M羹cevher ve Saat maazas覺nda 癟al覺t覺覺m覺 s繹ylemitim daha 繹nce tan覺sma k覺sm覺nda bu konu hakk覺nda g羹zel payla覺mlar olmus.
襤癟inde bulunduum firma Cartier'i 羹lkemize ilk getiren firma.S覺kl覺kla benimle tecr羹belerini paylaan firma sahibim bana bu durumu u ekilde ifade edmiti.
L羹ks T羹ketim, belli bir az覺nl覺覺n ve o az覺nl覺a ad覺m atmak isteyen 癟ounluun varl覺覺yla artar.Bu grupta olanlar bilirler ki istenen saate sahip olan isimler sadece zaman覺 takip etmezler ayn覺 zamanda markan覺n salad覺覺 prestijede sahip olurlar ve herkese bulunduklar覺 s覺n覺f覺 ilan etme ans覺n覺 yakalarlar.Bu prestijle kazand覺klar覺 ise sosyal stat羹lerinde olsun i yaamlar覺nda olsun verdiklerini sorgulatmayacak derecededir.G羹zel bir yaz覺yla anlat覺lan Stanley 羹stad覺n s繹zleri bu olay覺 yeterince a癟覺k ifade etmi asl覺nda.
M羹cevher sekt繹r羹 i癟in bakarsak 0.3 carats b羹y羹kl羹羹nde ve D rengi tasa sahip sertifikal覺 bir y羹z羹k kuyumcuda 1000lira olsun ayn覺 繹zelliklere sahip Damiani marka italyada yap覺lan y羹z羹k 10000lira olabilir.Bunu yaratan
markan覺n 襤talya'n覺n en l羹ks caddesinde (Monte Napoleone) butie sahip olmas覺 , reklamlar覺nda Brad Pitt,Sharon Stone,Sophia Loren vb. kiilerin oynamas覺 ve insanlarda yaratt覺覺 kalite alg覺s覺yla ilgilidir.Her sekt繹rde olduu gibi kalite ve prestij alg覺s覺n覺 yaratabilen marka olabilmeyi basarm覺s irketler l羹ks kavram覺yla m羹sterisini 繹zel ve ayr覺cal覺kl覺 hissettirir.Yukar覺da Archeiza'n覺n s繹yledii gibi ne kadar y羹ksek olursa fiyatlar bu s覺n覺fa sahip kiiler i癟in iyidir 癟羹nk羹 o kadar az insan sahip olabilecektir bu da 羹r羹ne sahip olanlar覺n ayr覺cal覺kl覺 olma durumunu g羹癟lendirir.襤in temeli zaten bahsettiim gibi 繹zel ve ayr覺cal覺kl覺 hissetmek bildiimiz gibi..
K覺saca MMMacit olay覺n ekonomik boyutu sosyal ve psikolojik boyutunun yan覺nda ufak kal覺r.Biraz uzun oldu san覺r覺m vaktinizi alm覺s oldum,羹zg羹n羹m

Da癟kal覺..