Masterport yazdı:Altına kaçırıyor gibi olmuş, VC candır[emoji106][emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hahahahahahahahah aynen

Masterport yazdı:Altına kaçırıyor gibi olmuş, VC candır[emoji106][emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk
berattorgut yazdı:Yorumlariniz için teşekkürler sayenizde tekrar isindimfakat bir kaç sorum daha olacak birincisi fiyatını az çok biliyorsunuzdur bu saat bu fiyatı hakeder mi ikincisi forumdaa bir arkadaşın yazısını okurken geneva seal belgesinin olmadığından bahsetmiş ve son olarakda frequency 4 Hz yazıyor bu ne anlama geliyor şimdiden teşekkürler
mertk yazdı:berattorgut yazdı:Yorumlariniz için teşekkürler sayenizde tekrar isindimfakat bir kaç sorum daha olacak birincisi fiyatını az çok biliyorsunuzdur bu saat bu fiyatı hakeder mi ikincisi forumdaa bir arkadaşın yazısını okurken geneva seal belgesinin olmadığından bahsetmiş ve son olarakda frequency 4 Hz yazıyor bu ne anlama geliyor şimdiden teşekkürler
Geneva seal'la ilgili ben bir şeyler yazmıştım, belki benim yazımı okumuşsunuzdur. Bunlara tam net cevap verebilmek için eğer ingilizceniz varsa yabancı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz; ben hatırladıklarımı söyleyeyim;
Öclekikle kalibre ile ilgili konuşalım;
Geneva seal veya hallmark, saatin tüm parçalarının geneva'da toplandığına işaret ediyordu; yani mekanizma geneva'da toplanmış, ben en son tartıştıklarımızdan böyle hatırlıyorum. Hepsi Geneva'da üretilmiş değil zaten anlamı.
Bu ne anlama geliyor peki; bildiğimiz gibi Vc JLC kalibreleri kullanıyor, üzerine işleme süsleme adjusting yaparak kullandığı belli kalibreler var JLC'den.Overseas'da da hatırladığım kadarıyla meshur JLC base kalibre var.Geneva Seal olanlar ise VC inhouse kalibreleri yani kendi yaptığı kalibreler diye adlandırmıştık. Yanılıyorsam düzeltin lütfen; Bg17 bakarsa konuya oda daha iyi bilgiler verebilir bu konuda.
Sonuç olarak Overseas iyi bir saat ve aynı zamanda çok da iyi ve güvenilir bir kalibreye sahip.Bana göre; AP Jumbo veya Patek Nau. daha iyi saatler, ama bu saatlere göre biraz daha ucuza bulunabilirse düşünmeden alırım zaten ki benim görüşüm eskisi daha güzeldi, kesin aklımda.
Onun dışında frekans sorunuza gelirsek, formülü 1/T; T=zaman(sn)
4 HZ bir saat;
Saniyede 4 salınım yapıyor, aynı zamanda 8 yarı salınım yani 8 titreşim. Zamanı yavaşlatırsanız, saniye kolunun, bir saniye içinde 8 kere titreştiğini görebilirsiniz. Bir video vardı bunla ilgili forumda.
Buradan da 1 saatlik atışını hesaplarsak saatin; 8x60x60=28.800vph(vibration per hour).
28.800' de genelde çoğu saatin çalışma prensibidir.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ringrang ve 33 misafir
|