Miriel yazdı:@footwo ve @serüvenci öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Ortak cevap vereyim
French Press'te demlerken değirmende kahveyi öğüttükten sonra 15-20 saniye beklemiş kaynar suyu öncelikle kahve seviyesi kadar french presse döküp bir dakika bekletiyorum sonrasında geri kalan suyu boşaltıp kahvesine göre 2,5-3 dakika daha bekleterek demliyorum.
Benim vazgeçemediğim bir huyum var ki o da sütlü kahve.. Filtre kahveye sütü nasıl eklersek daha verimli olur?
Filtre kahve için anladığım kadarıyla makineye gerek yok..
Peki espresso ve filtre kahve karşılaştırması için ne dersiniz?
Son sorum da sağlık hakkında; günde 1-2 fincan filtre kahvenin yan veya bağımlılık yapıcı bir etkisi var mıdır?
Teşekkürler.

Su kaynadıktan sonra çaydanlığı ateşten alıp 3-4 dk bekletin ve suyun ısının 75-85 derece seviyelerine düşmesini bekleyin.
Elimizde ısıölçer olmadığına göre, suyun 75-85 dereceye düştüğünü nasıl anlarız? Su kaynadıktan sonra fokurdaması tamamen bitmeli, 1-2 dakika beklemeli, ideal demleme ısısına ulaştık demektir.

asymptote yazdı:MertkaraLı yazdı:
bu kahveyi merak ediyorum sipariş verdim arkadaşlar içen bilen varmı?
Ben içmedim, içmem de. Ama sanırım bu kahve tam Başar'a göre.
Kendisinden aşağıdaki tarife göre bu kahveyi pişirmesini bekliyoruz..
Bg17 yazdı:Gunde 2 litre kadar kahve icen bir insan olarak sanirim bagimliyim diyebilirim. Hatta ne kadar sert o kadar iyi.
...
Vahsi batidan bir kahve tarifiyle bitiriyim, suya kahve atip kaynatilir, kaynayinca icine bir at nali atilir, nal yuzmuyorsa biraz daha kahve katilir, ve surec nal yuzene kadar devam eder
Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir
|
||||||||||||||