TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj SeiKinetic » 08 Eki 2016, 12:24

Longines'in bence en büyük eksiği model yelpazesidir. Tapılası modelleri var, fakat kıyafete ya da zevke uygun almak yerine, saate uygun zevk veya kıyafet seçimi yaptırıyor. Ve o paralara rakipleri de oldukça güçlü. Spor modelde model eksikliği var. Bunun dışında, 10K para veriyorsam kendini kanıtlamış bir in-house beklentisi içerisine girerim. Kendi düşüncem bu. 1K'lık bir saatte in-house aramak yanılgıdır fakat eğer 10K veriyorsam daha özel, daha spiritüel, daha üzerine düşülmüş bir model beklerim. Elaborate olması bence bir mekanizmayi in-house yapmaz. Daha çok ticari bir adım geliyor. Swatch Grup altında faaliyet göstermesi bir yana, ülkemizde bu markanın bulunabileceği satıcıların dükkanları ucuz modellerle, quartzlarla, Casiolarla vs.dolup taşmış durumda. Benim gözlemim bu şekilde. Tabii ki, bu durum Longines'in kalitesini düşürmez, fakat hissini düşürür. Kalitesini, işçiliğini ve başarılı tasarımını bir tarafa, saydığım olumsuz yönleri bir tarafa koyarsak, bence hakettiği ilgiyi 'neredeyse' görüyor. Bunlar benim şahsi ve naçizane görüşlerim. Aksini düşünene saygım sonsuzdur. Saygılar.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj Stingray » 08 Eki 2016, 12:39

SeiKinetic yazdı:Longines'in bence en büyük eksiği model yelpazesidir. Tapılası modelleri var, fakat kıyafete ya da zevke uygun almak yerine, saate uygun zevk veya kıyafet seçimi yaptırıyor. Ve o paralara rakipleri de oldukça güçlü. Spor modelde model eksikliği var. Bunun dışında, 10K para veriyorsam kendini kanıtlamış bir in-house beklentisi içerisine girerim. Kendi düşüncem bu. 1K'lık bir saatte in-house aramak yanılgıdır fakat eğer 10K veriyorsam daha özel, daha spiritüel, daha üzerine düşülmüş bir model beklerim. Elaborate olması bence bir mekanizmayi in-house yapmaz. Daha çok ticari bir adım geliyor. Swatch Grup altında faaliyet göstermesi bir yana, ülkemizde bu markanın bulunabileceği satıcıların dükkanları ucuz modellerle, quartzlarla, Casiolarla vs.dolup taşmış durumda. Benim gözlemim bu şekilde. Tabii ki, bu durum Longines'in kalitesini düşürmez, fakat hissini düşürür. Kalitesini, işçiliğini ve başarılı tasarımını bir tarafa, saydığım olumsuz yönleri bir tarafa koyarsak, bence hakettiği ilgiyi 'neredeyse' görüyor. Bunlar benim şahsi ve naçizane görüşlerim. Aksini düşünene saygım sonsuzdur. Saygılar.

Elabore dedikleri kullanilan mekanizmanin seviyesi zaten sn.seikinetic ,inhouse olmasiyla bir ilgisi yok,sozgelimi Eta 2824 kullanilan pek cok marka ve model var,fakat hepsi ayni degil,her seviyede kullanilan kimi parcalar,zaman tutma hassasiyeti,parcalarin seciminde gosterilen ozen farkli oluyor.Asagidaki gorselde kimi Eta mekanizmalara ait grade seviyeleri,kullanilan parcalar,ve ortalama hassasiyetleri gorebilirsiniz.

Resim
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj SeiKinetic » 08 Eki 2016, 13:05

Stingray yazdı:Elabore dedikleri kullanilan mekanizmanin seviyesi zaten sn.seikinetic ,inhouse olmasiyla bir ilgisi yok,sozgelimi Eta 2824 kullanilan pek cok marka ve model var,fakat hepsi ayni degil,her seviyede kullanilan kimi parcalar,zaman tutma hassasiyeti,parcalarin seciminde gosterilen ozen farkli oluyor.Asagidaki gorselde kimi Eta mekanizmalara ait grade seviyeleri,kullanilan parcalar,ve ortalama hassasiyetleri gorebilirsiniz.

Resim

Elabore'un ne olduğunu tabii ki biliyorum. Burada yanlışlık yok. Fakat farklı cümlelerle anlatmaya çalışacak olursam, Elabore de yine standart ETA'nın üzerine kurulmuş olduğu için, ne kadar gelişmiş olursa olsun hala ETA'dır. Ve doğal olarak hala Longines'in inhouse'u değildir. Isterse ETA Elaborate Grand Master Perfect Awesome Great Unique Unbelievable Premium diye sıralasın. O mekanizma hala bir ETA'dır. Benim dikkat çekmek istediğim nokta sadece ETA markasıdır. ETA düşmanı değilim. Aksine, çoğu saatte tercihim ETA'dır. Hatta şu an kolumda standart 2879 takılı. Umarım anlaşabilmişizdir. Yanlış anlaşıldıysam üzgünüm. Saygılar.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj eraslani » 08 Eki 2016, 13:47

mekanizma tartışmasında 2 farklı görüş var anladığım kadarıyla..
1. 5-10 bin tl verilen bir saatin mutlaka kendi mekaizmasını üreten bir marka olması gerekir.
2. 5-10 bin tl fiyatı olan bir saat için in-house mekanizma risktir..ETA çözümdür..
Ben işin çok mekanizmasında değilim nedense..kendini kanıtlamış ve kabul edilebilir hassasiyeti olması yeterlidir..daha çok tasarıma,kullanılan malzemeye,işçiliğe bakarım..kısaca markayla beraber ne hissettirdiği önemli..
asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj asymptote » 08 Eki 2016, 13:52

eraslani yazdı:asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını :lol: :lol:

Araba alırken aynı şeyi motoru için söylüyor musun peki?.. :D :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 08 Eki 2016, 14:05

asymptote yazdı:
eraslani yazdı:asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını [emoji38] [emoji38]

Araba alırken aynı şeyi motoru için söylüyor musun peki?.. :D [emoji106]

Aslında aynı kriterler geçerli..
Dayanikli,makul tüketimli ve performansli olduğu sürece sıkıntı olmaz ..ha bunlarin hangi motor ve markada olduğunu bilebilmek için sıkı araştırıŕim o ayrii :)
Herkesin oncelikleri farkli oldugu icin tercihlerin farkli olmasi cok dogal..
Legend diver disinda longines tercihi yapmam herhalde..

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Stingray » 08 Eki 2016, 14:14

asymptote yazdı:
eraslani yazdı:asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını :lol: :lol:

Araba alırken aynı şeyi motoru için söylüyor musun peki?.. :D :thumbup:

enteresan bir ornek aslinda,araba forumlarini takip etmedigim icin bilemiyorum,acaba Mercedeste Renault motoru kullandigi icin,inhouse motor degil o para verilmez yada Audinin lamborghini motoru icin inhousemu degilmi tartismalari yapiliyormu,yada Jaguar Ford motoru kullandigi icin jaguardan sayilmiyormu.
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj khef » 08 Eki 2016, 14:23

eraslani yazdı:mekanizma tartışmasında 2 farklı görüş var anladığım kadarıyla..
1. 5-10 bin tl verilen bir saatin mutlaka kendi mekaizmasını üreten bir marka olması gerekir.
2. 5-10 bin tl fiyatı olan bir saat için in-house mekanizma risktir..ETA çözümdür..
Ben işin çok mekanizmasında değilim nedense..kendini kanıtlamış ve kabul edilebilir hassasiyeti olması yeterlidir..daha çok tasarıma,kullanılan malzemeye,işçiliğe bakarım..kısaca markayla beraber ne hissettirdiği önemli..
asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını :lol: :lol:

Ben de duruma aynı şekilde bakıyorum. Aldığım saatlerin mekanizmasını bilirim ama önceliğim değildir. 2824, 2892, valjoux 7750 ya da 4R36 gibi japon olmasi yeterli. Inhouse olursa ne ala fakat daha çok saatin hissettirdiği kalite ve estetik önemli oluyor. :geek:

Elbette bütçe arttıkça inhouse önemli bir kriter olacaktır. Giriş ve orta sınıfta ise kendini kanıtlamış baz mekanizmaların yeterli olduğu kanaatindeyim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, MacGyver, Skywalker34tr ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners