Nethiustr yazdı:arif yazdı:Arkadaşlar cevap veren fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Çoklu alıntılama yapmayı bilmiyorum paragraflar halinde yazayım.
Yurtdışı alışveriş konusunda oldukça tecrübeliyim, zaten öncelikli amacım yurtdışından daha ucuza almak. Gidip görmek istememdeki amaç nasıl duracağı hakkında fikir sahibi olabilmek. Bir de daha önce yurtdışından saat almadım, kaç dolara kadar sıkıntısız gelir? 100dolar sınırı vardı en son sanırım ama saatlerde durum farklı mı?
Otomatik saatler hakkında yeterli bilgim olmadığını kabul ediyorum zaten. Araştırdıkça okudukça öğrenmiş oluyorum. Buradaki saat severlerin gönül verdiği ve oldukça yüksek paralar ödediği otomatik saatlere bir nevi hakaret gibi olduğunu kabul ediyorum bileklik tanımlamamın. Bu sebeple kızdırdığım kimse olduysa kusuruma bakmamasını rica ediyorum. Mesleğim icabı 1 saniyelik bir fark yüzünden bir insanın hayatını kaybedebildiğini biliyorum. Sanırım bendeki hassasiyetin sebebi bu.
Düşündükçe, araştırdıkça giriş seviyesi de olsa br otomatik saat edinmeye karar verdim. Sanırım size giren virüs bana da girdi. Aklımda iki model var uzun elemeler sonucunda. Birincisi herkesin önerdiği orient mako'nun ray modeli, pepsi bezel. Hatta şöyle bir nato kayışla daha güzel olur gibi sanki.
Diğeri ise Seiko srp623 veya srp 625.
Biri mavi diğeri siyah. Bunların sonu j ve k ile biten modelleri var. j ile bitenler sanırım Japonya'da üretiliyorlarmış ve ortalama 20 dolar daha fazlalar k modellerine göre. Seiko bir miktar daha fazla hoşuma gitti. Sizce alırsam bu j-k farkında dikkat etmeli miyim?
Cevaplayanlara tekrar teşekkür ederim.
Reyis Orient Ray da Pepsi bezel yok normalde, extra alıp takmışlar.onun haricinde Orient Ray da Mako da pişman etmez.
Bişey daha öğrenmiş oldum. Bu saat konusu derya denizmiş gerçekten ilk yazdığım mesajlarda çok cahilmişim. Meğer ben 14 yıldır bir diver saat takıyormuşum ve seviyormuşum diver saatleri. İşte benimki bir heves ama ilk fırsatta skx007 skx009 rayII veya belki daha üst gruptan bir saat edineceğim.
Son mesajımdaki sotularla ilgili yardımcı olabilecek var mı? Gümrük ve seikolardaki j-k farkıyla ilgili. Teşekkürler
D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi