TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

16.000 TL Bütçeli Otomobil Tavsiyesi

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Otomobil Tavsiyesi :)

Mesaj mlm » 30 Kas 2010, 14:09

Archezia net bir bilgiye sahip değilim ama Fiesta Opel markasında Corsa segmentinde olan bir araba değil mi? SW hiç düşünmüyorum, sedan araba istiyorum ama sırf Astra için bu kuralı bozabilirim, bagajı o kadar da küçük değil. :)

2fast o arabayı aldığım an nüfus cüzdanımdaki medeni hali hanesinde sarsıntılar meydana gelebilir.. :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Frax » 30 Kas 2010, 18:13

Astra polodan daha mantıklı geldi bana önerimi geri çekiyorum :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj mlm » 30 Kas 2010, 18:50

İsmail linkini verdiğim Astra nasıl? Sanıyorum sen de beğendin. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Frax » 01 Ara 2010, 02:27

Astra mantıklı olabilir ama ben otomobil konusunda özellikle 2.el konusunda cahilim. Razz, Bond ikilisi bu konuya büyük katkı yapabilirler :) Benden bu kadar abi.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj mlm » 01 Ara 2010, 12:17

Sağol İsmail, Bond'dan ses çıkmadı daha. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj everywhere » 01 Ara 2010, 12:45

araba almayı düşünen başka biri olarak soruyorum,özellikle fieata önerene arkadaşlara.ben şöle 2000 model ford fiesta almayı düşünüyorum ne dersiniz önerirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj razz » 01 Ara 2010, 13:08

Mlm; Araç fena durmuyor ancak şahsen pek hazetmediğim noktaları sana belirteyim;

- Aracın arka tamponunda bir ekleme var.. Oldukça çirkin duruyor.. Ayrıca bana aracın "gazcı genç" elinden geçtiğini düşündürüyor..
- Km. yaşına göre normal olmakla birlikte yine de çok fazla.. İkinci triger değişimine yaklaşıyor olmalı ( 60-70000km. arasıdır diye düşünüyorum ) ve bu ucuz bir işlem değil..
- LPG'den pek hoşlanmam hep söylerim ama bu zamanda ekonomi çok önemli.. En azından ne marka takılmış, ne kadardır üzerinde, herhangi bir sorun, arıza ışığı vs var mı diye sormak lazım derim..
- Bel altı boya demek ne demek? Tavan harici mi yoksa tavan+kaput+bagaj harici mi? Boyanmadan önce bir fotosu falan var mı?
- Plakadan Tramer sorgulaması veya yetkili servis sorgulaması yapabiliyor musun? Tramer kasko tarafından karşılanan hasar konusunda fikir verir.. Yetkili servis ise garanti kapsamı içinde kaldığı süre/km boyunca yapılan bakım/onarım kaydını verir..
- Yine araca uygulanan ses sistemi upgrade'i, Xenon far ( sislere kadar :) ) pek içime sinmedi.. :)

Ben biraz titizimdir dostum.. Sonuçta sen bu kadar hassas olmayabilir veya tampona yapılan eklemeden memnun olabilirsin, haliyle karar herzaman senin :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 01 Ara 2010, 13:45

Mlm yazmadım çünkü genelde bu tarz konularda daha aykırı tavsiyelerde bulunduğum için yanlış yönlendirmek istemedim. Öncelikle senin isteklerini elbette eski model bir Fiestanın karşılmayacağı aşikar belki yenisi olsa fena araç değil ama oda 35-40k fiyatları ile bütçenin 2.5 misli.

Pek ciddiye almamanı tavsiye etmemle beraber kısaca yazayım. Öncelikle ikinci el için 16K bütçe verdiğin spektler içinde ve kullanım süre amacına göre bence çok ters bir rakam. Bu özelliklerde bir araç için vede isteklerini karşılaması adına geçici süre için sana 10K bütçeli araçlara yönelmeni tavsiye ederim. Veya 16k bütçe ile 1600-2000 cc arası bir segment yukarı daha ciddi araçlara bakmanı tavsiye ederim. Marka örneği vermiyorum kafan karışmasın diye gene :) Lpg konusunda benim hiç tecrübem ve bilgim yok ama kullanım durumunu göze önüne alırsam yakıt için bu araçlarda uygulanmasınında çok aşırı fark edeceğini sanmam. Bence en mantıklı opsiyon ise bütçeni biraz daha yukarı çekip çok daha yeni sıfıra yakın bir araç almandır. Örnek 17-20 k arası 2009-2010 Chevrolet Aveo 1.2 S fabrika çıkşlı LPG'li sedan bir model örneği olabilir. Örnekler artırılabilir. Yada çok az farklı sıfırını alabilirsin, garantili tertemiz sana yetecek rahatça aklında süphe kalmadan kullanırsın. Yeni arabanın hali ve zevki başka olur. Hyundai, Fiat, Renault istemediği yazmışsın ondan farklı örnek verdim. Bir opsiyonda Ford C-Max 2004 model olabilir, hoşuna giderse farklı yapısı ile aile aracı ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Kararını değiştirip herhangi bir Hyundai modeli alacak olursanda haberim olsun ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners