Deliciden memnunsanız almanıza gerek yok, ben makas kullanıyorum, çok memnunum. Ama tamamen kişisel tercih meselesi.
Bir puro derken, bir kutu puro kastediyosunuz diye düşünüyorum.
Eğer sadece bir puro diyorsanız aşağıdakileri okumanıza gerek yok
Humidorda durmayan purolar birkaç gün içinde kurumaya başlar. Geçici çözümler var fakat kesin karar verdiyseniz bir humidor almanızda yarar var.
Kaç puro kapasiteli bir humidorun size yeteceğini düşünüyorsanız en az 2 katı kapasitede bir humidor alın. İlerde o da yetmeyecektir.
Humidoru Türkiyeden almanıza gerek yok, Amazon'dan Quality Importers marka humidorlar var. Gayet hesaplı ve kalitelidir. Ben 8-10 tane alıp hediye etmişimdir ya da alınmasına vesile olmuşumdur, bugüne kadar bir sıkıntı çeken görmedim.
50 puro kapasiteli Sao Paolo ya da 100 puro kapasiteli Milano alınabilir. Büyük olan 60 dolar civarıydı, shipping dahil 270-280 Tl ye kapınıza kadar gelir.
Humidor alınca kaliteli bir nemlendirici ve nem ölçer almanızda da fayda var. Kutuyla beraber gelenler sağlıklı değil.
Bütçe uygunsa elektronik nemlendirici alın, daha dün 2 adet Cigar Oasis Excel aldık arkadaşlara, (cigarandwinestuff.com dan)
(Richard diye bir vatandaş var, Emrah Futtu'ya gönderdiğiniz gibi gönderin derseniz bazı konuları halleder.) dün 20 email falan attım, isimden hatırlar diye tahmin ediyorum
Elektronik alırsanız nem konusunu unutrsunuz. Bütçe yoksa kutu içinde jeller var, onlar da kullanılabilir. Türkiye'de satan da var biraz yüksek olabilir ama yurtdışı uğraşmayın derseniz tercih edilebilir.
Humidor gelir gelmez puroları içine koymayın sakın. İç kısmındaki sedir kaplamanın neme doyurulması (seasoning) gerekiyor. Yoksa puroların nemini çeker ve kurutur. Kolay bir işlem fakat uzun sürebilir, kutu gelince yazarsanız anlatırım.
Nem ölçer için, hatta diğer bütün aksesuarlar için Xikar'ı tavsiye ederim. Bütün ürünleri ömür boyu garantili. Ürünü aldıktan sonra websayfalarına gidip bunu aldım demeniz yeterli.