Konu hakk覺nda faydal覺 bilgiler verilmi ben yine de kendi a癟覺mdan bi ka癟 ekleme yapay覺m.
1- Ya yak覺m覺 aerobik ortamda ger癟ekleen bir olayd覺r. Bunun da ideal nab覺z aral覺覺 kiiden kiiye g繹re deimekle birlikte 120-160 band覺nda olduu s繹ylenir. Net cevap verip "140 bpm (beat per minute)" demek isterdim ama yukar覺da da belirtildii gibi arat覺rmalar yap覺ld覺k癟a sporun da gitgide kiiye 繹zel olduu ortaya 癟覺k覺yor.
2- K羹r, steroid, v.s. gibi kavramlar sizin asla bilmemeniz gereken eylerdir. Bu konularda bilgi edinmeyin bile.
3- Y羹r羹y羹le 癟ok kilo verilebilir ama verilmeyebilir de. Bu y羹r羹y羹/kounun temposuna bal覺.
4- Kiisel olarak interval kou/y羹r羹y羹lerin kilo verimi a癟覺s覺ndan en faydal覺 癟繹z羹m olduunu s繹yleyebilirim. Yani 繹nce hafif tempoyla kou/y羹r羹y羹 aras覺 bir tempoda balayacak, 400 mt sonra (tamamen 繹rnek veriyorum) 100 mt h覺zl覺 bir depar sonra tekrar 400 mt y羹r羹y羹... Bu d繹ng羹y羹 5-6 kere tekrar etmekte fayda var.
5- bu sayede ilk 繹nce nab覺z aral覺覺n覺 ya yak覺m覺 seviyesinde biraz tutar sonras覺nda anaerobik kapasiteye biraz y羹klenir sonra tekrar ya yak覺m覺 seviyesine gelerek faydal覺 bir kombinasyon yapm覺 olursunuz.
6- Kafada bir resim oluturabilme ad覺na 繹yle diyeyim; 120 - 160 nab覺z aral覺覺nda v羹cut denen makine yadan yakarken; 160 羹st羹nde a覺r覺 yak覺t ihtiyac覺ndan dolay覺 ya yak覺m覺 gibi uzun bir enerji elde etme prosesi yerine direkt olarak cepten yer.
7- Baran'覺n dedii konu (v羹cudu g繹癟ertilmesi) 羹st d羹zey sporcular i癟in dorudur. Bununla birlikte,
a-yaam kalitenizin 羹st d羹zeyde kalmas覺,
b-post羹r bozukluunuzun olmamas覺,
c-kuvvette (g羹癟 demiyorum) devaml覺l覺k salanmas覺
d-hareketlerde sal覺kl覺 bir range of motion'覺n olmas覺 gibi nedenlerle
a覺rl覺k 癟al覺mak ya da v羹cut a覺rl覺覺yla egzersiz yapmak artt覺r.
Bunu da 癟ok temelde basit iti - 癟eki hareketleri olan 覺nav, barfiks ve air squat denen hareketlerle yapabilirsiniz. Yapaca覺n覺z 癟al覺malar eklemleri olumsuz etkilemez, i癟iniz rahat olsun. (bunun s繹z konusu olmas覺 i癟in triatlet seviyesinde elit sporcu olman覺z ya da 繹zel birliklerde olduu 羹zere a覺rl覺kla kou/uzun intikal gibi 癟al覺alar覺 yapmak gerekir)
8-Bunlar覺 yazarken de uzun s羹redir anaerobik antreman yapan, senelerdir m羹cadele sporlar覺 ile uramakta olan, kardiyovask羹ler sistemi spor nedeniyle gelime g繹stermi (yani kalp b羹y羹mesi

), hemen hemen her antreman bi癟imini denemi birisi olarak s繹yl羹yorum.
9- son olarak crossfit denen reklam harikas覺 sa癟mal覺ktan olabildiince uzak durun. Detay bilgi isterseniz M vas覺tas覺yla da yard覺mc覺 olmaya 癟al覺覺r覺m.
Some people feel the rain. Others just get wet.
Bob Marley