Halihazırda zevkle kullanmış olduğum ama babam da beğenince ona vermiş olduğum bir Submariner var. Ama her ne kadar aile içinde de olsa mesafelerden dolayı istediğimde kullanma şansına sahip değilim. Bu durumda bir Rolex eksikliği hissediliyor. Tabi ikinci bir Submariner'in gereksiz olacağını belirtmeme gerek yok sanırım. Bu durumda hem optik, hem kullanım hem de komplikasyon olarak GMT Master 2 tüm beklentilerime cevap veren tek model olarak kaldı. Tamamen altın veya TT (altın - çelik) hiç düşünmediğim modeller olduğu için iki seçenekte düşünmeye devam ediyorum.
Birincisi 116710 LN, bildiğimiz siyah bezelli model

İkincisi 116710 BLNR mavi - siyah bezelli model ya da Batman

Buradaki çelişkim şu; Batman'i çok beğensem de bezelin mavisi beni çok rahatsız ediyor. Lütfen bu saate sahip arkadaşlarım beni yanlış anlamasın, renk ile ilgili düşüncelerim tamamen beni bağlar ve niyetim objektif görüşümü sunmaktır. Benim çok beğendiğim şey size rezil gelebilir, tabi tersi de mümkün. Ne zevksiz adamsın eleştirisi şimdiden kabulümdür

Bu mavi oldukça parlak ve değişik ışıklarda iyice parlayan hatta cayır cayır yanan parlak bir mavi. Aslında bana verdiği his tam olarak cart mavi denilen türden. Ve bu his maalesef bana bu saati iki yıldır 150 defa deneyip bir türlü aldırmayan his.
Buna karşılık beyaz altın model olan 116719 BLRO daki mavi daha mat, daha koyu ve daha yumuşak bir mavi. Cayır cayır yanıp parlamıyor efendi efendi oturuyor

Beyaz altın model 116719 BLRO ile BLNR renk farkını aşağıdaki iki fotoyla vermeye çalıştım.

Bu şartlar altında siyah bezelli klasik GMT 50,5 e 49,5 kazanıyor gibi. Ama hala bir türlü evet budur deyip %100 oldu diyemiyorum.
Siz ne düşünürsünüz? Özellikle BLNR ve LN kullananların direk kullanıcı yorumları oldukça değerli olacaktır. Acaba bu mavi sadece beni mi bu kadar rahatsız ediyor merak ettim doğrusu.