TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj AKadir » 06 Eki 2016, 13:51

Kaynar su fırçayı bozar, öldürür. Bir kere bile yapmayın lütfen. Kılların sahibi soğuk suda yaşıyor. :D
Ilık su kullanın lütfen.

Fırçada koku varsa 1 -2 kere (fazla değil) fırçayı kullandığınız sabunla köpürtün ve dikine kurumaya bırakın. Koku gidecektir. Yine gitmezse bu kokuyu gidermek için bir defalığına Migroslarda satılan "beyaz sirke" yi kullanan arkadaşlar da var.
(Diğer zamanlar için fırça çapına uygun, işinizi görecek, şimdilik ucuz bir fırça standı alıp fırçanızı baş aşağı kurutursanız daha iyi)

Yeni başlayan için progress i +1,5 veya +2 ayardan fazla kullanmayın. Öğrenmeyi beklemenizi tavsiye ederim.

Koku zevkinize kalmış bir şey diyemiyorum.

Yeni başlayan olarak büyük paralar harcamayın. İleride.

Hadi sağlıklı tıraşlar kardeşim. :champ:

o2o yazdı:Yeni dünyaya hoşgeldin. Bende acemiyim ve sorularınızın cevabını bilmiyorum. Size cevap değil ama başlangıç tecrübelerimi paylaşmak istedim.
1) yanma hissi 1 ay sonra geçiyor çünkü bastırmamayı öğreniyorsunuz
2) tecrübe kazanınca traş süresi 40 dakikadan 20Dakikaya düşüyor
3) sabunu köpürtmek için fırçayı önce KAYNAR suda 20 sn bekletin. (Kaynar suyun fırça kıllarına zararı var mı bilmiyorum)
En son AKadir tarafından 06 Eki 2016, 14:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj o2o » 06 Eki 2016, 14:01

Kadir Abi, berbere nasıl köpürttüğü sorunca o önermişti bende deneyince "kaynar su da çok güzel/çabuk köpürdüğünü deneyimledim" [emoji2][emoji2]. AMa fırçaya zararlıymış[emoji2]

Üst akıla,bir bilene sormanın faydası[emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj TSayiR » 06 Eki 2016, 14:09

o2o ve AKadir, tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler,dikkate alacagim. Porsuk fircayi sicak suya koymamam gerektigini ve 2 de kullanmam gerektigini kethuda ibrahim dostum da soylemisti saolsun, sizde soylediniz tskler sizede tekrardan. Standa da bakacagim musait zamanda.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj Anesthesia » 06 Eki 2016, 14:19

Sıcağa yakın ılık su iyidir, kaynar su zaten loftun saptan çıkmasına yarar, kıllar elinizde kalır, o nedenle yapmamak lazım. Berber fırçaları 5-10 tl ve 6 ayda ömrünü tamamlayan fırçalardır, Simpson öyle değil :)

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj o2o » 06 Eki 2016, 17:53

Anesthesia teşekkürler[emoji106]

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj kethuda57 » 06 Eki 2016, 23:06

o2o yazdı:Kadir Abi, berbere nasıl köpürttüğü sorunca o önermişti bende deneyince "kaynar su da çok güzel/çabuk köpürdüğünü deneyimledim" [emoji2][emoji2]. AMa fırçaya zararlıymış[emoji2]

Üst akıla,bir bilene sormanın faydası[emoji2]

Berberlerin kullandigi domuz kili fircalar. Ben de kaynar suda bekletip oyle tiras oluyorum onlarla... domuz kili fircalar porsuk kadar isiyi tutmaz ancak bu yontemle bu acigi gideriliyor... basak omega semogue farketmez kaynar suyu basarim belki fircanin omrunu kisaltiyor olabilir ama ben boyle keyif aliyorum :)
Porsuk fircalar hassastir. Eli yakmayacak sekilde suyun sicakligi ayarlanmalidir. Isiyi da iyi tuttugu icin zaten bu seviye yeterli geliyor.
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj Yılmaz » 07 Eki 2016, 13:24

TSayiR yazdı:Resim

Geleneksel Tıraş ailesine bende katildim. Baslangic seviyesi olarak Merkur Progress makine, Simpson best badger x2L firça, loccitane sabun ve resimdeki jiletleri aldim. Yardimci olan Sn. Yılmaz Bey'e tesekkurler.
İlk tıraşımı da bu sabah oldum. İlk izlenimlerim daha once elektrikli makine ve mach3 turbo kullanan biri olarak Geleneksel tıraşın tam bana göre oldugunu soyleyebilirim, keşke daha önce tanışsaymışım. Mach3 turboya gore kesinlikle daha kaliteli ve pürüzsüz bir tıraş tecrubesiydi. Yalniz mach3den sonra yüzüm hic yanmiyordu, yarim saat kadar yangini gecmedi.

Tecrubeli arkadaşlar, üstadlar sorularima cevap verirlerse sevinirim.

Ne'den kaynaklandigini bilmedigim garip,rahatsiz eden bir koku var, bu loccitane sabundan mi kaynaklidir yoksa porsuk firca hep kokar mi? Bu kokunun giderilmesine yonelik ne kullanilabilir ya da yapilabilir?
Tıraş sonrasi icin bir tane kolonya (balsam sevmiyorum) almayi dusunuyorum, istedigim ozellik asiri pahali olmasin ve asiri parfume benzemesin; ferah,okyanus kokuları olabilir. Eğer onerileriniz olursa seve seve degerlendiririm.
Old spice nasil bir koku, cok karsima cikiyor onerir misiniz?

Baslangicta yukaridakiler disinda bir adette aftershave kolonya ve ikinci bir tas disinda, hala ne gibi eksiklerim vardir ne onerirsiniz?

Tuncay Bey iyi günlerde kullanın. Ben uyum sağlayamadım malesef. Sizin beğenmenize sevindim.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz

Mesaj TSayiR » 07 Eki 2016, 16:00

Yılmaz yazdı:
TSayiR yazdı:Resim

Geleneksel Tıraş ailesine bende katildim. Baslangic seviyesi olarak Merkur Progress makine, Simpson best badger x2L firça, loccitane sabun ve resimdeki jiletleri aldim. Yardimci olan Sn. Yılmaz Bey'e tesekkurler.
İlk tıraşımı da bu sabah oldum. İlk izlenimlerim daha once elektrikli makine ve mach3 turbo kullanan biri olarak Geleneksel tıraşın tam bana göre oldugunu soyleyebilirim, keşke daha önce tanışsaymışım. Mach3 turboya gore kesinlikle daha kaliteli ve pürüzsüz bir tıraş tecrubesiydi. Yalniz mach3den sonra yüzüm hic yanmiyordu, yarim saat kadar yangini gecmedi.

Tecrubeli arkadaşlar, üstadlar sorularima cevap verirlerse sevinirim.

Ne'den kaynaklandigini bilmedigim garip,rahatsiz eden bir koku var, bu loccitane sabundan mi kaynaklidir yoksa porsuk firca hep kokar mi? Bu kokunun giderilmesine yonelik ne kullanilabilir ya da yapilabilir?
Tıraş sonrasi icin bir tane kolonya (balsam sevmiyorum) almayi dusunuyorum, istedigim ozellik asiri pahali olmasin ve asiri parfume benzemesin; ferah,okyanus kokuları olabilir. Eğer onerileriniz olursa seve seve degerlendiririm.
Old spice nasil bir koku, cok karsima cikiyor onerir misiniz?

Baslangicta yukaridakiler disinda bir adette aftershave kolonya ve ikinci bir tas disinda, hala ne gibi eksiklerim vardir ne onerirsiniz?

Tuncay Bey iyi günlerde kullanın. Ben uyum sağlayamadım malesef. Sizin beğenmenize sevindim.

Cok tskler Yilmaz bey tekrardan saygilar [emoji106]

@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners