TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj seruvenci » 14 Ara 2016, 10:15

SeiKinetic yazdı:Resim

Türkiye'de pek yaygın olmasa da İtalya'nın en yaygın markalarından. Ortalama Lavazza kalitesi civarında denilebilir. Filtre makinesinde Melitta kağıt ile kullanıyorum. Bu seviye bir kahvede farkı çok anlaşılmıyor tabii.

Robusta ve Arabica karışımı genelde hazır, suda çözülebilir kahvelerde kullanılıyor. Jacobs'ta biraz daha fazla. Nescafe'de nispeten daha az... Kendine has bir asiditesi var. Avrupa'da otomatlarda genelde Robusta kullanılıyor ama ben pek beğenmiyorum. Zevk vermeyen bir tür, ama Kimbo bunu paketinde açıkca belirtmiş, diğer firmalar kaçak güreşip açık açık yazmıyorlar. Nescafe kehve çekirdeğinden üretilmiştir diyip kesitrip atıyor mesela.

Dolce Gusto serisinde de bazı ürünlerde Robusta tadı alıyorum mesela, ama Nesspresso'da yok... sanırım pazara biraz daha ucuz bir seçenek olsun diye sunulmuş...

Sevenleri vardır mutlaka ama sürekli tüketilebilecek bir kahve değil.

Kimbo hiç denemedim bu arada...
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj seruvenci » 14 Ara 2016, 10:19

foottwo yazdı:Kahveyi roaster/roastry diye tabir edilen (kahveyi kendi kavuran) yerlerden küçük miktarlarda çekirdek halinde alıp, demlemeden hemen önce ihtiyacınıza göre çekmenizi nacizane tavsiye ederim.

Bütün kahve tecrübeniz değişecektir.

Çekirdeği aldığınız yere hangi yöntemle demlemek istediğinizi (espresso, filtre, pour over, french press, vb) ve tavsiye ettikleri kahve/içecek oranını (brew ratio) da sorarsanız en azından farklı oranları denemeden önce bir referans noktanız olur.

Çok doğru bir tavsiye...

Bir arkadaşım bana Eminönü'nde bir yerden böyle bir çekirdek alıp getirmişti. Cidden çok çok iyi kavrulmuş, çok iyi bir kahveydi. Arkadaşıma ulaşıp isim vermek isterim size de kısa zamanda...
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj sedir » 14 Ara 2016, 10:25

Şu köşe yaz, şu köşe kış, bu köşe de cay köşesi...
Resim
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj foottwo » 14 Ara 2016, 10:33

seruvenci yazdı:
Çok doğru bir tavsiye...

Bir arkadaşım bana Eminönü'nde bir yerden böyle bir çekirdek alıp getirmişti. Cidden çok çok iyi kavrulmuş, çok iyi bir kahveydi. Arkadaşıma ulaşıp isim vermek isterim size de kısa zamanda...

Teşekkürler, ben Ankara'dayım fakat İstanbul'da bu işi iyi yapan birkaç yer var:

Nişantaşı'nda MOC ve Federal. (Federalin sahibi Moc'un eski ortağı, Sam Cevikoz adlı biri. Kahve kavurma konusunda dünya çapında olduğu söylenir. Ankara'da Via Flat'te şubesi var, başka şehirlerde de olabilir.)

Göktürk'te Yasemin&Tuncel. O da iyi kavurucu fakat çekirdek olarak pek satamıyor, bugün git yarın gel olabilir, sadece çekirdek almak için gitmeyin :)

Bir de Ataşehir'de Coffee Manifesto. Ankara'da kahve ile ilgili bir organizasyonda tanışmıştım. Ne tip tatlardan hoşlandığınızı tarif edebilirseniz en uygun modeli önereceklerdir. Ben İtalyan sevdiğim için No.2'yi beğenmiştim. (İtalyan = Amerikan blend diyebiliriz. Afrika kahvesi içermez). Başka şehirlere kargo yapıyorlar.

Başka da vardır mutlaka.

Bunların hepsi iyi kahveciler ama ben Roma'dan getirtiyorum kahveyi ayrı mesele :)
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj seruvenci » 14 Ara 2016, 12:17

Not aldım hepsini ve bir kahve molası berdim bende...

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj KKarakuş » 14 Ara 2016, 13:13

Çay, çay bardağında içilir ;)

Resim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj SeiKinetic » 14 Ara 2016, 13:41

seruvenci yazdı:
SeiKinetic yazdı:Resim

Türkiye'de pek yaygın olmasa da İtalya'nın en yaygın markalarından. Ortalama Lavazza kalitesi civarında denilebilir. Filtre makinesinde Melitta kağıt ile kullanıyorum. Bu seviye bir kahvede farkı çok anlaşılmıyor tabii.

Robusta ve Arabica karışımı genelde hazır, suda çözülebilir kahvelerde kullanılıyor. Jacobs'ta biraz daha fazla. Nescafe'de nispeten daha az... Kendine has bir asiditesi var. Avrupa'da otomatlarda genelde Robusta kullanılıyor ama ben pek beğenmiyorum. Zevk vermeyen bir tür, ama Kimbo bunu paketinde açıkca belirtmiş, diğer firmalar kaçak güreşip açık açık yazmıyorlar. Nescafe kehve çekirdeğinden üretilmiştir diyip kesitrip atıyor mesela.

Dolce Gusto serisinde de bazı ürünlerde Robusta tadı alıyorum mesela, ama Nesspresso'da yok... sanırım pazara biraz daha ucuz bir seçenek olsun diye sunulmuş...

Sevenleri vardır mutlaka ama sürekli tüketilebilecek bir kahve değil.

Kimbo hiç denemedim bu arada...

Doğru bir tespit. Bir süre sonra tadında açık bir şekilde hoş olmayan değişimler meydana geliyor. Acı veya midenin alışık olduğu rutinin dışında bir madde/tat/his bırakıyor. Bu tarz bir değişim/his sizin de belirttiğiniz gibi çözünebilir kahvede meydana geliyor.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj mlm » 14 Ara 2016, 13:53

SeiKinetic :champ: Teşekkürler.
Eraslani, not ettim teşekkürler abi :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners