TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Sağlıklı zayıflama ve yağ yakımı için ideal nabız aralığ

Mesaj Baran » 11 Ağu 2016, 09:25

Ben hergün 1 saat tempolu yürüyodum,akşam rakı içiceksem 1.5-2 saat yürüyodum sabah,kahvaltıda 1 katı yumurta yiyip öğleni corbayla falan geciriyordum akşamda ekmek yemiyordum meze kebap rakı ne istiyosam yiyip tatlı niyetine kadayıf degil sekerli kahve içiyordum kg yapmıyordu.Birde hergün spor yapınca genel metabolizma hızı artıyor arada kaçırsamda kg yapmıyordu.Son 4 aydır düzenim bozuldu iş temposundan sporu yürüyüşü bıraktım ve danalar gibi yiyip içmeye başladım sonuc 9 kg aldım bugun itibariyle.Yarın yürüyüşe eski beslenme duzenime giriyorum bayrama kadar toparlarım.

Steroid kürler kilo verdirmez kas kütlesini göreceli sekilde arttırır kaslar su toplar ödem yapar hacimli görünürsünüz,piyasada yağ yakıcılar var ama onlar cok cok tehlikeli hem karaciğeri elinize alırsınız hemde kalp ritmini cok arttırdıgı için kalbi öldürür gece uyutmaz vs vs en temizi tempolu yürüyüş.Gece ac yattıgınızda sabah ac yürüyüşe cıktgınızda önce kandaki glikojenin yanması daha kısa sürer ve yağ yakımına gecersiniz.Son olarak kas yakmak düşünüldüğü kadar basit birşey degildir,önce seker sonra yag yakılır en son kasa gecilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Baran

Sağlıklı zayıflama ve yağ yakımı için ideal nabız aralığı?

Mesaj sinanarmy » 11 Ağu 2016, 09:44

Steroid kurler cesit cesittir bir cesiti de yag yakici kürdür. Kombinasyon da winstrol
Masteron (mg lari degisir) olan kürler her steroid kas yapimina yonelik degildirr
Troid hormonu yag yakiminda etkili bu hormonun islevini arttirarak yag yaktiriyorlar vucuda biraz sentetik bir is malum tavsiye edilmez [emoji4]

Kullanıcı avatarı
sinanarmy

Mesaj manil » 11 Ağu 2016, 10:26

Konu hakkında faydalı bilgiler verilmiş ben yine de kendi açımdan bi kaç ekleme yapayım.

1- Yağ yakımı aerobik ortamda gerçekleşen bir olaydır. Bunun da ideal nabız aralığı kişiden kişiye göre değişmekle birlikte 120-160 bandında olduğu söylenir. Net cevap verip "140 bpm (beat per minute)" demek isterdim ama yukarıda da belirtildiği gibi araştırmalar yapıldıkça sporun da gitgide kişiye özel olduğu ortaya çıkıyor.

2- Kür, steroid, v.s. gibi kavramlar sizin asla bilmemeniz gereken şeylerdir. Bu konularda bilgi edinmeyin bile.

3- Yürüyüşle çok kilo verilebilir ama verilmeyebilir de. Bu yürüyüş/koşunun temposuna bağlı.

4- Kişisel olarak interval koşu/yürüyüşlerin kilo verimi açısından en faydalı çözüm olduğunu söyleyebilirim. Yani önce hafif tempoyla koşu/yürüyüş arası bir tempoda başlayacak, 400 mt sonra (tamamen örnek veriyorum) 100 mt hızlı bir depar sonra tekrar 400 mt yürüyüş... Bu döngüyü 5-6 kere tekrar etmekte fayda var.

5- bu sayede ilk önce nabız aralığını yağ yakımı seviyesinde biraz tutar sonrasında anaerobik kapasiteye biraz yüklenir sonra tekrar yağ yakımı seviyesine gelerek faydalı bir kombinasyon yapmış olursunuz.

6- Kafada bir resim oluşturabilme adına şöyle diyeyim; 120 - 160 nabız aralığında vücut denen makine yağdan yakarken; 160 üstünde aşırı yakıt ihtiyacından dolayı yağ yakımı gibi uzun bir enerji elde etme prosesi yerine direkt olarak cepten yer.

7- Baran'ın dediği konu (vücudu göçertilmesi) üst düzey sporcular için doğrudur. Bununla birlikte,
a-yaşam kalitenizin üst düzeyde kalması,
b-postür bozukluğunuzun olmaması,
c-kuvvette (güç demiyorum) devamlılık sağlanması
d-hareketlerde sağlıklı bir range of motion'ın olması gibi nedenlerle
ağırlık çalışmak ya da vücut ağırlığıyla egzersiz yapmak şarttır.

Bunu da çok temelde basit itiş - çekiş hareketleri olan şınav, barfiks ve air squat denen hareketlerle yapabilirsiniz. Yapacağınız çalışmalar eklemleri olumsuz etkilemez, içiniz rahat olsun. (bunun söz konusu olması için triatlet seviyesinde elit sporcu olmanız ya da özel birliklerde olduğu üzere ağırlıkla koşu/uzun intikal gibi çalışaları yapmak gerekir)

8-Bunları yazarken de uzun süredir anaerobik antreman yapan, senelerdir mücadele sporları ile uğraşmakta olan, kardiyovasküler sistemi spor nedeniyle gelişme göstermiş (yani kalp büyümesi :) ), hemen hemen her antreman biçimini denemiş birisi olarak söylüyorum.

9- son olarak crossfit denen reklam harikası saçmalıktan olabildiğince uzak durun. Detay bilgi isterseniz ÖM vasıtasıyla da yardımcı olmaya çalışırım.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj manil » 11 Ağu 2016, 10:27

Son olarak, kilo vermenin %25'i antreman, %25'i dinlenme ve uyku %50'sinin ise beslenme olduğunu belirteyim. (benim kişisel kanaatim)
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj HknDrsn » 11 Ağu 2016, 11:35

Arkadaşlarımız baya faydalı bilgiler vermiş, öncelikle hepinize tşkler.
Bende haftanın 3 günü spor yapıyorum. başlarken ısınma harketleri sonra 5 dk yürüyüş 15 dk koşu, sonra ağırlık çalışıyorum tabi abartılı olmayacak şekilde. Tabi bunlar kg vermeye ve yağ yakmaya yeterli değil, o kadar kaloriyi yakıp sonra bir yemekle verdiğinizin 2,3 katını bir anda alabiliyorsunuz :D Beslenmeye gelecek olursam, Sabah mutlaka sıkı bir kahvaltı, öğle abartmadan günlük iş yerinde ne çıkarsa onu yiyorum, akşamda çorba çok az ana yemek salata ve meyve yiyorum. 3-4 kg civarı verdim. Göbek kısmında biraz yağ var onu da eritirsem 10 numara olacak :D
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Baran » 11 Ağu 2016, 12:04

Ekmek ve meyve hiç yememenizi tavsiye ederim heleki akşam saatlerinde.

Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj HknDrsn » 11 Ağu 2016, 12:30

Ekmek sadece sabah 1 dilim kepek öğle ve akşam yemiyorum, şekeri çok azalttığım ve tatlıyıda hiç yemediğim için Meyve yıyorum tabi oda oturup 1 kg kiraz 1 çilek değil :D artı akşam yatmaya yakın kesinlikle yemiyorum.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Serhateco » 11 Ağu 2016, 19:11

Bende bisiklet sürüp , haftada 3 saat yüzüyorum. Diğer yorum yazanlarında dediği gibi ekmeği kesmenin faydasını gördüm ve tatlıyıda bayağı kestim. Nabızla alakalı olarak denildiği gibi her yaşa göre değişir bir arkadaşım sıkı spor yaptığı zamanlar 180 küsür nabız görüyotdu biskletle yokuş tırmanırken ve bir problem olmuyodu. Spor yaptıkça ilk zamanlarda gördüğünüz yüksek nabızlar ilerki safhalarda düşücektir kondisyonunuz geliştiği için.
Kullanıcı avatarı
Serhateco

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners