saatlerden small sec olanları beğendim. Ama orada rakam yerine kalın çizgi daha iyi olur. Bir de kolların rengi güzel ancak daha kalın olabilirler. Syg.

Kullanıcı avatarı
EmreMusovi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Neostream, yaman20 ve 85 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners