TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Overpriced Olduğunu Düşündüğünüz Saat Markalarının Modelleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Overpriced Olduğunu Düşündüğünüz Saat Markalarının Model

Mesaj mucadeleci » 27 Eyl 2016, 00:42

Bence 50tl üzerindeki her saat overpriced olarak anılabilir...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Re: Overpriced olduğunu düşündüğünüz saat markalarinin model

Mesaj MertYe » 27 Eyl 2016, 00:45

Konuyu yeni okuma şansım oldu. Ufaktan biseyler yazayım dedim. Su güne kadar Raymond Weil, Omega, Vostok, Bvlgari, Rolex, Panerai, Ulysse Nardin, Chopard, Tag Heuer, Hublot kullanma şansım oldu. Dönüp baktığımda sadece Tag Heuer Grand Carrera Calibre 17 Rs2'yi aldığıma çok pişman oldum. Bana gore çok overpriced bir saat çünkü hiçbir şekilde ısınamadım saate. Yani Aquaracer fiyatının 2 katı bir para vermiştim ama o 2 kat parayı Aquaracer'a vermiş olsam beni daha cok mutlu edecekti buna eminim. Bu durumda Overprice neye göre oluyor?

Buna ek olarak Franck Muller gibi, Ulysse Nardin gibi ve daha nice %40 ve uzeri indirim alınabilen saatler overpriced. Madem o fiyatlara inilecek bu sefer %20 ile bu saatleri alınca uygun aldım diyen birine başkası ben %40 la almıştım demesi marka acısından büyük bir ayıp değilmidir sizce?

Bu arada FM için %43 UN içinde direk %35 indirim almışligim var. Az zorlama ve nakit parayla UN de %40 lari görürdü diye düşünüyorum. Durumun özeti bence bu.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Re: Overpriced olduğunu düşündüğünüz saat markalarinin model

Mesaj zkan01 » 27 Eyl 2016, 00:57

MertYe yazdı:Konuyu yeni okuma şansım oldu. Ufaktan biseyler yazayım dedim. Su güne kadar Raymond Weil, Omega, Vostok, Bvlgari, Rolex, Panerai, Ulysse Nardin, Chopard, Tag Heuer, Hublot kullanma şansım oldu. Dönüp baktığımda sadece Tag Heuer Grand Carrera Calibre 17 Rs2'yi aldığıma çok pişman oldum. Bana gore çok overpriced bir saat çünkü hiçbir şekilde ısınamadım saate. Yani Aquaracer fiyatının 2 katı bir para vermiştim ama o 2 kat parayı Aquaracer'a vermiş olsam beni daha cok mutlu edecekti buna eminim. Bu durumda Overprice neye göre oluyor?

Buna ek olarak Franck Muller gibi, Ulysse Nardin gibi ve daha nice %40 ve uzeri indirim alınabilen saatler overpriced. Madem o fiyatlara inilecek bu sefer %20 ile bu saatleri alınca uygun aldım diyen birine başkası ben %40 la almıştım demesi marka acısından büyük bir ayıp değilmidir sizce?

Bu arada FM için %43 UN içinde direk %35 indirim almışligim var. Az zorlama ve nakit parayla UN de %40 lari görürdü diye düşünüyorum. Durumun özeti bence bu.

En iyi verilen cevap bu oldu sanırım :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zkan01

Mesaj kilimanjaro » 27 Eyl 2016, 01:07

Yalnız Mert in söylediği indirimler bütün dünyada veriliyorsa böyle bir kanıya varabiliriz.Yok sadece ülkemizde böyle ise bu bizim uyanık ticari anlayışımızla ilgili bir durum olur.Sadece saatte değil , birçok üründe bizim anlayışımız böyle ne yazık ki.İndirim dönemlerinde giysi , ayakkabı vs yarı fiyatlarının bile altına iner.Aslında başlangıçta şişirilmiştir.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Ground » 27 Eyl 2016, 01:40

Aslında Mertin dediği gibi overpriced bir markada % indirimi yüksek oluyor.

Rolex son zamanlarındaki değerini düşürmektense arttırmayı seçip bunu iyi algı yönetimiyle pekiştiriyorsa onları tebrik etmek lazım.

VW grubu gibi maşallah. Ürüne de güvenince alıcıya da kaliteyi hissettirince iş bitiyor. Alıpta memnun olmayan görmedim.

Rolex kavgasına girmemek iyi oldu.

Kavga yok tabi ama samimiyet sınırlarına da dikkat etmekte yarar var dostlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Bg17 » 27 Eyl 2016, 01:50

kilimanjaro yazdı:Yalnız Mert in söylediği indirimler bütün dünyada veriliyorsa böyle bir kanıya varabiliriz.Yok sadece ülkemizde böyle ise bu bizim uyanık ticari anlayışımızla ilgili bir durum olur.Sadece saatte değil , birçok üründe bizim anlayışımız böyle ne yazık ki.İndirim dönemlerinde giysi , ayakkabı vs yarı fiyatlarının bile altına iner.Aslında başlangıçta şişirilmiştir.

Turkiyede verilen indirim dunyanin hicbiryerinde yok, yada ben alamiyorum ;)

Turkiye liste fiyatlari da normalin %10 uzerinde grrci.

Overpriced konusuna gelinirse, fiyati pazar belirler. Fiyat fazla geliyorsa almazsiniz, bu kadar basit. Gerci luks urunde birqz ters isliyor, ne kadar phali, o kadar zor ulasiliyor, ve o kadar arzulaniyor. Iddiali bir yorum yapiyim, ap ro offshore fiyatini 3 te 1 e indir, satis rakami 3 te bire duser.

Askin, genel olarak sana katilmadigim nokta, intangible degeri dikkate almiyorsun. Marka degeri kondugunda rolex fiyatini hakli cikartiyor (bence)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2016, 06:37

Bg17 yazdı:Gerci luks urunde biraz ters isliyor, ne kadar pahali, o kadar zor ulasiliyor, ve o kadar arzulaniyor. Iddiali bir yorum yapayim, ap ro offshore fiyatini 3 te 1 e indir, satis rakami 3 te bire duser.

Veblen malları mı deniyordu bunlara?.. ;) Bir de bir mala olan talep arttıkça o malı almama durumu var ki ona da snob etkisi deniyordu sanırsam. Ancak Submariner için işlemiyor bu.. :D

Sedir hocamın dediği gibi konu mükerrer.. Ayrıca yazdıklarına da katılıyorum.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eyimen » 27 Eyl 2016, 11:56

Overpriced olmayani var mi????? :lol:
En basitinden sunlari sorun:
-Satin aldiginiz markanin reklam ve sponsorluk harcamalari nereye yansitiliyor?
-Bu reklam ve sponsorluklarin satin aldiginiz saatin kalitesine herhangi bir katkisi var mi?
Kullanıcı avatarı
eyimen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, kogan ve 258 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners