TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi GMT Master II; Bezel Tercihi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi GMT Master II; Bezel Tercihi

Mesaj afl » 03 Ağu 2016, 15:51

Daha önce de belirtmiştim bence siyah Submariner'dan daha güzel Rolex yok. İster day-date, ister yacht master, isterse Daytona veya diğer tüm modeller olsun benim fikrim ve beğenime göre en güzel Rolex; Submariner 116610 LN (veya date sevmeyenler için 114060)
Halihazırda zevkle kullanmış olduğum ama babam da beğenince ona vermiş olduğum bir Submariner var. Ama her ne kadar aile içinde de olsa mesafelerden dolayı istediğimde kullanma şansına sahip değilim. Bu durumda bir Rolex eksikliği hissediliyor. Tabi ikinci bir Submariner'in gereksiz olacağını belirtmeme gerek yok sanırım. Bu durumda hem optik, hem kullanım hem de komplikasyon olarak GMT Master 2 tüm beklentilerime cevap veren tek model olarak kaldı. Tamamen altın veya TT (altın - çelik) hiç düşünmediğim modeller olduğu için iki seçenekte düşünmeye devam ediyorum.

Birincisi 116710 LN, bildiğimiz siyah bezelli model
Resim

İkincisi 116710 BLNR mavi - siyah bezelli model ya da Batman
Resim

Buradaki çelişkim şu; Batman'i çok beğensem de bezelin mavisi beni çok rahatsız ediyor. Lütfen bu saate sahip arkadaşlarım beni yanlış anlamasın, renk ile ilgili düşüncelerim tamamen beni bağlar ve niyetim objektif görüşümü sunmaktır. Benim çok beğendiğim şey size rezil gelebilir, tabi tersi de mümkün. Ne zevksiz adamsın eleştirisi şimdiden kabulümdür :D Onun dışında hepimizin beğenileri farklı ve hepsi de saygıyı hak ediyor. Yanlış anlaşılmayacağımı umuyorum.
Bu mavi oldukça parlak ve değişik ışıklarda iyice parlayan hatta cayır cayır yanan parlak bir mavi. Aslında bana verdiği his tam olarak cart mavi denilen türden. Ve bu his maalesef bana bu saati iki yıldır 150 defa deneyip bir türlü aldırmayan his.
Buna karşılık beyaz altın model olan 116719 BLRO daki mavi daha mat, daha koyu ve daha yumuşak bir mavi. Cayır cayır yanıp parlamıyor efendi efendi oturuyor :D . Eğer bu tonu Batman'e koysalardı zaten iki sene önce almıştım.
Beyaz altın model 116719 BLRO ile BLNR renk farkını aşağıdaki iki fotoyla vermeye çalıştım.
Resim
Resim

Bu şartlar altında siyah bezelli klasik GMT 50,5 e 49,5 kazanıyor gibi. Ama hala bir türlü evet budur deyip %100 oldu diyemiyorum.
Siz ne düşünürsünüz? Özellikle BLNR ve LN kullananların direk kullanıcı yorumları oldukça değerli olacaktır. Acaba bu mavi sadece beni mi bu kadar rahatsız ediyor merak ettim doğrusu.
Kullanıcı avatarı
afl

Re: Hangi GMT Master II; bezel tercihi

Mesaj ltf » 03 Ağu 2016, 15:57

Hiç bir modeli kullanmamış biri olarak objektif görüşürüm sizinki ile aynı, özellikle 116719 BLRO ile BLNR arasındaki ton farkını görünce bana da mavi aşırı cırt geldi, tabiki tercih meselesi. Benim oyum siyah bezelden yana :thumbup:
Time is slow when you wait, time is fast when you are late!
Kullanıcı avatarı
ltf

Mesaj kiwi21 » 03 Ağu 2016, 16:04

Abi,

Kendi görüşlerimi söyleyeyim. Görüşlerim tamamiyle optik ve kişisel zevklerim üzerinedir. Umarım karar vermede bir işine yarar.

Öncelikle 116610 ile full siyahın tadını almışsın. GMT'nin her ne kadar komplikasyonları farklı olsa da hemen hemen optik olarak yakın modeller. Batman de beğendiğim model ancak kişisel zevke göre "cart mavi" olduğundan dolayı kafanızda bi tık geride olduğunu söylemişsiniz. Bilmiyorum seçenekler bu ikisiyle mi sınırlı ama hem full siyah kullanıp tekrarlamamak adına, hem de kaçınmak istediğiniz mavi renk adına acaba Coke GMT mi deneseniz? Gerçi bilmiyorum belki de Coke'un kırmızısında da sizi rahatsız eden bir şeyler vardır :)

Saygılar. :champ:

Resim
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Clk » 03 Ağu 2016, 16:35

Arkadas biz ne konustuk sen ne yapiyorsun. :evil:

Ne gerek var. Bekle Eylül ayini zaten ilk etapta keyfin yerine gelecek. Illa ki GMT istiyorsan ver bana AP'yi al GMT'yi ;) Hala folieleri duruyor üzerinde :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj hakan1970 » 03 Ağu 2016, 18:33

BLNR kesinlikle muhteşem bir saat bence ama ben olsam LN alırım. Size de LN öneririm.

Sent from my iPad using Tapatalk
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj eyimen » 03 Ağu 2016, 20:43

BLNR'nin mavisi bana cok guzel geliyor mesela :champ: Yansin, varsin :lol:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Emreozcan » 03 Ağu 2016, 20:53

Merhaba;

Blnr sahibi olarak fikrimi belirtmek isterim. Blnr mavisini begenmemenizi dogal buluyorum. Zevk ve renk meselesi oldugunu mukemmel anlatmissiniz, oyle ki o yazdiginiza alinacak blnr sahibini ayiplarim :)

Renk secimine gelince, mavi bezeli alacak kadar begeniyor olsaydiniz zaten simdiye almistiniz. Istisnalar haric olmak uzere 2. El fiyatlarinda siyah bezel durumuna gore 5500-6000 usd arasi, mavi bezel ise 7500-8250 usd arasinda fiyatlandiriliyor. Zaten mavisinden emin degilken aradaki fiyat farkina hic degmez. Ustune ustluk siyah submarineri da cok begenerek kullandiginizi belirtmissiniz. Bu durumda kesinlikle siyah bezel gmt almalisiniz diye dusunuyorum.

Saygilar.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj Anesthesia » 03 Ağu 2016, 21:35

Bence babanıza bir datejust alın ve sevdiğinize kavuşun ;)

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: DenizÇ, Google [Bot] ve 96 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners