İlk otomatik saatimi almak için uzun zamandır araştırma yapıyorum, forumu inceledim, mağazalara baktım, yurtdışı satış sitelerini, markaların sitelerini, forumları inceledim. Şimdilik tek bir otomatik saatim olsum, akşam çıkarayım sabah takayım istiyorum. Bu yüzden iyi bir seçim yapmak istiyorum. İlk başta carrera day-date ile speedmaster day-date arasında kaldım. Daha sonra kronograph yerine kronometer olsun, daha üst bir model olsun diye Grand Carrera 8RS & Planet Ocean 42 mm 'e yöneldim. İkisi arasında tasarım ve sağlamlık, uzun süre sürekli kullanım açısından ne gibi farklar. Genel olarak planet oceanın daha çok sevildiğini biliyorum. Özellikle "clk" nın bir mesajda carrera day-date için planet ocean ve aqua terraya göre iyi bir seçenek olacağını söylemesi, acaba tekrar carrera day-date' e mi yönlensem diye düşündürdü.Bir de bu saatlarin fiyatları 4000-5000 chf arasında, genel olarak ne kadar bir indirim alabilirm. Hiçbir yerden ciddi müşteri olarak fiyat almadım.
Son olarak, çok uzun yıllar sorunsuz çalışan otomatik saatlerden bahsediliyor. Bu saatler genelde sengin koleksiyonların parçası, yani hergün kullanılmıyorlar. Eğer bir otomatik saat uzun yıllar hergün kullanılırrsa, bakımı yapılmak şartıyla yien aynı dayanıklılığı gösterirmi? Bir hergün takılan bir saat eğer koronometer hassasiyetine sahipse, ne kadar zamada bir yeniden ayarlamak lazım. Günde 5 saniyeden 12 günden bir dakika, aydan 2,5 dakika, o zaman ayda bir ayar yeterli olurmu?
Teşekkürler