TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj fsinan » 14 Şub 2017, 10:25

Süper, ben bir Muhle aldım bakalım yolda. Bir de Wilkinson sword var klasik seyahat için aldım..
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Cruciatus » 14 Şub 2017, 11:40

Fırça olarak ne kullanıyorsunuz? Ben Edwin Jagger porsuk silvertip almayı düşünüyorum..

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj asymptote » 24 Şub 2017, 08:37

Bu kolonyayı denediniz mi arkadaşlar? Ben çok beğendim. Diğer zeytin çiçeği kolonyalarına benzemiyor. Çok başarılı..
Resim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 24 Şub 2017, 09:38

asymptote yazdı:Bu kolonyayı denediniz mi arkadaşlar? Ben çok beğendim. Diğer zeytin çiçeği kolonyalarına benzemiyor. Çok başarılı..
Resim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En son küçükkuyu taraflarinda bir köyden ceviz kolonyası almıştım..Beğendiğim tek kolonya o oldu..

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Eterna » 24 Şub 2017, 11:39

Tıraş olma şekli tamamen hayat şartlarınız ile ilgilidir. Bir ara çok niyetlendim. Rahmetli babam geleneksel tıraş şeklini kullanıyordu. Genelde forumlarda veya tavsiyelerde önce sıcak su ile masaj, yüz yumuşasın güzelce, hatta bir banyodan sonra çok güzel tıraş olur, şöyle yavaşça köpürt sonra sür sonra bilmem ne yap, jileti makinaya tak. Kimisi ikinci perdeden bahseder falan filan.

Ben de bir heves malzemelerimi aldım ve biraz denedim. İlk olarak bir Rimei aldım sonuç berbattı. Sonra Wilkinson Sword aldım. Fiyatına göre çok beğendim. En son Edwin Jagger DE89 aldım. Arko sabun ve Cella sabun kullandım. Jilet olarak Perma Sharp tercih ettim. Bir ay falan denedim.

Sonuç:

Çalışan anne baba, okula giden çocuklar. Sabahın köründe bütün aile kalk, herkes evin içinde koşturuyor vs. Herkes sırada. Bu işler yalan çıktı. Sabah tek amaç; 2 dakika da tıraş ol ve yollara düş. Keyiflik bir dakika yok yok fazladan. O yüzden geleneksel tıraş makinemi jiletlerimi falan kaldırdım bir kenara tekrar mach olaylarına geri döndüm. Akşam tıraşını da sevmem. Tıraş sabah, güne başlarken olmalı diyenlerdenim.

Bu iş herkese uygun değil. Bu keyif işi, zaman işi. Emekliysen, patronsan, kendi işinse, sabahları acelen koşturman yoksa veya çok rahatsındır işinde o zaman tamam. Bana asla uygun değil. Ben o yüzden her tıraştan bahseden arkadaşa hemen geleneksel tıraş ol, jilet al şöyle yap denmesini çok mantıklı bulmuyorum. ( İllaki bizim forum için değil genel olarak )

Nostalji yapayım, eski günlerden bir kaç resim;

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj blue3451 » 15 Mar 2017, 09:26

traş sabunu eksik
Kullanıcı avatarı
blue3451

Mesaj EmreMusovi » 15 Mar 2017, 10:45

Eterna tamamen ayni nedenlerle önce kartuşa geri döndüm sonra ise braun 799 cc aldım. Su an mutluyum :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
EmreMusovi

Mesaj kiwi21 » 21 Mar 2017, 16:09

Merhaba,

Daha önce Philips tıraş makinesi, daha sonra da yıllardır Mach 3 Turbo kullanan, haftada 1, bilemedin 2 kez tıraş olan biri için geleneksel tıraş yöntemleri için hangi gereçleri önerirsiniz?

Fırça, sabun, tıraş makinesi, jilet vs. ve nereden alabileceğim konusunda yönlendirir misiniz?

Teşekkürler.
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners