TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj yasaral » 30 Ara 2010, 10:21

İlk otomatik saatimi almak için uzun zamandır araştırma yapıyorum, forumu inceledim, mağazalara baktım, yurtdışı satış sitelerini, markaların sitelerini, forumları inceledim. Şimdilik tek bir otomatik saatim olsum, akşam çıkarayım sabah takayım istiyorum. Bu yüzden iyi bir seçim yapmak istiyorum. İlk başta carrera day-date ile speedmaster day-date arasında kaldım. Daha sonra kronograph yerine kronometer olsun, daha üst bir model olsun diye Grand Carrera 8RS & Planet Ocean 42 mm 'e yöneldim. İkisi arasında tasarım ve sağlamlık, uzun süre sürekli kullanım açısından ne gibi farklar. Genel olarak planet oceanın daha çok sevildiğini biliyorum. Özellikle "clk" nın bir mesajda carrera day-date için planet ocean ve aqua terraya göre iyi bir seçenek olacağını söylemesi, acaba tekrar carrera day-date' e mi yönlensem diye düşündürdü.Bir de bu saatlarin fiyatları 4000-5000 chf arasında, genel olarak ne kadar bir indirim alabilirm. Hiçbir yerden ciddi müşteri olarak fiyat almadım.

Son olarak, çok uzun yıllar sorunsuz çalışan otomatik saatlerden bahsediliyor. Bu saatler genelde sengin koleksiyonların parçası, yani hergün kullanılmıyorlar. Eğer bir otomatik saat uzun yıllar hergün kullanılırrsa, bakımı yapılmak şartıyla yien aynı dayanıklılığı gösterirmi? Bir hergün takılan bir saat eğer koronometer hassasiyetine sahipse, ne kadar zamada bir yeniden ayarlamak lazım. Günde 5 saniyeden 12 günden bir dakika, aydan 2,5 dakika, o zaman ayda bir ayar yeterli olurmu?

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
yasaral
 
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Ara 2010, 10:50

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj sedir » 30 Ara 2010, 10:31

yasaral yazdı:...
Son olarak, çok uzun yıllar sorunsuz çalışan otomatik saatlerden bahsediliyor. Bu saatler genelde sengin koleksiyonların parçası, yani hergün kullanılmıyorlar. Eğer bir otomatik saat uzun yıllar hergün kullanılırrsa, bakımı yapılmak şartıyla yien aynı dayanıklılığı gösterirmi? Bir hergün takılan bir saat eğer koronometer hassasiyetine sahipse, ne kadar zamada bir yeniden ayarlamak lazım. Günde 5 saniyeden 12 günden bir dakika, aydan 2,5 dakika, o zaman ayda bir ayar yeterli olurmu?

Teşekkürler

Ben bildiğim kısma cevap vereyim.
Ucuz otomatik saatler de uzun yıllar sorunsuz çalışabilir. Mesela ben bugüne kadar hakettiği bakımı göstermemekle birlikte 35 yıldır çalışan bir Seiko5 kullanıyorum. Ki bu saatin günümüz fiyatı 80-100 dolar arasındadır. Bu nedenle otomatik saatin sorunsuz çalışma ihtimali fiyatı ile doğru orantılı değil.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj Tolgi06 » 30 Ara 2010, 13:43

Öncelikle merhaba yasaral ve alacağın şimdiden güle güle kullan.Hassasiyet konusuna gelince....Ayarlama konusu kişiden kişiye göre değişir mesela ben 2.5 dk sapan bir saati ayda bir değilde 2 ayda bir ayarlarım ama belki sen 15 günde bir ayarlamak isteyebilirsin.Gelelim dediğin saatlere.Bence ikiside oldukça şık modeller.Ama ben şahsi tercikim olarak Grand Carrera 8RS alırdım.teknik detaylarda arkadaşlar yardımcı olur zaten ben tam bilmiyorum.İndirim konusu ise yine değişken.eğer sıkı pazarlık yapabilen birisiysen vede adamlara ciddi alıcı olduğunu belirtirsen güzel indirmler koparabilirsin.Bu saatleri Türkiye'den alman daha mantıklı zaten gümrüğe takılır %20 vergi ödersin bide uğraşırsın ki burdaki indirimle alacağın fiyata denk gelir.SAyın sedir'in dediği gibi fiyatla ömür arasında kesin bir ilişki kurmak zor.100 dolarlık bir seiko 5 ide 40 yıl bakımsız kullanabilmen mümkün.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06
 
Mesajlar: 4605
Yaş: 35
Kayıt: 03 Nis 2010, 23:20
Konum: İstanbul

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj yasaral » 30 Ara 2010, 14:55

Cevaplar için teşekkürler. Saatlerin modellerini seçerken sadece uzun ömür beklentisi içinde değilim. Ama 5 yıl sonra bu saati 5 yıldır her gün taktım, şimdiye kadar ayda 1-2 dakika dışında ayar yapmadan tıkır tıkır çalıştı demeyi çok isterim. Aslına bu soru tamamen mekanik saatlerle ilgili kafama takılanları cevap almak içindi. Mesela uzun yıllardır hiç durmadan ve ayarlanmadan çalışmış mekanik saatler varmıdır? Yada böyle testler yapılmaktamıdır? Bu arada mekanik saatleri otomatik olarak kuran, insan kolu, kol hareketi etkisi gibi çalışan düzenekler mekanizmalar mevcutmudur. Üreticiler test için böyle mekanizmalar kullanırlarmı yada saat müzelerinde yada vitirnlerinde böyle şeyler kullanılırmı? Demek istediğim saatin üzerinde takıldığı bir düzenek, saati belirli bir yörüngede hareket ettirerek sürekli rezervin dolu olmasını sağlayan. Arada bri durup rezervi düşüren sonra tekrar çalışan, insan kolu simülatörü
mesela. Özellikle annual calendar yada perpetual saatler nasıl test ediliyor. Hergün takmadığınız bir annual calendar saatiniz varsa bu özellik sadece teknik olarak kalıyor, kullanıması mümkün görünmüyor. Ya da perpetual saat . Tabi bunlar mekanik saatler iin geçerli.
Seiko kinetic perpetual ayrı bir dünya.
Kullanıcı avatarı
yasaral
 
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Ara 2010, 10:50

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj yasaral » 30 Ara 2010, 15:09

Bir de saati özelikle Türkiyeden bilinen bir satıcıdan almak istiyorum. Bu aralar chf yüksek palnet ocean 7000 TL civarında denk geliyor, amazonda 3000 dolar, avrupada da yakın fiyatlar. Bu civarlara yakın bir indirim almayı umut ediyorum. 2 yıl garanti için ilave 500-1000 TL vermek mantıklı oalbilir ama 7000 yüksek. İş için avruapay gitme durumum oluyor, isviçre hariç ne yazıkki, almanyadan almak mantıklı olurmu?
Kullanıcı avatarı
yasaral
 
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Ara 2010, 10:50

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj drk » 31 Ara 2010, 00:04

Resim
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj yasaral » 13 Oca 2011, 16:58

Seçim konusunda hala karar vermiş değilim. Ama mart ayında prag' a gidiyorum iş için. Oradan viyana ve zurich yapmayı düşünüyorum. Zurich'ten saat almak istiyorum. Özellikle bir bucherer shop'a gitmeyi çok istiyorum. Düşündüğüm saatleri orada hangi fiyatlara bulabilirim. Oaradan alacağım saat türkiyede garantili olur mu? Zürihe gidemezsem, viyanadan alsam çok fark edermi? Duty greelerden saat alınırmı? Seuldeki fiyatlarda isviçreden rolez almak mümkünmü?
Kullanıcı avatarı
yasaral
 
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Ara 2010, 10:50

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj Clk » 13 Oca 2011, 18:46

Ben en sondan baslayayim. Seul'de ki fiyatlara Isvicre'de Rolex olmaz. Avrupa ile Amerika/Avustralya arasinda ki büyük farklar Dolar/Euro kurundan gelmekte. Full olmayan bir Mercedes C 350 Almanyada 55.000-60.000 Euro fiyatlar ile satilirken Amerikada bu rakam 40.000 USD civari ve arac full. Son bombada VW'den geldi. Passat USA'da 15.000 Euro karsiligi USD ile satilacak.

Dönelim saatlere, benim sahsi tercihim Carrera olurdu. Indirim miktarlari ödeme durumuna göre degismek ile beraber beklenti %20'nin üzerinde ve %30'un altinda olmali. Cebini isitan CASH ile internet fiyatlarina bayiden saat almak mümkün. Kimi zaman fiyatlar cok ciddi sekilde düsebiliyor. 4800 Euroluk Breitling Montbrillant bana 2900 Euro'ya teklif edilmisti. Her zaman söylüyorum esseklik edip almadim :D

Diger markalarda ki indirim miktarlarini CINAR agaci olarak nitelendirirsek Rolex markasinda indirim MAKI diyebiliriz. Beklentin %8 ile %12 arasinda olsun. Olurda satici yanlis yaparda biraz daha fazla verirse, hicbirsey söylemeden kap saati :D

Son olarak hassasiyet konusu. Saatin hata miktarina gercekten takilacagini düsünüyorsan sana COSC bir saat öneririm. COSC ile ilgili detayli bilgiye forumdan ulasabilirsin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk
 
Mesajlar: 9669
Kayıt: 17 Kas 2009, 02:03

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, Hellhound, tt59 ve 173 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners