Elit sporcu olarak bak覺ld覺覺nda bir noktadan sonra herkes farkl覺la覺r. Antreman da bu y羹zden kiiye 繹zel tasarlan覺r. 羹nk羹 herkesin fiziksel 繹zellikleri, takati, tolerans覺 ac覺 eii farkl覺d覺r. Aksi ise, t覺pk覺 52 beden bir tak覺m al覺p bu tak覺m覺 herkese uydurmaya benzer. Toplumun belki %80'ine uyar ama bir k覺s覺m a癟覺kta kal覺r.
ok detaya bomak istemiyorum. Bu konuda yay覺nlanm覺 zibilyon tane makale var. te yandan basit bir ka癟 ey i癟in genel olarak herkese uygun denebilir. Nedir bunlar? ilenmi g覺dalardan uzak durma, sindirimi zaman alan lifli g覺da t羹ketme, bol su i癟me, stres kontrol羹 gibi.
Burada da 3 繹羹n - 6 繹羹n olay覺na girmiyorum 癟羹nk羹 standart yok maalesef. Kimi deneklerde 3 繹羹n sonu癟 verirken kiminde 6 繹羹n sonu癟 vermi. Bu da insan覺 atalete s羹r羹klemesin, belli bir eii ge癟ince zaten v羹cudunuz size hereyi s繹yler.
Antrenmana gelince, 30 ya覺na kadar spordan imtina etmi insanlar覺n crossfit denen aptall覺a nas覺l kendilerini kapt覺r覺p L5, L4, L3 nas覺l 癟at覺r 癟at覺r omurlar覺n覺 yediklerini yakinen biliyorum. Daha 10 kilo dumbell kald覺ramayan kiiye 40 kilo bar verip silkme - koparma yapt覺ran 'hoca'da var. Bu nedenle, tavsiyem tempolu y羹r羹y羹, interval kou ve v羹cut a覺rl覺覺yla yap覺lan egzersizler olacakt覺r. Uzun y覺llar m羹cadele sporlar覺yla ha覺r neir olmu, zaman覺nda back squat'ta a覺rl覺覺n覺n %50 fazlas覺n覺 serbest a覺rl覺kla kald覺ran, 130 - 140 kg bench press'te max y羹klenmi birisi olarak bayad覺r, sadece v羹cut a覺rl覺覺mla 癟al覺覺yorum. G羹癟 - kuvvet pek deimedi.
Reklama girdim biraz ama b繹yle. Spor, ondan ne isterseniz size onu verir. G繹r羹nt羹 isterseniz g繹r羹nt羹; yaam kalitesi isterseniz yaam kalitesi...
zet,
30undan sonra a覺r spora girmeyin.
Yemek saati al覺kanl覺klar覺n覺z覺 癟ok bozmadan yemek i癟eriini deitirmeye odaklan覺n. Sonras覺nda deneme yan覺lma yoluyla zaten v羹cudunuz kendi dorusunu size s繹yler.
Hayat覺n覺za hareket gelsin. Sporcu k繹kenli deilseniz bunda da abartmay覺n.
Bu dediklerimin %50'sini hayata ge癟irseniz, bu yaz覺ya bakma ihtiyac覺n覺z da olmaz.

Sent from my D6603 using Tapatalk