SeiKinetic yazdı:
Türkiye'de pek yaygın olmasa da İtalya'nın en yaygın markalarından. Ortalama Lavazza kalitesi civarında denilebilir. Filtre makinesinde Melitta kağıt ile kullanıyorum. Bu seviye bir kahvede farkı çok anlaşılmıyor tabii.
Robusta ve Arabica karışımı genelde hazır, suda çözülebilir kahvelerde kullanılıyor. Jacobs'ta biraz daha fazla. Nescafe'de nispeten daha az... Kendine has bir asiditesi var. Avrupa'da otomatlarda genelde Robusta kullanılıyor ama ben pek beğenmiyorum. Zevk vermeyen bir tür, ama Kimbo bunu paketinde açıkca belirtmiş, diğer firmalar kaçak güreşip açık açık yazmıyorlar. Nescafe kehve çekirdeğinden üretilmiştir diyip kesitrip atıyor mesela.
Dolce Gusto serisinde de bazı ürünlerde Robusta tadı alıyorum mesela, ama Nesspresso'da yok... sanırım pazara biraz daha ucuz bir seçenek olsun diye sunulmuş...
Sevenleri vardır mutlaka ama sürekli tüketilebilecek bir kahve değil.
Kimbo hiç denemedim bu arada...