TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj o2o » 02 Nis 2016, 17:46

afl yazdı:Her şeyden önce şunu açıkça söylemeliyim ki son 2-3 yıldır en iyi fiyatlar Türkiye'de.
Hong Kong da genel olarak fiyatlar eskiye göre cazip değil. Sıfır saatlerde özellikle de bilinen modellerde pazarlık oranı yok gibi. o2o Nautilusları PP listesinden maximum %15 aşağıda gördüm ki HK da vergi sıfır olunca eskisi kadar cazip değil. Daha yüksek modeller ve daha az popüler high end markalarda oran artıyor. Ama heryerde olduğu gibi, PP, Rolex, Panerai gibi hit markalarda indirim oranı düşük.
Maalesef ikinci elden hiç anlamıyorum ama o kadar çok yer ve alternatif olunca uygun fiyat illa bulunur diye düşünüyorum.

Genel olarak
1- sıfır saatlerde aradığınız saati bulursunuz (yok diye bir şey yok)ama önemli bir fiyat avantajı olmayabilir
2- ikinci elde her şey ( fiyat + çeşit) mümkün diye genelleyebiliriz.

Çok faydalı ve açıklayıcı oldu. Teşekkürler :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj TSayiR » 02 Nis 2016, 17:54

afl yazdı:Hong Kong hakkında biraz bilgi ve vitrin manzaraları.
Belki birilerinin yolu düşer.
Hong Kong da bulamayacağınız saat yoktur. Tüm markaların tüm modellerinden, bağımsız ve butik markaların modellerine kadar her şey mevcut. Markaların her birinin birçok butikleri olmasının yanında, Empreror, Yes watch ve adını yazmayacağım 4-5 büyük dealerda da neredeyse tüm markalar satılıyor. Her büyük caddede bilinen markalar olduğu gibi en az 2 tane de high end satıcı var. Tabi bu yeni saatler için. Ama Hong Kong asıl ikinci elde inanılmaz. Bulunamayacak saat olduğunu sanmıyorum. İkinci el derken hem kullanılmış hem de kullanılmamış, (LNIB -kutusunda / yeni) şeklinde büyük bir pazar var. Açıkçası New York da dahil olmak üzere daha zengin bir saat pazarı görmedim. Hem sıfır hem ikinci elde muazzam bir yer Hong Kong.

Aşağıdaki resimler, örnek olması için, TEK BİR ikinci el dükkanının vitrininden.

Panerai kamyonu yeni gelmiş, boşaltmış :D
Resim

Resim

Resim

Resim

arkadan AP kamyonu gelmiş
Resim

ancon (sıfır)
Resim

Rolex kamyonu durur mu?

Resim

Ve Patek Philippe, ikinci el.
Resim

Gördüğünüz gibi Nautilus sebil :lol:

Patek ile ilgili şunu tekrar söylemek istiyorum. Ünlü bir AD (Authorized Dealer) a uğradım. (Bilenler veya yolu düşebilir olanlar için Hankow Road - Kowloon).Ne yazık ki resim çekmenin pek uygun olmadığını belirttiler. Yanlızca Patek olarak 100 ün üzerinde ürün vardı. İçlerinde son 5270 in tüm renkleri, Celestial, birkaç minute repeater ve tam 27 adet değişik model ve renkte Nautilus vardı. Tamamı double seal. Aklıma Patek için şu kadar ay, Nautilus için bu kadar yıl sıra beklenir efsaneleri geldi yine. Gülümsedim ;) Ama beni oraya çeken bunlar değil, double seal bir 5970 J olmasıydı. Sadece 2008 de ve sınırlı sayıda üretilen bir model. O bile vardı :shock:

Türkiyede de mağazaya giriyorsun, kuyumcu dükkanından pırlanta alacakmışsın gibi davranıyorlar; vitrin dahil toplamda 5-6 tane rolex var, aradığın model isteğe göre getiriliyor;buyrun efendim oturun çay kahve Ee bizim millette pohpohlanmayı sever türk insanı özel olmayı sever :D :D gelsin çaylar gitsin kahveler :D
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj ugurtatari » 02 Nis 2016, 19:02

TSayiR yazdı:
afl yazdı:Hong Kong hakkında biraz bilgi ve vitrin manzaraları.
Belki birilerinin yolu düşer.
Hong Kong da bulamayacağınız saat yoktur. Tüm markaların tüm modellerinden, bağımsız ve butik markaların modellerine kadar her şey mevcut. Markaların her birinin birçok butikleri olmasının yanında, Empreror, Yes watch ve adını yazmayacağım 4-5 büyük dealerda da neredeyse tüm markalar satılıyor. Her büyük caddede bilinen markalar olduğu gibi en az 2 tane de high end satıcı var. Tabi bu yeni saatler için. Ama Hong Kong asıl ikinci elde inanılmaz. Bulunamayacak saat olduğunu sanmıyorum. İkinci el derken hem kullanılmış hem de kullanılmamış, (LNIB -kutusunda / yeni) şeklinde büyük bir pazar var. Açıkçası New York da dahil olmak üzere daha zengin bir saat pazarı görmedim. Hem sıfır hem ikinci elde muazzam bir yer Hong Kong.

Aşağıdaki resimler, örnek olması için, TEK BİR ikinci el dükkanının vitrininden.

Panerai kamyonu yeni gelmiş, boşaltmış :D
Resim

Resim

Resim

Resim

arkadan AP kamyonu gelmiş
Resim

ancon (sıfır)
Resim

Rolex kamyonu durur mu?

Resim

Ve Patek Philippe, ikinci el.
Resim

Gördüğünüz gibi Nautilus sebil :lol:

Patek ile ilgili şunu tekrar söylemek istiyorum. Ünlü bir AD (Authorized Dealer) a uğradım. (Bilenler veya yolu düşebilir olanlar için Hankow Road - Kowloon).Ne yazık ki resim çekmenin pek uygun olmadığını belirttiler. Yanlızca Patek olarak 100 ün üzerinde ürün vardı. İçlerinde son 5270 in tüm renkleri, Celestial, birkaç minute repeater ve tam 27 adet değişik model ve renkte Nautilus vardı. Tamamı double seal. Aklıma Patek için şu kadar ay, Nautilus için bu kadar yıl sıra beklenir efsaneleri geldi yine. Gülümsedim ;) Ama beni oraya çeken bunlar değil, double seal bir 5970 J olmasıydı. Sadece 2008 de ve sınırlı sayıda üretilen bir model. O bile vardı :shock:

Türkiyede de mağazaya giriyorsun, kuyumcu dükkanından pırlanta alacakmışsın gibi davranıyorlar; vitrin dahil toplamda 5-6 tane rolex var, aradığın model isteğe göre getiriliyor;buyrun efendim oturun çay kahve Ee bizim millette pohpohlanmayı sever türk insanı özel olmayı sever :D :D gelsin çaylar gitsin kahveler :D

:D :D :D :D :D 10 numara 5 yıldız tespit...
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

İsviçre'ye gidiyorum. Saat fiyatları makul mudur???

Mesaj maliterece » 02 Ağu 2016, 18:04

Arkadaşlar,
İsviçre Zürih'e gideceğim. Saat fiyatları nasıldır orda, bilgi paylaşırsanız memnun olurum.
selamlar,
Kullanıcı avatarı
maliterece

Mesaj ugurtatari » 13 Ağu 2016, 19:59

Geçen Hafta LA daydım..Rolex Sub Date için Mağazadan aldığım fiat 6900 Dolardı..% 5 iskonto hariç...Birde tax olsa hemen alacaktım..Ama fiat bana çok cazip geldi...Tekrarında sanırım alıcam..Bu fiat türkiyede 2. el fiatından bile ekonomik.
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

Mesaj bdurmus » 25 Ağu 2016, 17:53

merhaba, çok uzun olmasada ara sıra takip ediyordum. bu aralar baya bi araştırdım modelleri ve özelliklerini. gmt batman, sub date yada date just 2 beyaz altın bezelli model düşünüyorum. hangi ülkeden almak daha mantıklı olur şu an için bunu bilmiyorum yalnız. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? avrupa da hangi ülkeden almak daha karlı olur, ingiltere diye düşünüyorum euro ve pound un birbirine yakın olduğundan dolayı. ingiltereden almak doğru seçim olur mu?
Kullanıcı avatarı
bdurmus

Mesaj GokGokalp » 25 Ağu 2016, 22:35

Geçen hafta yaptığım Almanya-İsviçre seyahatimde gezme fırsatım oldu saatçileri. Tag Heuer için %10 luk bir indirim alabildik, ORIS için ise %5 civarında. Türkiye ile kıyasladığımda çok aşırıda fazla bir fark göremedim fiyatlarda. Tabi ki buraya göre bir kaç bin tl ucuz ama aşırıda bir fark yoktu. Bizde bir adet Tag Heuer Formula 1 ve ORIS Calobra Limited Edition ii aldık.
Kullanıcı avatarı
GokGokalp

Mesaj o2o » 25 Eki 2016, 22:09

afl yazdı:Bu konu ile ilgili bazı özel mesajlar da aldım, burada birkaç bilgi paylaşmakta fayda görüyorum, böylece herkes okuyabilir

Tax free için hemen tüm satıcılarda vergiyi öder sonra hava alanında tax free yapar ve iade alırsınız. Bunun iki dezavantajı var. Birincisi cebinizden o gün için vergi dahil para çıkar, ikincisi vergi oranı örneğin almanya için %19 dur ama kesintilerle size yuvarlak hesap 15.5 falan geri ödenir ve ciddi bir kaybınız olur.
Buna karşılık özellikle high end satıcıların bazılarında farklı bir sistem uygulanır. Hesaplama şöyledir. Önce size indirim yapılır, üstüne vergi sıfır kayıpla düşülür ve fiyatınız net olarak çıkar, bu aynı zamanda ödeyeceğiniz fiyattır zaten. Satıcı vergiyi sizden orada tahsil etmez ama kredi kartınızdan authorisation alır (tahsil etmiyorlar :bu nokta çok önemli yani cebinizden çıkmaz). Firma size tüm tax free dökümanlarını hazır verir ve siz sadece havalimanında bu dökümanı gümrüğe damgalatırsınız (global blue vs gibi tax free desklerine değil, direk olarak gümrüğe) ve gümrük dökümanı firmaya kendisi gönderir. Satıcı firma bu dökümanı gümrükten alınca da authorisation u kaldırır. Yani siz hiçbirşey yapmıyorsunuz tüm indirimlerden kayıpsız faydalanıyorsunuz ve firma ile gümrük işi kendi arasında hallediyor. Tabi bu sistem yanlızca büyük ve güvenilir firmalara, bulunduğu ülkenin gümrüğü tarafından sağlanıyor. Bu nedenle tax free işlerinin firma içinde halledilip halledilmediğini sormanızda fayda var. Aksi takdirde hem prosedür baş ağrıtıcıdır hem de tax free yi tam olarak değil kesintili alırsınız. Ülke ve şehire göre değişmekle beraber Bazı Wempe'ler, bazıBucherer' ler bazı Les Ambassadeurs' lar bu şekilde çalışır.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

@afl Kerem Abi geçenlerde başka yerde de hafızam yanılmıyorsa %9 cepte olup iyi pazarlıkla %13-14 indirim oranı ile genel toplamda %33-34 iyidir gibi bahsettiğinizi hatırlıyorum. Bu oran high end saatler için geçerli idi. Rolexte Ankara bayisinden %17 indirim oranı aldığımı düşünürsem.

Soru1: Almanya dan rolex için indirim oranı ne almayı hedeflemeliyim? %9+%19 vergi mi?

Soru2: Almanya da Rolex de yukarıdaki gibi vergi indiriminin tamamını almak mümkün olur mu acaba? Araştırmaya nasıl nereden başlamalıyım?

Tşkrler,

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 189 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners