TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yurtd覺覺 Saat Al覺m覺 / Fiyatlar覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtd覺覺 Saat Al覺m覺 / Fiyatlar覺

Mesaj o2o » 02 Nis 2016, 17:46

afl yazd覺:Her eyden 繹nce unu a癟覺k癟a s繹ylemeliyim ki son 2-3 y覺ld覺r en iyi fiyatlar T羹rkiye'de.
Hong Kong da genel olarak fiyatlar eskiye g繹re cazip deil. S覺f覺r saatlerde 繹zellikle de bilinen modellerde pazarl覺k oran覺 yok gibi. o2o Nautiluslar覺 PP listesinden maximum %15 aa覺da g繹rd羹m ki HK da vergi s覺f覺r olunca eskisi kadar cazip deil. Daha y羹ksek modeller ve daha az pop羹ler high end markalarda oran art覺yor. Ama heryerde olduu gibi, PP, Rolex, Panerai gibi hit markalarda indirim oran覺 d羹羹k.
Maalesef ikinci elden hi癟 anlam覺yorum ama o kadar 癟ok yer ve alternatif olunca uygun fiyat illa bulunur diye d羹羹n羹yorum.

Genel olarak
1- s覺f覺r saatlerde arad覺覺n覺z saati bulursunuz (yok diye bir ey yok)ama 繹nemli bir fiyat avantaj覺 olmayabilir
2- ikinci elde her ey ( fiyat + 癟eit) m羹mk羹n diye genelleyebiliriz.

ok faydal覺 ve a癟覺klay覺c覺 oldu. Teekk羹rler :champ: :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
o2o

Kay覺t: 17 Kas 2015, 18:53

Mesaj TSayiR » 02 Nis 2016, 17:54

afl yazd覺:Hong Kong hakk覺nda biraz bilgi ve vitrin manzaralar覺.
Belki birilerinin yolu d羹er.
Hong Kong da bulamayaca覺n覺z saat yoktur. T羹m markalar覺n t羹m modellerinden, ba覺ms覺z ve butik markalar覺n modellerine kadar her ey mevcut. Markalar覺n her birinin bir癟ok butikleri olmas覺n覺n yan覺nda, Empreror, Yes watch ve ad覺n覺 yazmayaca覺m 4-5 b羹y羹k dealerda da neredeyse t羹m markalar sat覺l覺yor. Her b羹y羹k caddede bilinen markalar olduu gibi en az 2 tane de high end sat覺c覺 var. Tabi bu yeni saatler i癟in. Ama Hong Kong as覺l ikinci elde inan覺lmaz. Bulunamayacak saat olduunu sanm覺yorum. 襤kinci el derken hem kullan覺lm覺 hem de kullan覺lmam覺, (LNIB -kutusunda / yeni) eklinde b羹y羹k bir pazar var. A癟覺k癟as覺 New York da dahil olmak 羹zere daha zengin bir saat pazar覺 g繹rmedim. Hem s覺f覺r hem ikinci elde muazzam bir yer Hong Kong.

Aa覺daki resimler, 繹rnek olmas覺 i癟in, TEK B襤R ikinci el d羹kkan覺n覺n vitrininden.

Panerai kamyonu yeni gelmi, boaltm覺 :D
Resim

Resim

Resim

Resim

arkadan AP kamyonu gelmi
Resim

ancon (s覺f覺r)
Resim

Rolex kamyonu durur mu?

Resim

Ve Patek Philippe, ikinci el.
Resim

G繹rd羹羹n羹z gibi Nautilus sebil :lol:

Patek ile ilgili unu tekrar s繹ylemek istiyorum. nl羹 bir AD (Authorized Dealer) a urad覺m. (Bilenler veya yolu d羹ebilir olanlar i癟in Hankow Road - Kowloon).Ne yaz覺k ki resim 癟ekmenin pek uygun olmad覺覺n覺 belirttiler. Yanl覺zca Patek olarak 100 羹n 羹zerinde 羹r羹n vard覺. 襤癟lerinde son 5270 in t羹m renkleri, Celestial, birka癟 minute repeater ve tam 27 adet deiik model ve renkte Nautilus vard覺. Tamam覺 double seal. Akl覺ma Patek i癟in u kadar ay, Nautilus i癟in bu kadar y覺l s覺ra beklenir efsaneleri geldi yine. G羹l羹msedim ;) Ama beni oraya 癟eken bunlar deil, double seal bir 5970 J olmas覺yd覺. Sadece 2008 de ve s覺n覺rl覺 say覺da 羹retilen bir model. O bile vard覺 :shock:

T羹rkiyede de maazaya giriyorsun, kuyumcu d羹kkan覺ndan p覺rlanta alacakm覺s覺n gibi davran覺yorlar; vitrin dahil toplamda 5-6 tane rolex var, arad覺覺n model istee g繹re getiriliyor;buyrun efendim oturun 癟ay kahve Ee bizim millette pohpohlanmay覺 sever t羹rk insan覺 繹zel olmay覺 sever :D :D gelsin 癟aylar gitsin kahveler :D
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj ugurtatari » 02 Nis 2016, 19:02

TSayiR yazd覺:
afl yazd覺:Hong Kong hakk覺nda biraz bilgi ve vitrin manzaralar覺.
Belki birilerinin yolu d羹er.
Hong Kong da bulamayaca覺n覺z saat yoktur. T羹m markalar覺n t羹m modellerinden, ba覺ms覺z ve butik markalar覺n modellerine kadar her ey mevcut. Markalar覺n her birinin bir癟ok butikleri olmas覺n覺n yan覺nda, Empreror, Yes watch ve ad覺n覺 yazmayaca覺m 4-5 b羹y羹k dealerda da neredeyse t羹m markalar sat覺l覺yor. Her b羹y羹k caddede bilinen markalar olduu gibi en az 2 tane de high end sat覺c覺 var. Tabi bu yeni saatler i癟in. Ama Hong Kong as覺l ikinci elde inan覺lmaz. Bulunamayacak saat olduunu sanm覺yorum. 襤kinci el derken hem kullan覺lm覺 hem de kullan覺lmam覺, (LNIB -kutusunda / yeni) eklinde b羹y羹k bir pazar var. A癟覺k癟as覺 New York da dahil olmak 羹zere daha zengin bir saat pazar覺 g繹rmedim. Hem s覺f覺r hem ikinci elde muazzam bir yer Hong Kong.

Aa覺daki resimler, 繹rnek olmas覺 i癟in, TEK B襤R ikinci el d羹kkan覺n覺n vitrininden.

Panerai kamyonu yeni gelmi, boaltm覺 :D
Resim

Resim

Resim

Resim

arkadan AP kamyonu gelmi
Resim

ancon (s覺f覺r)
Resim

Rolex kamyonu durur mu?

Resim

Ve Patek Philippe, ikinci el.
Resim

G繹rd羹羹n羹z gibi Nautilus sebil :lol:

Patek ile ilgili unu tekrar s繹ylemek istiyorum. nl羹 bir AD (Authorized Dealer) a urad覺m. (Bilenler veya yolu d羹ebilir olanlar i癟in Hankow Road - Kowloon).Ne yaz覺k ki resim 癟ekmenin pek uygun olmad覺覺n覺 belirttiler. Yanl覺zca Patek olarak 100 羹n 羹zerinde 羹r羹n vard覺. 襤癟lerinde son 5270 in t羹m renkleri, Celestial, birka癟 minute repeater ve tam 27 adet deiik model ve renkte Nautilus vard覺. Tamam覺 double seal. Akl覺ma Patek i癟in u kadar ay, Nautilus i癟in bu kadar y覺l s覺ra beklenir efsaneleri geldi yine. G羹l羹msedim ;) Ama beni oraya 癟eken bunlar deil, double seal bir 5970 J olmas覺yd覺. Sadece 2008 de ve s覺n覺rl覺 say覺da 羹retilen bir model. O bile vard覺 :shock:

T羹rkiyede de maazaya giriyorsun, kuyumcu d羹kkan覺ndan p覺rlanta alacakm覺s覺n gibi davran覺yorlar; vitrin dahil toplamda 5-6 tane rolex var, arad覺覺n model istee g繹re getiriliyor;buyrun efendim oturun 癟ay kahve Ee bizim millette pohpohlanmay覺 sever t羹rk insan覺 繹zel olmay覺 sever :D :D gelsin 癟aylar gitsin kahveler :D

:D :D :D :D :D 10 numara 5 y覺ld覺z tespit...
Gen癟ler yal覺lar覺n aptal olduunu san覺r;Ama yal覺lar gen癟lerin aptal olduunu bilir..
Kullan覺c覺 avatar覺
ugurtatari

Ya: 54
Kay覺t: 02 Oca 2014, 01:02

襤svi癟re'ye gidiyorum. Saat fiyatlar覺 makul mudur???

Mesaj maliterece » 02 Au 2016, 18:04

Arkadalar,
襤svi癟re Z羹rih'e gideceim. Saat fiyatlar覺 nas覺ld覺r orda, bilgi payla覺rsan覺z memnun olurum.
selamlar,
Kullan覺c覺 avatar覺
maliterece

Ya: 57
Kay覺t: 27 Tem 2016, 17:33

Mesaj ugurtatari » 13 Au 2016, 19:59

Ge癟en Hafta LA dayd覺m..Rolex Sub Date i癟in Maazadan ald覺覺m fiat 6900 Dolard覺..% 5 iskonto hari癟...Birde tax olsa hemen alacakt覺m..Ama fiat bana 癟ok cazip geldi...Tekrar覺nda san覺r覺m al覺cam..Bu fiat t羹rkiyede 2. el fiat覺ndan bile ekonomik.
Gen癟ler yal覺lar覺n aptal olduunu san覺r;Ama yal覺lar gen癟lerin aptal olduunu bilir..
Kullan覺c覺 avatar覺
ugurtatari

Ya: 54
Kay覺t: 02 Oca 2014, 01:02

Mesaj bdurmus » 25 Au 2016, 17:53

merhaba, 癟ok uzun olmasada ara s覺ra takip ediyordum. bu aralar baya bi arat覺rd覺m modelleri ve 繹zelliklerini. gmt batman, sub date yada date just 2 beyaz alt覺n bezelli model d羹羹n羹yorum. hangi 羹lkeden almak daha mant覺kl覺 olur u an i癟in bunu bilmiyorum yaln覺z. bu konuda yard覺mc覺 olabilir misiniz? avrupa da hangi 羹lkeden almak daha karl覺 olur, ingiltere diye d羹羹n羹yorum euro ve pound un birbirine yak覺n olduundan dolay覺. ingiltereden almak doru se癟im olur mu?
Kullan覺c覺 avatar覺
bdurmus

Ya: 37
Kay覺t: 09 Mar 2016, 15:25

Mesaj GokGokalp » 25 Au 2016, 22:35

Ge癟en hafta yapt覺覺m Almanya-襤svi癟re seyahatimde gezme f覺rsat覺m oldu saat癟ileri. Tag Heuer i癟in %10 luk bir indirim alabildik, ORIS i癟in ise %5 civar覺nda. T羹rkiye ile k覺yaslad覺覺mda 癟ok a覺r覺da fazla bir fark g繹remedim fiyatlarda. Tabi ki buraya g繹re bir ka癟 bin tl ucuz ama a覺r覺da bir fark yoktu. Bizde bir adet Tag Heuer Formula 1 ve ORIS Calobra Limited Edition ii ald覺k.
Kullan覺c覺 avatar覺
GokGokalp

Kay覺t: 23 Kas 2014, 12:52

Mesaj o2o » 25 Eki 2016, 22:09

afl yazd覺:Bu konu ile ilgili baz覺 繹zel mesajlar da ald覺m, burada birka癟 bilgi paylamakta fayda g繹r羹yorum, b繹ylece herkes okuyabilir

Tax free i癟in hemen t羹m sat覺c覺larda vergiyi 繹der sonra hava alan覺nda tax free yapar ve iade al覺rs覺n覺z. Bunun iki dezavantaj覺 var. Birincisi cebinizden o g羹n i癟in vergi dahil para 癟覺kar, ikincisi vergi oran覺 繹rnein almanya i癟in %19 dur ama kesintilerle size yuvarlak hesap 15.5 falan geri 繹denir ve ciddi bir kayb覺n覺z olur.
Buna kar覺l覺k 繹zellikle high end sat覺c覺lar覺n baz覺lar覺nda farkl覺 bir sistem uygulan覺r. Hesaplama 繹yledir. nce size indirim yap覺l覺r, 羹st羹ne vergi s覺f覺r kay覺pla d羹羹l羹r ve fiyat覺n覺z net olarak 癟覺kar, bu ayn覺 zamanda 繹deyeceiniz fiyatt覺r zaten. Sat覺c覺 vergiyi sizden orada tahsil etmez ama kredi kart覺n覺zdan authorisation al覺r (tahsil etmiyorlar :bu nokta 癟ok 繹nemli yani cebinizden 癟覺kmaz). Firma size t羹m tax free d繹k羹manlar覺n覺 haz覺r verir ve siz sadece havaliman覺nda bu d繹k羹man覺 g羹mr羹e damgalat覺rs覺n覺z (global blue vs gibi tax free desklerine deil, direk olarak g羹mr羹e) ve g羹mr羹k d繹k羹man覺 firmaya kendisi g繹nderir. Sat覺c覺 firma bu d繹k羹man覺 g羹mr羹kten al覺nca da authorisation u kald覺r覺r. Yani siz hi癟birey yapm覺yorsunuz t羹m indirimlerden kay覺ps覺z faydalan覺yorsunuz ve firma ile g羹mr羹k ii kendi aras覺nda hallediyor. Tabi bu sistem yanl覺zca b羹y羹k ve g羹venilir firmalara, bulunduu 羹lkenin g羹mr羹羹 taraf覺ndan salan覺yor. Bu nedenle tax free ilerinin firma i癟inde halledilip halledilmediini sorman覺zda fayda var. Aksi takdirde hem prosed羹r ba ar覺t覺c覺d覺r hem de tax free yi tam olarak deil kesintili al覺rs覺n覺z. lke ve ehire g繹re deimekle beraber Baz覺 Wempe'ler, baz覺Bucherer' ler baz覺 Les Ambassadeurs' lar bu ekilde 癟al覺覺r.
Umar覺m yard覺mc覺 olmuumdur.

@afl Kerem Abi ge癟enlerde baka yerde de haf覺zam yan覺lm覺yorsa %9 cepte olup iyi pazarl覺kla %13-14 indirim oran覺 ile genel toplamda %33-34 iyidir gibi bahsettiinizi hat覺rl覺yorum. Bu oran high end saatler i癟in ge癟erli idi. Rolexte Ankara bayisinden %17 indirim oran覺 ald覺覺m覺 d羹羹n羹rsem.

Soru1: Almanya dan rolex i癟in indirim oran覺 ne almay覺 hedeflemeliyim? %9+%19 vergi mi?

Soru2: Almanya da Rolex de yukar覺daki gibi vergi indiriminin tamam覺n覺 almak m羹mk羹n olur mu acaba? Arat覺rmaya nas覺l nereden balamal覺y覺m?

Tkrler,

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
o2o

Kay覺t: 17 Kas 2015, 18:53

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners