TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığ

Mesaj o2o » 17 Eyl 2016, 08:59

Dizayn/Yaratılış/Evrimleşme vs ne diyersek diyelim insanı bu dünyada yaşaması için "muhteşem" hale getirmişse BENCE(bilimsel veriye dayanmıyor) hareketli normal bir yaşam SAĞLIK için yeterli olmalı.

Bu tez üzerinden PROFESYONEL atlet/futbolcu/halterci vs ömürlerinde araştırma yapılsa, hareketli yaşayan insan ömrü ortalamasının altında çıkabileceğini düşünüyorum [emoji2] (bilimsel veriye dayanmıyor) ... Zira dizayn üstü AŞIRI YÜK yapıyı zorlayabilir sanki[emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj manil » 17 Eyl 2016, 09:21

İnsan doğası gereği adaptif varlıktır. Beynin kendisi dahil olmak üzere az enerji, az hareket çok yatış prensibine uygun hareket eder.

Bu nedenle, olimpik sporcu performansı sergileyenler haricinde, antreman yapmak vücuda olumsuz geri dönüş yapmaz :)

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Baran » 17 Eyl 2016, 12:14

Sabah yürüdüm geldim 1,5 saat,yahu ne kadar cahil milletiz inanamıyorum.Yürüyüşle koşu arası tempoda koşan birsürü insan gördüm yine.Ya tam koş yada hızlı yürü..O arada derede koşu temposunda dizlere o kadar yük biniyorki birkaç sene sonra neden dizim agrıyor işte yaşlılık yok...Ee kıkırdak dokuyu belledin koşarken marifetti hani :) diz eklemi yapısı itibariyle karmaşık ve tamiri cok zor bir bölge..O kıkırdak bikere zedelendimi game over dikiş tutmuyor.Bacakların alışık oldugu belli bir acılma acısı var taşıdıgı yük var,birde şu var duyuyorum sagda solda göt göbek herif sabahları 2 saat koşuyorum diyor ulan nereye koşuyosun 2 saat maratoncumusun 15dk hızlı tempo koşacak adama helal olsun derim ben bırak 2 saati.En doğrusu pro sporcu degilseniz hızlı tempolu yürüyüp aralarda depar atmak 100metre yada 50metre herneyse.Metabolizma hızınız nabzınız yukseliyor fakat anında normal seyrine düşmüyor kademeli olarak indiğinden normal yuruseniz bile yag yakımı hızlanıyor.

Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 13:17

Thevenin yazdı:
asymptote yazdı:Sofralarınızdan eksik etmeyin, bol bol tüketin..

Maalesef her sey bu tavsiye kalibiyla basliyor, Tuketim101 :D

Az yiyip cok dusunmek, zihni berrak, mideyi doldurmadan ceyrek kala tutmak, tabaga gelen sardalyanin hakkini vermeyi butunun bir parcasi olarak gorev bilmek.

O sardalya ki nice badireler atlatti; yerken tek tek akla getirmek.

Yoksa yaziklar olsun bize :D

Doğru dersin bilge Thevenin.. Lakin bu dediklerini yapabilmek için de sardalyaya önce bir abanmak gerek.. :D :thumbup:

manil yazdı:Şaka bi yana şu bilgiler için diyetisyen seansı (en ucuzu) 200-300 tl. Forumdakiler şansli...

İyi ki açmışım bu başlığı.. :) Feyizleniyoruz.. :thumbup:

o2o yazdı:Dizayn/Yaratılış/Evrimleşme vs ne diyersek diyelim insanı bu dünyada yaşaması için "muhteşem" hale getirmişse BENCE(bilimsel veriye dayanmıyor) hareketli normal bir yaşam SAĞLIK için yeterli olmalı.

"Bilimsel veriye dayanmıyor" yazman çok isabetli olmuş zira adına evrimleşme, yaratılış ya da her ne dersen de insanın geldiği son nokta mükemmellikten çok uzak.. Yüzlerce genetik hastalık ve belki bir o kadar da kanser çeşidi var. İnsanları genellikle ergenlik çağından hemen sonra yakalayan şizofreni denen bir beyin hastalığı var. Toplumda görülme sıklığı yüzde İKİ! İnsan mükemmel bir varlık olmadığı için doktorluk diye bir meslek grubu var. Neyse, bu konuya hiç girmeyelim sonra çıkamayız.. :thumbup:

manil yazdı:Bu nedenle, olimpik sporcu performansı sergileyenler haricinde, antreman yapmak vücuda olumsuz geri dönüş yapmaz :)

Ölçülü fiziksel aktivite beyindeki şeker yakımını artırıyor. Yani bir nevi beyni turboya alıp daha fazla çalıştırıyor. Ya da en azından stokiyometrik yanma gerçekleşiyor diyelim.. ;)

Baran yazdı:En doğrusu pro sporcu degilseniz hızlı tempolu yürüyüp aralarda depar atmak 100metre yada 50metre herneyse.

Doğru yoldayım demek ki.. :) İnsan bazen bilmeden işin doğrusunu yapabiliyor; bazen de çok iyi bildiği halde yanlışa saplanıp kalabiliyor (see also information entropy). Bazen (hatta çoğu zaman) da kendinden emin bir şekilde işin doğrusunu yaptığı, sırat-ı müstakim üzere olduğu vehmiyle yaşayabiliyor. Şu an benim yaptığım gibi.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj o2o » 17 Eyl 2016, 13:33

Asymptote abi BENCE "muhteşem"[emoji2]. Doktorlar genelde zaman nedeniyle, örümcek bitki vs nedeniyle veya temeli insana bağlı olan zararı (kanserejon oyuncak,ürün, vs ) telafi için var sanki. [emoji2][emoji2][emoji2]. Bence de bu konuya girmemek lazım.

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 13:55

Fikre değil ancak fikri ifade hürriyetine saygı duyarız.. :thumbup:
Resim
Konuyla ilgili son mesajım. Konu ekseninden kaysın istemiyorum.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj o2o » 17 Eyl 2016, 14:52

asymptote yazdı:Fikre değil ancak fikri ifade hürriyetine saygı duyarız.. :thumbup:
Resim
Konuyla ilgili son mesajım. Konu ekseninden kaysın istemiyorum.. :thumbup:

[emoji106][emoji23][emoji23] Abi amacım tartışmak vs değil, tartoşmaktan da hiç hazzetmiyorum. Zaten konu hakkında bilgi sahibi de değilim. [emoji106].

Konu gerçekten faydalı iken ben de katletmeyeyim. [emoji2]

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Baran » 17 Eyl 2016, 16:33

Doktorlarımız başımızın tacıdır :champ:

Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners