TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj Yılmaz » 21 Eyl 2016, 08:34

Yılmaz yazdı:
styric yazdı:Resim

4 Yıla yakındır kullanıyorum, Normalde elek başlığının ömrü 1 yıl diyorlardı ama bana 3 yıl gitti. 100 Tl gibi bir meblaya yenisini aldım ve devam ediyorum. Çokta memnunum tek problem temizlik sıvısı çok çabuk bitiyor.

bende de aynı makine var. 1 yıldır kullanıyorum sakallarımın sert ve sık olmasına rağmen çok memnunum.

Bu mesajımdan yaklaşık 8 ay sonra ben de geleneksel tıraşa merak sardım. Bir çok forum okudum ama buradaki arkadaşlarımın tavsiyelerine daha çok güveniyorum. Bana braun tıraş makinesinden sonra geçiş için bir set tavsiye edebilir misiniz? Braundan önce uzun süre gilette fusion kullandım. Günlük tıraş olmayı seviyorum. Bütçem 500₺ yetersiz gelirse bir miktar artırabilirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz

Mesaj kethuda57 » 21 Eyl 2016, 09:11

yılmaz bey merhaba,

bu konuda şunlar sizin için uygundur dersek sizi yanıltmış oluruz. vereceğim bilgiler kişiseldir.

ben sıralamalı olarak merkur progress, muhle r 89, gilette slim ve son olarak muhle r41 kullandım. Ve muhle r41 de noktayı koydum. keşke en başında bunu alsaymışım diyip diğerlerini elden çıkardım.

merkur progress iyidir ayarlanabilirdir ama traş başlığının etli olması burun altı kısmında bence biraz sıkıntı yaratıyor.
gilette slime antika gözüyle baktığım için pek şans vermedim açıkçası bir iki kere kullandım pek keyif almadım doğrusu.
muhle r89-r41 aynı sapa sahiptir. 89 daha yumuşak bir tıraş sağlar, 41 ise daha agresif. ben sizin yerinizde olsam bi tane muhle r89 alırdım. eğer size uygun gelirse onla devam edersiniz daha agresif nasıl diye denemek istediğinizde de r41 kafa alırdım ayrıca.

fırça konusunda eğer sıcak suyla tıraş olmayı seviyorsanız hiç porsuğa bulaşmayın çünkü narin yapıdadırlar. ben porsukta sadece tipsoft marka kullandım ama bu narinliği beni rahatsız etti. kaynar suyla tıraş olmayı sevdiğim için porsuk bana pek uymadı.

sabun konusu bayağı detaylı bir konu. ben çelik tasa arkoyu bastım zevkle kullanıyorum :)
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj Anesthesia » 21 Eyl 2016, 10:17

Yeni biri daha düşmüş çukura :D

Makineden geleneksele geçtiğiniz için agresif bir makine tavsiye ederim, ne de olsa keçe gibi yüzünüz vardır, fatip harikadır, pürüzsüz yumuşaklık sağlar, jilet olarak Türk insanına Perma-sharp tan başkası gitmez, başladıktan sonra denedikçe en uygununu siz bulacaksınız.
Milyoncularda satılan lider fırçalar her zaman tatminkar sonuçlar verir, sadece ilk defa kullanmadan önce biraz yormak gerek fırçayı.
Sabun ya da krem tamamen zevk işi, ama başlangıç için krem tavsiye ederim, nemlendiriciliği daha iyidir (standart sabunlara göre)

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Yılmaz » 21 Eyl 2016, 10:36

Anesthesia ve Kethuda57 cevaplarınız için teşekkür ederim.

Valla sormayın Anesthesia, bu konudan önce de puro ve dolma kalem çukuruna düşmüştüm forumda. Hepsinden de memnunum gerçi.

Günlük tıraş olacağım için çok agresife gerek olmaz diye düşünüyorum. Özellikle berberde ustura ile tıraş olmaktan nefret ettiğim için bu kanıya kapıldım. Yanlış mı düşünüyorum?
Kullanıcı avatarı
Yılmaz

Mesaj Anesthesia » 21 Eyl 2016, 11:05

Yılmaz yazdı:Anesthesia ve Kethuda57 cevaplarınız için teşekkür ederim.

Valla sormayın Anesthesia, bu konudan önce de puro ve dolma kalem çukuruna düşmüştüm forumda. Hepsinden de memnunum gerçi.

Günlük tıraş olacağım için çok agresife gerek olmaz diye düşünüyorum. Özellikle berberde ustura ile tıraş olmaktan nefret ettiğim için bu kanıya kapıldım. Yanlış mı düşünüyorum?

Ustura candır :) oğlan hareketlendiğinden beri usturaları açamıyorum, yerine fatip aldım ve çelik kadar tat vermese de çok memnunum, o nedenle diğerlerini pas geçip direk fatip dedim zaten.
Önerdiğim listenin toplam maliyeti 100-120 civarı olur sanırım, gerisini de çukurun derinliklerine inerken harcarsınız :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj espinosa » 21 Eyl 2016, 17:35

bu başlık benide gaza getirdi. merkur futur + feather jilet sipariş verdim gelmesini bekliyorum. şu anda elimde fırça yok. mach3 ile kullandığım gillette traş jeli ile tıraş olabilirmiyim?
birde f/p niteliğinde porsuk fırça, sabun fln bilimum gerekli şeylerden öneride bulunabilirmisiniz. ( elimde makine ile jilet var sadece)
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj AKadir » 21 Eyl 2016, 18:03

espinosa;

Geleneksel tıraşa yeni başlayacak biri için merkur futur + feather jilet ikilisi iyi bir seçim değil diye düşünüyorum.
Yüksek fiyatlı bir Futur çok keskin bir Feather jiletle iyi sonuç verecek diye bir şey yok. Tahriş olacaksınız.
Kötü sonuç doğarsa (merkur futur + feather jilet) pes etmeyin daha düşük fiyatlı ama yeni başlayana uygun epeyce makina var.
Futurun en düşük ayarında başka bir jilet ile (Daha az keskin daha çok konforlu) deneyin.
Bence Feather jileti ileride tecrübe kazandıkdan sonra kullanmak üzere saklayın.

Başlangıç olarak bir tıraş forumuna üye olun ve yorum yapmadan okuyun. Fırçaya ona göre karar verin. Aynı kıla sahip bir fırçayı 150 TL. ye veya 500 TL.ye de alabileceğinizi öğrenin.

Öğreninceye kadarda 50 TL.lik bir sentetik fırça alın.
Öğreninceye kadar uygun göreceğiniz 10 - 15 cm. çaplı kapaklı bir kaba basacağınız arko sabun kullanın.
Yani özetle bilgi eksikken alış veriş krizine girmeyin. :)
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj espinosa » 21 Eyl 2016, 18:19

AKadir;
teşekkürler cevabınız için. siparişten sonra yaptığım küçük bir araştırma sonucunda feather jilet konusunda ben de sizin söylediğiniz sonuca vardım. açıkçası tedirdin de oldum :)
iyiki 10 gibi küçük bir sayıda aldım jileti. önereceğiniz bir jilet modeli varsa değerlendiririm.
makina konusunda muhle ile edvin jaggerlerde derece itibariyle ayarlanabilir olmadığından yanlış tercih yapmamak adına düz mantıkla ayarlanabilir bir makina almak rasyonel gelmişti. merkur futur ile merkur progress arasındaki farkı araştırmama rağmen pek öğrenemedim. ondan karambole futur'u tercih ettim.
Kullanıcı avatarı
espinosa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners