TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sal覺kl覺 Zay覺flama ve Ya Yak覺m覺 襤癟in 襤deal Nab覺z Aral覺覺

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Re: Sal覺kl覺 Zay覺flama ve Ya Yak覺m覺 襤癟in 襤deal Nab覺z Aral覺

Mesaj manil » 17 Eyl 2016, 00:33

Herkes i癟in ge癟erli olan standart kurallar vard覺r, bunlar da ortalama konulard覺r. Ortalama derken k羹癟羹mseme anlam覺nda demiyorum.

Elit sporcu olarak bak覺ld覺覺nda bir noktadan sonra herkes farkl覺la覺r. Antreman da bu y羹zden kiiye 繹zel tasarlan覺r. 羹nk羹 herkesin fiziksel 繹zellikleri, takati, tolerans覺 ac覺 eii farkl覺d覺r. Aksi ise, t覺pk覺 52 beden bir tak覺m al覺p bu tak覺m覺 herkese uydurmaya benzer. Toplumun belki %80'ine uyar ama bir k覺s覺m a癟覺kta kal覺r.

ok detaya bomak istemiyorum. Bu konuda yay覺nlanm覺 zibilyon tane makale var. te yandan basit bir ka癟 ey i癟in genel olarak herkese uygun denebilir. Nedir bunlar? ilenmi g覺dalardan uzak durma, sindirimi zaman alan lifli g覺da t羹ketme, bol su i癟me, stres kontrol羹 gibi.

Burada da 3 繹羹n - 6 繹羹n olay覺na girmiyorum 癟羹nk羹 standart yok maalesef. Kimi deneklerde 3 繹羹n sonu癟 verirken kiminde 6 繹羹n sonu癟 vermi. Bu da insan覺 atalete s羹r羹klemesin, belli bir eii ge癟ince zaten v羹cudunuz size hereyi s繹yler.

Antrenmana gelince, 30 ya覺na kadar spordan imtina etmi insanlar覺n crossfit denen aptall覺a nas覺l kendilerini kapt覺r覺p L5, L4, L3 nas覺l 癟at覺r 癟at覺r omurlar覺n覺 yediklerini yakinen biliyorum. Daha 10 kilo dumbell kald覺ramayan kiiye 40 kilo bar verip silkme - koparma yapt覺ran 'hoca'da var. Bu nedenle, tavsiyem tempolu y羹r羹y羹, interval kou ve v羹cut a覺rl覺覺yla yap覺lan egzersizler olacakt覺r. Uzun y覺llar m羹cadele sporlar覺yla ha覺r neir olmu, zaman覺nda back squat'ta a覺rl覺覺n覺n %50 fazlas覺n覺 serbest a覺rl覺kla kald覺ran, 130 - 140 kg bench press'te max y羹klenmi birisi olarak bayad覺r, sadece v羹cut a覺rl覺覺mla 癟al覺覺yorum. G羹癟 - kuvvet pek deimedi.

Reklama girdim biraz ama b繹yle. Spor, ondan ne isterseniz size onu verir. G繹r羹nt羹 isterseniz g繹r羹nt羹; yaam kalitesi isterseniz yaam kalitesi...

zet,

30undan sonra a覺r spora girmeyin.

Yemek saati al覺kanl覺klar覺n覺z覺 癟ok bozmadan yemek i癟eriini deitirmeye odaklan覺n. Sonras覺nda deneme yan覺lma yoluyla zaten v羹cudunuz kendi dorusunu size s繹yler.

Hayat覺n覺za hareket gelsin. Sporcu k繹kenli deilseniz bunda da abartmay覺n.

Bu dediklerimin %50'sini hayata ge癟irseniz, bu yaz覺ya bakma ihtiyac覺n覺z da olmaz. :)

Sent from my D6603 using Tapatalk
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 00:53

Teekk羹rler.. :champ: Konsantre bilgiler bunlar.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Baran » 17 Eyl 2016, 00:56

Bu konu bal覺覺nda bu zamana kadar yazd覺klar覺m覺 okursan zaten hemen hemen ayn覺 eyleri yazd覺g覺m覺 g繹receksin ki bende eski su topcuyum.Ag覺r spor cross fit gibi konulardaki d羹羹ncelerine %100 kat覺l覺yorum ki daha 繹ncede yazd覺m bunlar覺.30 ya覺ndan sonra yap覺lan hert羹rl羹 a覺r kardio antreman覺n覺nda erken yal覺l覺k getirdiini defalarca yazd覺m hatta sokakta cok zay覺f覺m cok fitim diye dolaan 30 ya 羹st羹 erkek yada kad覺nlara bakarsan覺z suratlar覺n覺n nas覺l 癟繹k羹k olduunu g繹receksiniz.Benim burada yazd覺klar覺m hi癟bir zaman sporculara y繹nelik olmad覺 zaten.Sporculara y繹nelik beslenme hakk覺ndada sorusu olan olursa cevaplar覺m keza sende yard覺mc覺 olursun.Onun d覺覺nda beslenme konusundaki d羹羹ncene kat覺lm覺yorum art覺k t覺p ilerledi eskiden merdiven c覺k覺n diyen doktorlar art覺k bunun yanl覺 oldugunu kabul ediyor.S覺k s覺k yemenin 6 繹羹n beslenmenin bilimsel ac覺klamas覺 var ki bana mant覺kl覺 geliyor.2 ne oldugu belirsiz diyetisyenin s繹ylemlerindense oturup gercekten arast覺rma yap覺l覺p insan anatomisi incelendiinde zaten doru ortaya c覺k覺yor.襤ns羹lin direncini doru dengeledikten sonra kilonuz zaten olmas覺 gereken kiloya d羹羹yor spor yapmasan覺z dahi.Cabuk ula覺labilir bir kaynak isteyen konu takipcileri i癟in Canan Karatay覺n kitaplar覺n覺 繹nerebilirim ayr覺ca alkali diyet olay覺da bilimsel gerceklere yak覺nd覺r heryerde bulabilirsiniz.Alkali diyet i癟inde soyad覺n覺 unuttum Aye diye biri vard覺 onun kitab覺 en bilimsel sekilde ac覺kl覺yordu durumu.Bu 2 bilim insan覺n覺nda kitab覺nda diyet listesi yoktur o amacla almay覺n genel beslenme kurallar覺 羹zerinedir ikiside.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj manil » 17 Eyl 2016, 01:28

Baran, ayr覺ld覺覺m覺z nokta san覺r覺m beslenme 繹羹n aral覺覺... Ben burada genel ge癟er bir kuraldan ziyade biraz daha kiiye ozel durumdan yanay覺m. Bir konu 羹zerinde 50 farkl覺 g繹r羹羹n olduu modern t覺p dikkate al覺n覺rsa gayet tutarl覺 bir sonu癟 say覺l覺r...

Kendi ad覺ma bu olaya son noktay覺 2.5 kilo ya ile kas'覺n mukayesesi ile koyay覺m. Biraz g繹z羹m羹z korksun ve hayata hareket gelsin.

Resim

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 01:33

Ya s繹yledikleriniz temelde ayn覺, arada yaln覺zca n羹ans var. Ger癟i o n羹ans muhtemelen 癟ok 繹nemli bir n羹ans. Normal bir insan i癟in (sporcu deil) genel ge癟er doru kabul edilecek bir 繹羹n say覺s覺 var m覺d覺r yoksa bu konu da birey 繹zelinde mi ele al覺nmal覺d覺r? Genelde 繹nerilen s覺k ve az yemek. Bu eer doru deilse yaz覺k ediliyor insanlara..

Bu arada bir hat覺rlatma yapay覺m: Sardalyan覺n en yal覺 (dolay覺s覺yla en faydal覺) olduu d繹nemdeyiz. Sofralar覺n覺zdan eksik etmeyin, bol bol t羹ketin.. :) :thumbup:
Resim
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Sal覺kl覺 Zay覺flama ve Ya Yak覺m覺 襤癟in 襤deal Nab覺z Aral覺覺

Mesaj Thevenin » 17 Eyl 2016, 02:31

asymptote yazd覺:Sofralar覺n覺zdan eksik etmeyin, bol bol t羹ketin..

Maalesef her sey bu tavsiye kalibiyla basliyor, Tuketim101 :D

Az yiyip cok dusunmek, zihni berrak, mideyi doldurmadan ceyrek kala tutmak, tabaga gelen sardalyanin hakkini vermeyi butunun bir parcasi olarak gorev bilmek.

O sardalya ki nice badireler atlatti; yerken tek tek akla getirmek.

Yoksa yaziklar olsun bize :D
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj Baran » 17 Eyl 2016, 07:07

Zaten u an beslenme uzmanlar覺da 2 ye ayr覺lm覺 durumda bu 繹羹n say覺s覺 ile ilgili.Ben birka癟 doktora sordum babam malum doktor onun cevresindede bircok doktor var.襤nsan vucudunun cal覺ma prensibini az cok biliyorum o yuzden bana savundugum mant覺kl覺 geldi az 繹羹n mevzusu.

Asl覺nda benim beslenme d羹zenim savunduum tamamen insl羹lin seviyesini kontrol alt覺nda tutmakla alakal覺.ekeri kontrol alt覺nda tutmakla ki art覺k t羹m dunya hastal覺klar覺n %80 inin sebebini ekere bagl覺yor.Bahsettiim hastal覺k degil direkt besin olan eker.eker diyince akla cikolata akide ekeri nutella gelmesin meyvelerdede doalda olsa eker var ekmektede pirinctede..Sabah uyand覺n覺z makine souk vucut a癟 ins羹lin yerlerde,oturdunuz ekmek yediniz buna tam bugday kepek ki art覺k onuda 繹nermiyorlar cunku bag覺rsaklardaki faydal覺 bakterileride d覺ar覺 at覺yor,hert羹rl羹 ekmei kastediyorum yediniz yan覺ndada recel vs ins羹lin tavan yapt覺 acay覺p doydum dediniz 1 saat gecmedi ins羹lin biranda d羹t羹 tekrar ac覺kt覺n覺z.Bunun yerine ins羹lini yava artt覺ran kuruyemi yeseniz hem v羹cudu besler hemde insulin biranda f覺rlay覺p d羹medii i癟in k覺sa s羹re sonra ac覺kmazs覺n覺z.Size kahvalt覺m覺 s繹liyim ki bunu 6 ayd覺r yapm覺yorum ve 10kg ald覺m! Sabah beyaz peyn覺r zeytin domates salatal覺k biber yumurta f覺nd覺k badem ceviz..繹le s繹liyim miktar覺n cokta 繹nemi yok zaten bunu yiyince inan覺n ac覺km覺yosunuz 3e kadar.V羹c羹t o kadar ak覺ll覺 羹st羹n yarat覺lm覺ki zaten ac覺kmadan yemenin manas覺 yok.Heeee ac覺km覺san覺z 11 de zaten doru bir kahvalt覺 yap覺p vucudu besleyememisiniz demektir.

Asl覺nda o kadar basitli mant覺k..Vucudu biraz ac b覺rakmak iyidir,1 繹羹n yediiniz yemein hazm覺 yakla覺k 4 saat s羹r羹yor siz 4 saat gecmeden tekrar yediinizde vucut diyorki ulan daha yeni yedin bag覺rsak mide cal覺覺yoruz ne diye tekrar i y羹kl羹yosun bize,iimiz bitsin hele bir soluklanal覺m..襤nsulin zaten 繹羹nden sonra c覺km覺 yava yava d羹meye baslarken yediinizde tekrar c覺k覺yor yani g羹n羹n tamam覺n覺 ins羹lin seviyeniz yuksek dola覺yorsunuz.Bizim milletin %60 覺 eker hastas覺 yada gizli ekeri var yada bu hastal覺g覺ndan haberi yok.ekerin akas覺 yok insulinin yok damarlar覺n覺z覺 癟羹r羹t羹yor bende cok seviyorum dayanam覺yorum ama gercek budur.Art覺k bunu cou doktor kabul ediyor.

Ay覺larda k覺 uykusunda salg覺lanan leptin hormonu var ve bu hormon ya yak覺m覺 yap覺yor.Bu hormonun insanlardada salg覺land覺覺 birka癟 sene 繹nce kan覺tland覺.Bu hormon 繹zellikle gece uykuda 2 ila 5 aras覺 salg覺lan覺yor.Uykuya boa yak覺n mideyle yatman覺z hormonun salg覺 miktar覺n覺 artt覺r覺yor.O yuzden 7 den sonra birey yemeyin deniyor.Ben birara g羹nd羹z baya覺 saglam 2 繹羹n yiyip akam 6 da cok hafif bir corba ile g羹n羹 noktal覺yordum,spor bile yapmadan doru deil ama haftan覺n 3 g羹n羹de rak覺 i癟erek ayda 5kg verdim ki 120 kg falan deildim..G羹nde 2 繹羹n yiyerek herg羹n 1 saat tempolu y羹r羹yerek yakla覺k 25kg verdim birka癟 sene 繹nce ve o kilomu senelerce korudum aralarda ekmek kaday覺f覺ndan rak覺s覺na can覺m ne istiyorsa yiyerek hemde...Ama 6 ay 繹nce sporu b覺rakt覺m uyku d羹zenimi bozdum s覺k s覺k 癟ok yemee balad覺m abur cubur 癟繹pl羹e d繹nd羹m sonuc 69kg iken 6 ay 繹nce u anda 80kg yum.Bugun itibari ile tekrar eski d羹zenime d繹n羹yorum cunku hem herkes cok kg ald覺n demeye balad覺 hem midem yorgun d羹t羹 tok uyumaktan tok kalkmaktan vs imdi c覺k覺cam mesela 1.5 saat tempolu y羹r羹y羹 yap覺cam d繹n羹nce kahvalt覺 tabag覺m覺n resmini koyar覺m.Sporcular覺n beslenme d羹zeninin farkl覺 oluunun sebebi metabolizma h覺zlar覺n覺n yuksek kas oranlar覺n覺nda normal insana g繹re fazla oluu sebebiyledir ki sporculara tencereyle pilav makarna yediren zihniyetinde nas覺l yanl覺 yapt覺g覺n覺 ki kucukken bende yapard覺m imdi anl覺yorum.Neyse sporcu beslenmesini sonra konusuruz :) Ben bildiklerimi aktarmaya cal覺覺yorum en az覺ndan dediklerimden 繹lmez hastalanmazs覺n覺z sporcu hari癟 her bedene yarar hatta benim yazd覺g覺m beslenme listesi ile babam 60 ya覺nda tansiyon hap覺n覺 b覺rakt覺 6kg verdi eker hap覺n覺 b覺rakt覺 kendiside jinekologtur Hacettepeyi 3. L羹kle bitirmi.Ona yukarda bahsettiim beslenme d羹zeni ile alkali diyeti harmanlay覺p yeme d羹zeni yapt覺m uydu baard覺.Ben beslenme uzman覺da degilim mimar覺m ama Allah ak覺l vermi diyip bol bol okuyorum senelerdir ve herkesin s繹lediklerinin aras覺ndan akl覺ma yatanlar覺 cekip kendime harmanlad覺覺m bir mant覺覺m olutu onu anlat覺p insanlara iyilik yapmaya cal覺覺yorum cunku yanl覺 besleniliyor bariz sekilde.Alkali diyetinde cook kabaca 繹zeti udur,vucudun bir ph dengesi var ve beslenme bu ph dengesini olumlu yada olumsuz etkiliyor olumsuz etkilenip ph dengesi bozuldugunda yag yak覺m vs yaglanma %100 etkileniyor.Alkaliyi ilk duyduumda al yeni bir ak覺m balat覺p sacmalayacaklar demitim ama u an d羹nya otoritelerince alkali oldukca onay g繹rm羹 durumda cunku dayand覺覺 bilgiler doru.Ph dengenizi korudugunuz s羹rece sagl覺k yan覺n覺zda oturuyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj manil » 17 Eyl 2016, 08:40

Baran, spor merkezi ve beslenme irketi kural覺m. Para bol o ite.

aka bi yana u bilgiler i癟in diyetisyen seans覺 (en ucuzu) 200-300 tl. Forumdakiler ansli...

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

ncekiSonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners