TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vacheron Constantin Overseas Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vacheron constantin overseas

Mesaj Khan » 23 Ağu 2016, 07:50

Masterport yazdı:Altına kaçırıyor gibi olmuş, VC candır[emoji106][emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hahahahahahahahah aynen :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj eyimen » 23 Ağu 2016, 09:28

Patek almayin, her gun en az bir saniye kaybediyormus :lol:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Srhtdry » 23 Ağu 2016, 11:51

VC almayın bence. Amblemi görüp, yolunuzu kesip "Tapınak şövalyesi misin arkadaş?" derler:).
Kullanıcı avatarı
Srhtdry

Mesaj Khan » 23 Ağu 2016, 12:06

Haçlı ordusu :D
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj mertk » 23 Ağu 2016, 14:30

berattorgut yazdı:Yorumlariniz için teşekkürler sayenizde tekrar isindim :D fakat bir kaç sorum daha olacak birincisi fiyatını az çok biliyorsunuzdur bu saat bu fiyatı hakeder mi ikincisi forumdaa bir arkadaşın yazısını okurken geneva seal belgesinin olmadığından bahsetmiş ve son olarakda frequency 4 Hz yazıyor bu ne anlama geliyor şimdiden teşekkürler

Geneva seal'la ilgili ben bir şeyler yazmıştım, belki benim yazımı okumuşsunuzdur. Bunlara tam net cevap verebilmek için eğer ingilizceniz varsa yabancı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz; ben hatırladıklarımı söyleyeyim;

Öclekikle kalibre ile ilgili konuşalım;

Geneva seal veya hallmark, saatin tüm parçalarının geneva'da toplandığına işaret ediyordu; yani mekanizma geneva'da toplanmış, ben en son tartıştıklarımızdan böyle hatırlıyorum. Hepsi Geneva'da üretilmiş değil zaten anlamı.

Bu ne anlama geliyor peki; bildiğimiz gibi Vc JLC kalibreleri kullanıyor, üzerine işleme süsleme adjusting yaparak kullandığı belli kalibreler var JLC'den.Overseas'da da hatırladığım kadarıyla meshur JLC base kalibre var.Geneva Seal olanlar ise VC inhouse kalibreleri yani kendi yaptığı kalibreler diye adlandırmıştık. Yanılıyorsam düzeltin lütfen; Bg17 bakarsa konuya oda daha iyi bilgiler verebilir bu konuda.

Sonuç olarak Overseas iyi bir saat ve aynı zamanda çok da iyi ve güvenilir bir kalibreye sahip.Bana göre; AP Jumbo veya Patek Nau. daha iyi saatler, ama bu saatlere göre biraz daha ucuza bulunabilirse düşünmeden alırım zaten ki benim görüşüm eskisi daha güzeldi, kesin aklımda.

Onun dışında frekans sorunuza gelirsek, formülü 1/T; T=zaman(sn)

4 HZ bir saat;

Saniyede 4 salınım yapıyor, aynı zamanda 8 yarı salınım yani 8 titreşim. Zamanı yavaşlatırsanız, saniye kolunun, bir saniye içinde 8 kere titreştiğini görebilirsiniz. Bir video vardı bunla ilgili forumda.

Buradan da 1 saatlik atışını hesaplarsak saatin; 8x60x60=28.800vph(vibration per hour).

28.800' de genelde çoğu saatin çalışma prensibidir.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj berattorgut » 23 Ağu 2016, 16:04

mertk yazdı:
berattorgut yazdı:Yorumlariniz için teşekkürler sayenizde tekrar isindim :D fakat bir kaç sorum daha olacak birincisi fiyatını az çok biliyorsunuzdur bu saat bu fiyatı hakeder mi ikincisi forumdaa bir arkadaşın yazısını okurken geneva seal belgesinin olmadığından bahsetmiş ve son olarakda frequency 4 Hz yazıyor bu ne anlama geliyor şimdiden teşekkürler

Geneva seal'la ilgili ben bir şeyler yazmıştım, belki benim yazımı okumuşsunuzdur. Bunlara tam net cevap verebilmek için eğer ingilizceniz varsa yabancı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz; ben hatırladıklarımı söyleyeyim;

Öclekikle kalibre ile ilgili konuşalım;

Geneva seal veya hallmark, saatin tüm parçalarının geneva'da toplandığına işaret ediyordu; yani mekanizma geneva'da toplanmış, ben en son tartıştıklarımızdan böyle hatırlıyorum. Hepsi Geneva'da üretilmiş değil zaten anlamı.

Bu ne anlama geliyor peki; bildiğimiz gibi Vc JLC kalibreleri kullanıyor, üzerine işleme süsleme adjusting yaparak kullandığı belli kalibreler var JLC'den.Overseas'da da hatırladığım kadarıyla meshur JLC base kalibre var.Geneva Seal olanlar ise VC inhouse kalibreleri yani kendi yaptığı kalibreler diye adlandırmıştık. Yanılıyorsam düzeltin lütfen; Bg17 bakarsa konuya oda daha iyi bilgiler verebilir bu konuda.

Sonuç olarak Overseas iyi bir saat ve aynı zamanda çok da iyi ve güvenilir bir kalibreye sahip.Bana göre; AP Jumbo veya Patek Nau. daha iyi saatler, ama bu saatlere göre biraz daha ucuza bulunabilirse düşünmeden alırım zaten ki benim görüşüm eskisi daha güzeldi, kesin aklımda.

Onun dışında frekans sorunuza gelirsek, formülü 1/T; T=zaman(sn)

4 HZ bir saat;

Saniyede 4 salınım yapıyor, aynı zamanda 8 yarı salınım yani 8 titreşim. Zamanı yavaşlatırsanız, saniye kolunun, bir saniye içinde 8 kere titreştiğini görebilirsiniz. Bir video vardı bunla ilgili forumda.

Buradan da 1 saatlik atışını hesaplarsak saatin; 8x60x60=28.800vph(vibration per hour).

28.800' de genelde çoğu saatin çalışma prensibidir.

Bilgilendrdiginiz için teşekkür ediyorum pp nau ile overseas arasında ciddi bir fiyat farkı var jumbo ya gelince bana çok kaba geliyor ve gerek yabancı forumlar olsun gerek bu forum olsun ap hakkında pek iyi şeyler duymadım birde pp ve ap nin replikalari çok daha yaygın birde ap chrono ya baktimda frequency 3hz yazıyordu hangisi daha iyi oluyor anlamadım
En son berattorgut tarafından 23 Ağu 2016, 18:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ve o saat bir milletin kaderini değiştirdi
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Re: Vacheron Constantin Overseas Bilgi ve Yorum

Mesaj Khan » 23 Ağu 2016, 18:17

Replika konusunda +1

Mertk çok güzel açıklamışsın, eline koluna sağlık.
Kullanıcı avatarı
Khan

Re: Vacheron Constantin Overseas Bilgi ve Yorum

Mesaj kilimanjaro » 23 Ağu 2016, 19:23

Konuyu açan arkadaş lütfen saldırdığımı düşünme ... emin misin ? lütfen araştır ... yeminle yazmak istemezdim bu başlığa ... AP Jumbo kaba mı ?

saat ultra thin ya biraderim
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners