TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Ne Okuyor?

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Ne Okuyor?

Mesaj asymptote » 08 May 2016, 01:25

Yıllarca önce okuduğum bir kitap. Şimdi aklıma geldi ve önermek istedim: :thumbup:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 12 Haz 2016, 16:41

Resim

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Oblomov » 14 Haz 2016, 00:02

Resim

Arabistanlı lawrence in 1916 arap isyanını anlatan otobiyografisi.. emperyalistlerin osmanlı ýı nasıl parçaladıklarının samimi bir itirafi.. ama çeviri çok kötü hatta berbat..
Kullanıcı avatarı
Oblomov

Mesaj tugberk » 10 Tem 2016, 13:45

Son sıralarda Narcos dizisinden dolayı Escobar ın hayatına ilgi duymaya başlamıştım. Escobar ın kardeşinin, bu mevzuları anlattığı bir kitabı var, e-book yolu ile onu buldum, Kindle ile onu okuyorum.
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj khef » 05 Ağu 2016, 19:51

Yıllar sonra Stephen King; kısa hikayeler ve yeni yazmaya başlayanlara bir kaç öğüt.

Resim
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj TSayiR » 06 Ağu 2016, 02:02

khef yazdı:Yıllar sonra Stephen King; kısa hikayeler ve yeni yazmaya başlayanlara bir kaç öğüt.

Resim

Stephen king, korku öyküleri ve romanlarinda üstad olmakla birlikte "Yazmak" ya da "Yazınsal yaratıcılık" konusunda dünya uzerinde -benim şahsi görüşüm olarak- tektir. Herhangi bir durağan nesneden (masa uzerindeki bir elma ya da boş bir sandalye)ya da herhangi bir zaman diliminin cok kisa ve basit bir anından sayfalarca yazabilir ve okuyucuyu da hiç sıkmaz. Bunun bir kaç örneği Türkçeye "Oyun" ve "Tom Gordon'a aşık olan kız" diye çevrilen kitaplaridir.

Stephen King in cok fazla kitabini okudum. O, Mahşer, tepki, kara kule serisi, karanlik oykuler, hayvan mezarligi,buick8,cep,göz,Tom Gordon'a aşık olan kız,oyun,kemik torbasi ve su anda aklima gelmeyenler..

Her insanin yazmaya deger bir fikri olabilir, bu fikir özgün de olabilir ama bunu edebi bir şekilde sayfaya dökmek gerçekten çok zor. İşte Stephen King öyle eşsiz bir yazar ki bu iş tabiri caizse onun için çocuk oyuncagi. İnşallah diyorum bunu bir şekilde yeni nesillere aktariyordur ve kendisi gibi yazin ustalari yetisir.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj khef » 06 Ağu 2016, 11:46

TSayiR yazdı:
khef yazdı:Yıllar sonra Stephen King; kısa hikayeler ve yeni yazmaya başlayanlara bir kaç öğüt.

Resim

Stephen king, korku öyküleri ve romanlarinda üstad olmakla birlikte "Yazmak" ya da "Yazınsal yaratıcılık" konusunda dünya uzerinde -benim şahsi görüşüm olarak- tektir. Herhangi bir durağan nesneden (masa uzerindeki bir elma ya da boş bir sandalye)ya da herhangi bir zaman diliminin cok kisa ve basit bir anından sayfalarca yazabilir ve okuyucuyu da hiç sıkmaz. Bunun bir kaç örneği Türkçeye "Oyun" ve "Tom Gordon'a aşık olan kız" diye çevrilen kitaplaridir.

Stephen King in cok fazla kitabini okudum. O, Mahşer, tepki, kara kule serisi, karanlik oykuler, hayvan mezarligi,buick8,cep,göz,Tom Gordon'a aşık olan kız,oyun,kemik torbasi ve su anda aklima gelmeyenler..

Her insanin yazmaya deger bir fikri olabilir, bu fikir özgün de olabilir ama bunu edebi bir şekilde sayfaya dökmek gerçekten çok zor. İşte Stephen King öyle eşsiz bir yazar ki bu iş tabiri caizse onun için çocuk oyuncagi. İnşallah diyorum bunu bir şekilde yeni nesillere aktariyordur ve kendisi gibi yazin ustalari yetisir.

King'in izinden gittiği Ray Bradbury, H.P. Lovecraft, E.A.Poe, Tolkien (Kara Kule serisinin çıkış noktasi) gibi yazarların yanında, King'in izinden giden Clive Barker, Neil Gaiman gibi bir çok yazar mevcut. Mutlaka yeni nesilden de bir kaç yazar çıkacaktır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj TSayiR » 06 Ağu 2016, 13:25

khef yazdı:
TSayiR yazdı:

Resim

King'in izinden gittiği Ray Bradbury, H.P. Lovecraft, E.A.Poe, Tolkien (Kara Kule serisinin çıkış noktasi) gibi yazarların yanında, King'in izinden giden Clive Barker, Neil Gaiman gibi bir çok yazar mevcut. Mutlaka yeni nesilden de bir kaç yazar çıkacaktır. [emoji106]

Lovecraft ve Poe ile ilgili kendimi tek kelime dahi söyleyecek derece de yetkin görmüyorum çünkü onlar inanilmaz yazarlar ve sözün bittiği yerdeler, ölümsüzler.

Barker ve Gaiman icinse ben Barker'i çok farkli, yaratici ve kaliteli buluyorum ancak Gaiman bana pek hitap etmedi, sarmadi onun için çok yorum yapamayacagim.

King'in el verdiği ( :) ) Kara Ev kitabini da beraber yazdiklari son dönem güncel korku yazarlarindan Peter Straub' un bir kitabini okumustum ve cok begenmistim tavsiye ederim.

Ancak sayfaya dökme ve o betimlemeler konusunda kimse King kadar "King" olamaz.

@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners