TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj Ahbob » 16 Ara 2016, 18:11

Aslında espresso ve filtre kahve tercih ediyorum, aslında aklımda dripper da hatta
http://harioturkiye.com/shop/hario-02-k ... per-siyah/
vardı ancak öncelik olarak bir değirmen edinmek istiyorum. Ancak bu site dışında bir yerde denk gelmediğimden ve site hakkında da bilgi sahibi olmadığımdan almakta çekincelerim oldu.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj afl » 16 Ara 2016, 18:50

Kahve dünyası Guatemala çekirdek alındı. DeLonghi de çekildi. Extra sert demlendi. Nikaragua puro eşliğinde içiliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 19:28

Ahbob yazdı:Aslında espresso ve filtre kahve tercih ediyorum, aslında aklımda dripper da hatta
http://harioturkiye.com/shop/hario-02-k ... per-siyah/
vardı ancak öncelik olarak bir değirmen edinmek istiyorum. Ancak bu site dışında bir yerde denk gelmediğimden ve site hakkında da bilgi sahibi olmadığımdan almakta çekincelerim oldu.

Ben bircok siteden alisveris yaptim, hele bi temper alisim var ki dillere destan. Bi siteden aldigim temper cizik cikmisti iade edip baska siteden siparis vermistim. Sipariste de daha onceki konuyu soyleyip kontrol etmeden gondermemelerini istemistim.

Sonunda ilk firmadan gelip geri gonderdigim hasarli temper daha da hasarli sekilde gelmisti :)

Sanirim ayni firmalarin farkli websayfalari var ya da ayni tedarikcileri kullaniyorlar, emin degilim.

En son www.kahvemakina.com diye bir site buldum, telefon ile ulasip derdimi anlatmistim.. baya yardimci olmuslardi.. puly temizlik urunleri falan da aldim.

Hario da satiyolar bildigim kadariyla..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj Miriel » 16 Ara 2016, 21:54

@footwo ve @serüvenci öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Ortak cevap vereyim :)

French Press'te demlerken değirmende kahveyi öğüttükten sonra 15-20 saniye beklemiş kaynar suyu öncelikle kahve seviyesi kadar french presse döküp bir dakika bekletiyorum sonrasında geri kalan suyu boşaltıp kahvesine göre 2,5-3 dakika daha bekleterek demliyorum.

Benim vazgeçemediğim bir huyum var ki o da sütlü kahve.. Filtre kahveye sütü nasıl eklersek daha verimli olur?

Filtre kahve için anladığım kadarıyla makineye gerek yok..

Peki espresso ve filtre kahve karşılaştırması için ne dersiniz?

Son sorum da sağlık hakkında; günde 1-2 fincan filtre kahvenin yan veya bağımlılık yapıcı bir etkisi var mıdır?

Teşekkürler.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj mevsuf » 16 Ara 2016, 22:33

Bugün Çaykur Altınbaş'ı denedim. Porselen demlikte 25 dakika kadar demlendi, ama tadı bana çiğ geldi. Çok beğenemedim. Acaba daha uzun süre mi demlenmesi lazım yoksa çayın tadı mı böyle?

G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mevsuf

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 22:37

Miriel yazdı:@footwo ve @serüvenci öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Ortak cevap vereyim :)

French Press'te demlerken değirmende kahveyi öğüttükten sonra 15-20 saniye beklemiş kaynar suyu öncelikle kahve seviyesi kadar french presse döküp bir dakika bekletiyorum sonrasında geri kalan suyu boşaltıp kahvesine göre 2,5-3 dakika daha bekleterek demliyorum.

Benim vazgeçemediğim bir huyum var ki o da sütlü kahve.. Filtre kahveye sütü nasıl eklersek daha verimli olur?

Filtre kahve için anladığım kadarıyla makineye gerek yok..

Peki espresso ve filtre kahve karşılaştırması için ne dersiniz?

Son sorum da sağlık hakkında; günde 1-2 fincan filtre kahvenin yan veya bağımlılık yapıcı bir etkisi var mıdır?

Teşekkürler.

Sutu cezvede isitip french presste piston hareketiyle kopurtebilirsiniz..

Espresso aslinda hazmettiricidir, yemeklerden sonra icmek sindirime yardimci olur. Onun disinda espresso ile americano, latte, macchiato, latte macchiato, ristretto gibi icecekler yapabilirsiniz.

Filtre kahve daha gastronomik geliyor bana. Daha cesitli tatlar yakalayabilirsiniz.

Saglik konusunda tansiyon icin iyi olmadigini biliyorum. Onun disinda bir fikrim yok acikcasi.

Spor yapiyorsaniz idmandan 30 dk once bir shot espresso metabolizmanizi hizlandirir, yag yakimini artirir derler.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj asymptote » 16 Ara 2016, 22:59

mevsuf yazdı:Bugün Çaykur Altınbaş'ı denedim. Porselen demlikte 25 dakika kadar demlendi, ama tadı bana çiğ geldi. Çok beğenemedim. Acaba daha uzun süre mi demlenmesi lazım yoksa çayın tadı mı böyle?

Altınbaş yumuşak bir çaydır. Damağınız sert çaylara alıştıysa (daha önce seylan türü çaylar içtiyseniz) belki o yüzden size çiğ gelmiş olabilir..

Bir de suyu demlikte uzun süre bekletip çayı ondan sonra atınca da çay demini tam alamayabiliyor. Sizde böyle bir durum yaşanmış olabilir. İdeal olan, kaynama derecesinin bir iki derece aşağısında çayı demlemektir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mevsuf » 16 Ara 2016, 23:12

asymptote yazdı:
mevsuf yazdı:Bugün Çaykur Altınbaş'ı denedim. Porselen demlikte 25 dakika kadar demlendi, ama tadı bana çiğ geldi. Çok beğenemedim. Acaba daha uzun süre mi demlenmesi lazım yoksa çayın tadı mı böyle?

Altınbaş yumuşak bir çaydır. Damağınız sert çaylara alıştıysa (daha önce seylan türü çaylar içtiyseniz) belki o yüzden size çiğ gelmiş olabilir..

Normalde Çaykur Turist çayını kullanıyordum. Altınbaş dediğiniz gibi alışkanlıktan dolayı damak tadıma uymadı herhalde. Belki birkaç içimden sonra damağımız alışır.

Kullanıcı avatarı
mevsuf

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners