TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Mesaj eraslani » 10 Ara 2016, 15:54

mahmood deyince akl覺ma geldi,
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=drGHszEFS44[/youtube]
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj alihoca » 10 Ara 2016, 16:18

asymptote yazd覺:Hocam, bunlar g羹venilir midir? Boya katk覺s覺 i癟erdiini s繹yl羹yorlar ka癟ak 癟aylar覺n. Madem markalam覺lar neden legal yollarla T羹rkiye pazar覺na girmeyi denemiyorlar?

anl覺urfa'da G覺da ve Tar覺m il m羹d羹rl羹nde denetmen olarak 癟al覺an g覺da m羹hendisi samimi bir dostum piyasadan ald覺klar覺 ka癟ak 癟aya laboratuvar ortam覺nda test yapt覺klar覺n覺 ve 癟ay覺n kalitesinin yerli 癟aydan kat be kat y羹ksek olduunu s繹yledi bu s繹yledii kafama da yatmad覺 deil 癟羹nk羹 bu 癟ay uzakdoudan geliyor sonu癟ta, yani 癟ay覺n anavatan覺ndan.(bu arada mahmood tea'n覺n tesisleri Gaziantep'te, uzakdoudan gelen 癟ay burada paketleniyor) Mardin'de oturuyorum ben buralarda t羹m marketlerde bu marka 癟aylar sat覺l覺yor ve fi kesiliyor yani ad覺 ka癟ak 癟ay sadece. Belki de Bat覺da bu 癟ay bilinmedii veya sevilmedii i癟in piyasada yoktur. Yerli 癟aya gore de fiyatlar覺 pahal覺 biraz kilosu 30 tlden bal覺yor.
Tempus erit auri pretium!
Kullan覺c覺 avatar覺
alihoca

Ya: 40
Kay覺t: 09 Eki 2016, 23:44

Mesaj asymptote » 10 Ara 2016, 17:17

alihoca yazd覺:Bu arada arkadalar ka癟ak 癟ay konusunda da ciddiyim bir denemeyle tad覺 al覺nmaz al覺mak laz覺m al覺覺nca tiryaki eder adam覺. nerebileceim markalar: Victoria, Mahmood Tea, Alakozay ve Ebu Emir.

Hocam, Howdah Brand ve Ahmad Tea de seylan 癟ay覺 ama dier seylanlar gibi ac覺 deil, yumuak bir i癟imi var ikisinin de. Sizin bu sayd覺覺n覺z markalar 繹zellikle Ahmad Tea'ye g繹re nas覺ld覺r acaba? Alokozay ve Mahmood Tea'yi merak ettim 繹zellikle. 襤nternetten sat覺l覺yor her ikisi de ama g羹venebilir miyiz ki? Sonu癟ta pahal覺 羹r羹nler, sahtesinin olma ihtimali y羹ksek.. :)

Bu arada Alokozay'覺n kahvesi de varm覺. Kahveciler denemiler mi hi癟?..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj alihoca » 10 Ara 2016, 17:47

Howdah ve Ahmad tea denemediim i癟in kar覺lat覺rma yapma imkan覺m olamayacak san覺r覺m. Mahmood ger癟ekten kaliteli bir 癟ayd覺r hem de 羹retici firmas覺 da 繹yle dandik merdivenalt覺 filan deil b羹y羹k ve sayg覺n bir firmad覺r. Denemek isterseniz bana 繹zelden ula覺rsan覺z size buradan temin edip kargoya verebilirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
alihoca

Mesaj asymptote » 10 Ara 2016, 17:55

alihoca yazd覺:Denemek isterseniz bana 繹zelden ula覺rsan覺z size buradan temin edip kargoya verebilirim.

Teekk羹rler, temin edemez isem sizinle iletiime ge癟erim.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj asymptote » 10 Ara 2016, 18:27

"Eski zamanlarda i癟ki firmalar覺 tad覺mlar organize eder, gazeteciler ve uzmanlar ya da uzman覺 olduu iddias覺ndaki gazeteciler gider i癟er, sonra da bunlar覺 gazetelerde, dergilerde yazard覺.

Zamanlar deiti. imdilik i癟ilmesi deilse de alkoll羹 i癟kilerin yaz覺lmas覺 yasakland覺.

Dorusu ben de pek alkoll羹 i癟ki yazar覺 olamad覺m. 羹nk羹 pek anlamam. arap severim, vokta severim. Her ne kadar bir futbol ma癟覺nda viski i癟ip olay 癟覺kard覺覺m yolunda hatal覺 bir dedikodu ortal覺kta dola覺yor olsa da viskiden hi癟 holanmam. (O olay覺 da bir g羹n teferruat覺yla yazar覺m inallah.)

Zaten bug羹nlerde yasal olmasa bile alkoll羹 i癟kilerle ilgili bir eyler yazman覺n 璽lemi yok. 羹nk羹 羹lkedeki alkoll羹 i癟ki t羹ketimi s羹rekli artsa bile ortal覺kta pek i癟ki i癟en yok. zellikle devletle i yapan iadamlar覺m覺z birdenbire i癟kiyi b覺rakt覺lar. B覺rakamayanlara da en 羹st d羹zeyde b覺rakma telkinleri yap覺ld覺覺 s覺r deil.

Bu y羹zden ben de bug羹n bana ayr覺lan bu k繹eyi, i癟kiyi b覺rakan eski zenginlerimize ve zinhar alkole yanamayan yeni zenginlerimize yeni i癟kimiz 癟ay覺 anlatmaya karar verdim.

Sizlere d羹nyan覺n g羹zel 癟aylar覺n覺 anlataca覺m. Sak覺n ola ki, reklamlarda s繹ylenenlere aldan覺p da Bizim de 癟aylar覺m覺z g羹zel falan demeye kalk覺may覺n, 癟ok k覺zar覺m. Bizim mehur 癟aylar覺m覺z, iyi 癟aylar覺n yan覺na yaklaamazlar, s覺ralamaya giremezler.

Deerli okurlar覺m, 癟ay hemen hemen d羹nyan覺n her yerinde bir ekilde yetiir. Afrikadan Amerikaya kadar her yerde 癟ay vard覺r ama bizim bildiimiz siyah 癟ay覺n iyisi d羹nyada 2, bilemediniz 2.5 yerde yetiir. Bunlar s覺ras覺yla Hindistan, in ve eskiden Seylan diye bildiimiz Sri Lankad覺r. Ama iyi 癟ay覺n as覺l vatan覺 Hindistan ve indir.

H襤NT AYLARI

Hindistan覺n en 繹nemli 癟ay 羹retim merkezi Darjeelingdir. Hindistan覺n kuzeyinde, Himalayalar覺n alt覺nda kalan b繹lge ya覺 rejimi ve toprak kalitesiyle 癟ok 繹nemli bir 癟ay 羹retim alan覺d覺r ve burada yetien 癟aylar d羹nyan覺n en iyi 癟aylar覺 olarak bilinir. Hindistan覺n en iyi 癟ay覺 bana g繹re Orange Pekoedir. Hindistan ve Sri Lankaya mahsus bir 癟ayd覺r. ay bitkisinin en u癟 yapraklar覺na verilen isimdir asl覺nda. U癟taki en k羹癟羹k yapraklar ve daha da iyisi hi癟 a癟覺lmam覺 goncalar toplanarak elde edilir.

Goncalara Flowery Orange Pekoe, bir alttaki k羹癟羹k yapraklara ise Orange Pekoe ad覺 verilir. Flowery Orange Pekoe en iyisidir ama Orange Pekoe de iyidir. Orange Pekoe, 5 dakika kadar demlendii zaman, i癟inde hi癟bir bulan覺kl覺k olmayan, tamamen berrak, koyu kavuni癟i bir renk al覺r. Pekoe t羹r羹 癟aylar inde pek 羹retilmez. Hindistana mahsustur. Darjeeling 癟aylar覺, b繹lgesine ve t羹r羹ne g繹re y羹zlerce 癟eide ayr覺l覺r. Avrupan覺n iyi 癟ay d羹kk璽nlar覺nda kilosu 700 Euroyu bulan fiyatlara sat覺lan Darjeeling 癟aylar覺 vard覺r.

襤N AYLARI

Himalayalar覺n dier taraf覺nda inde de 癟ok iyi 癟aylar 羹retilir. retim teknikleri biraz farkl覺d覺r. Kurutma ve ileme farkl覺l覺klar覺 in 癟aylar覺na 癟ok farkl覺, 癟ok 繹zg羹n bir lezzet ve koku vermitir. inin yine bana g繹re en iyi 癟ay覺 Yunnan 癟aylar覺d覺r. Grand Yunnan ve Yunnan Imperial 癟aylar覺n ah覺d覺r. Yunnan Celeste ise bambaka bir 璽lemdir. ay bitkisinin daha alt dallar覺ndan 羹retilen Souchong 癟aylar覺 ise biraz 繹zel bir damak tad覺 gerektirir. 羹nk羹 isli kurutma tekniiyle lezzetlendirildikleri i癟in aynen single malt viskiler gibi isli bir tat ve koku i癟erirler. Benim 繹zellikle akamlar覺 i癟meyi 癟ok sevdiim Lapsang Souchongu ne yaz覺k ki arkadalar覺m pek sevmezler ve onlara ayr覺 癟ay demlemek zorunda kal覺r覺m genelde. Yani tad覺na bakmadan al覺p da sonra bana s繹vmeyin diye uyar覺yorum. inin bir dier g羹zel 癟ay覺 da Szechwand覺r. Bunun da birka癟 farkl覺 t羹r羹 olmakla birlikte lezzet olarak T羹rk damak tad覺na uygundur. in 癟aylar覺n覺n da kilosu 50 Euro ile 250 Euro aras覺nda deien fiyatlarla Avrupan覺n 覺k 癟ay maazalar覺nda bulunabilir.

NEREDE DEMLEYECE襤Z?

Bu 癟aylar覺 bizim al覺覺k olduumuz ekilde demlemek pek iyi sonu癟 vermiyor. Yani altta 癟aydanl覺kta su, 羹stte demlik, sonra kar覺t覺r ikisini durumu yok. Bu 癟aylar dorudan demlie koyulan suyla demleniyor ve sonra bir daha suyla kar覺t覺r覺lm覺yor. Yani kar覺t覺r覺lmazsa daha iyi ama demi ka癟覺rd覺ysan覺z kar覺t覺rmakta beis yok. Bu 癟aylar ortalama 3-5 dakika aras覺nda demleniyor. Bir s羹re demlikte bekleyecei i癟in 覺s覺y覺 en iyi koruyan 癟evresi keten veya ipek yast覺kl覺 porselen demlikleri tercih ediyorum. Ancak 癟ok g羹zel alt覺ndan 覺s覺tmal覺 cam demlikler de var. Zevkinize kalm覺.

襤Y襤 AY NEREDEN ALINIR?

Avrupada da bu 癟aylar覺n 璽l璽s覺n覺 bulmak m羹mk羹n. Ge癟mite 癟ay denince akla 襤ngilizler gelirdi; 癟羹nk羹 Hindistan bir 襤ngiliz s繹m羹rgesiydi ve 癟ay覺 da s繹m羹r羹yordu. Fakat son birka癟 10 y覺lda Frans覺zlar, 癟ay kalitesinde 襤ngilizlere fark at覺lar. Lipton, Twinings gibi b羹y羹k 襤ngiliz firmalar覺 h璽l璽 癟ok iyi 癟aylar 羹rettirip satsalar da, y羹ksek kalite ve yukar覺da sayd覺覺m 癟ok 繹zel 癟aylar覺n en iyilerini Frans覺z firmalar覺 pazarl覺yor. Bunlar覺n en 繹nde geleni bana g繹re Mariage Freres. Yani Mariage kardeler. 19. y羹zy覺ldan beri 癟ay pazarl覺yorlar ve 癟ok iyiler. D羹kk璽nlar覺nda binlerce t羹r 癟ay bulmak m羹mk羹n. Benim sayd覺klar覺m d覺覺nda 繹zel tatland覺r覺lm覺, 癟i癟ek ve farkl覺 bitki aromal覺 癟aylar覺 da var. Bir dier Frans覺z firmas覺 ise Dammann Freres. Onlar da Mariage Freresi yakalamak 羹zereler. Kusmi de baz覺 g羹zel 癟aylar yap覺yor. Yeil 癟aylar覺 baya覺 iyi. Bu markalar覺n daha harc覺璽lem 癟aylar覺 ise Atat羹rk Havaliman覺 free shopunda da sat覺l覺yor."

-Fatih Altayl覺
02/04/2016 tarihli Habert羹rk'te yay覺nlanan k繹e yaz覺s覺 i癟in :arrow: http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/1218775-siyah-cayin-en-iyisi-dunyada-2-yerde-yetisir
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj alihoca » 10 Ara 2016, 22:27

T羹rkiye piyasas覺nda Hint ve in 癟aylar覺na hi癟 rastlamad覺m ancak bizim ka癟ak 癟ay dediimiz 癟aylar hep Srilanka meneli 癟aylar. Tabi bizim 癟ay tiryakiliimiz amat繹r ve kendi 癟ap覺nda bu guzel payla覺m i癟in teekk羹rler yeni bir eyler 繹rendik. Bu arada asymptote hocam eer mahmood al覺rsan覺z k覺rm覺z覺 paketli olanindan tavsiye ederim癟羹nk羹 k羹癟羹k yaprakl覺 yani pekoe olan覺 k覺rm覺z覺 paketli iri yaprakl覺 olan覺 ise mavi paketli.
Kullan覺c覺 avatar覺
alihoca

Mesaj eraslani » 10 Ara 2016, 22:37

Resim
Resim
Denemenin tam zamani.

SM-G930F cihaz覺mdan g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners