SeiKinetic yazdı:Longines'in bence en büyük eksiği model yelpazesidir. Tapılası modelleri var, fakat kıyafete ya da zevke uygun almak yerine, saate uygun zevk veya kıyafet seçimi yaptırıyor. Ve o paralara rakipleri de oldukça güçlü. Spor modelde model eksikliği var. Bunun dışında, 10K para veriyorsam kendini kanıtlamış bir in-house beklentisi içerisine girerim. Kendi düşüncem bu. 1K'lık bir saatte in-house aramak yanılgıdır fakat eğer 10K veriyorsam daha özel, daha spiritüel, daha üzerine düşülmüş bir model beklerim. Elaborate olması bence bir mekanizmayi in-house yapmaz. Daha çok ticari bir adım geliyor. Swatch Grup altında faaliyet göstermesi bir yana, ülkemizde bu markanın bulunabileceği satıcıların dükkanları ucuz modellerle, quartzlarla, Casiolarla vs.dolup taşmış durumda. Benim gözlemim bu şekilde. Tabii ki, bu durum Longines'in kalitesini düşürmez, fakat hissini düşürür. Kalitesini, işçiliğini ve başarılı tasarımını bir tarafa, saydığım olumsuz yönleri bir tarafa koyarsak, bence hakettiği ilgiyi 'neredeyse' görüyor. Bunlar benim şahsi ve naçizane görüşlerim. Aksini düşünene saygım sonsuzdur. Saygılar.
Stingray yazdı:Elabore dedikleri kullanilan mekanizmanin seviyesi zaten sn.seikinetic ,inhouse olmasiyla bir ilgisi yok,sozgelimi Eta 2824 kullanilan pek cok marka ve model var,fakat hepsi ayni degil,her seviyede kullanilan kimi parcalar,zaman tutma hassasiyeti,parcalarin seciminde gosterilen ozen farkli oluyor.Asagidaki gorselde kimi Eta mekanizmalara ait grade seviyeleri,kullanilan parcalar,ve ortalama hassasiyetleri gorebilirsiniz.
eraslani yazdı:asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını![]()
asymptote yazdı:eraslani yazdı:asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını [emoji38] [emoji38]
Araba alırken aynı şeyi motoru için söylüyor musun peki?..[emoji106]
asymptote yazdı:eraslani yazdı:asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını![]()
Araba alırken aynı şeyi motoru için söylüyor musun peki?..![]()
eraslani yazdı:mekanizma tartışmasında 2 farklı görüş var anladığım kadarıyla..
1. 5-10 bin tl verilen bir saatin mutlaka kendi mekaizmasını üreten bir marka olması gerekir.
2. 5-10 bin tl fiyatı olan bir saat için in-house mekanizma risktir..ETA çözümdür..
Ben işin çok mekanizmasında değilim nedense..kendini kanıtlamış ve kabul edilebilir hassasiyeti olması yeterlidir..daha çok tasarıma,kullanılan malzemeye,işçiliğe bakarım..kısaca markayla beraber ne hissettirdiği önemli..
asym. gibi kısa yoldan yorum yapacak olursak.. yemişim mekanizmasını![]()
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, MacGyver, Skywalker34tr ve 45 misafir
|