TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik saatlerin tamiri hakkında bilgi paylaşımı

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Mekanik saatlerin tamiri hakkında bilgi paylaşımı

Mesaj tamerusta » 19 Şub 2017, 12:38

Merhaba değerli üyeler;

Ben Mehmet Tamer İRENLİ, 20.04.1957 Kadıköy doğuluyum. 60 yaşındayım ve 1978 yılından beri 40 yıla yakın uzun süredir saat tamiri mesleği ile uğraşıyorum. 35 senedir işletme sahibi biriyim. Şuan İstanbul Sirkeci'de ki dükkanımda mesleğimin icrasına devam etmekteyim. Özellikle her türlü antika kurmalı duvar, masa ve kol saatleri tamirleri konusunda daha çok ustaların ustasıyım. Mesleki hayatımda tamir edemediğim saat hiç olmadı. Mesleğine aşık bir antika saat tamir ustası olarak hayatımı bu mesleğe adamış bir sanatkarım. Bana göre tamiri imkansız bir saat yoktur. Hiçbir saat değersiz değildir. Günümüzde çok kolay tamir edilebilecek saatleri dahi geri çevirip yeni saat satmaya yönelik bir ticari yaklaşım var. Ama saat bir sanat eseridir, ona sadece bir makine olarak bakılması yanlıştır. Herkeste bıraktığı izler ve bir hatırası vardır. Mekanik saatlerinin de ruhları ve kalpleri vardır. O saatinizi kullanmayacaksanız bile, o saatin size hatırlatacağı bir şeyler mutlaka vardır. Saatinize o değeri verin. Her saat bir dönemi, bir aileyi, bir evi, bir tercihi yansıtır. Eviniz ne kadar modern olursa olsun saatin kendi yeri vardır. Benim sevdiğim saatler bir şekilde yaşamış ve bir kenara atılmış olan saatlerdir. Bu yüzden bir saatten vazgeçilmemesi ve arızalandığında her ne olursa olsun mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum..
Değerli her türlü mekanik kurmalı antika, otomatik veya quartz saatleriniz hakkında sormak istediklerinize seve seve yardımcı olmak isterim. Mesleki hayatım hakkında ki bilgileri ve görselleri bu platformda paylaşabileceğim için mutluyum. Herkese teşekkür ederim.

Resim
Resim
En son tamerusta tarafından 20 Şub 2017, 19:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
tamerusta

Re: Mekanik saatlerin tamiri hakkında bilgi paylaşımı

Mesaj Eterna » 20 Şub 2017, 11:23

Tamer Bey, hoş geldiniz. Günümüzde maalesef arka kapağı çatır çutur açmayı beceren, pil takabilen, kordon değiştiren herkes ben saat ustasıyım diyor. Saatlerimizi bir yere götüreceğimiz zaman elli kere düşünür hale geldik. O yüzden sizin gibi uzun senelerini bu mesleğe adamış ustalara çok kolay rastlanmıyor. Değerli bilgilerinizden yararlanmak bizlere çok faydalı olacaktır.

Forumumuzda uzun zamandır sizin gibi değerli bir ustamız vardı. Siz de çok zamandır sektördeniz belki Cengiz Usta ile tanışıyorsunuzdur. Bu kadar çok üyesi olan bir forumda ne kadar çok değerli usta olursa biz katılımcılar için o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
En son Eterna tarafından 20 Şub 2017, 16:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj littlebuda » 20 Şub 2017, 15:14

Hoş geldiniz...

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Instagram: mygwatchcollection
Kullanıcı avatarı
littlebuda

Mesaj asymptote » 20 Şub 2017, 17:47

Hoş geldiniz Tamer Usta.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eyimen » 20 Şub 2017, 18:15

Saat ustası üyelerin forumda artmasına ihtiyaç var gerçekten, çok sevindik :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Fatih28 » 20 Şub 2017, 18:32

Hoş geldiniz Tamer Usta...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Fatih28

Mesaj hozburun » 20 Şub 2017, 18:53

Hoş geldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Cotton » 20 Şub 2017, 19:02

TSF' ye Hoş Geldiniz.
Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !
Kullanıcı avatarı
Cotton

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners