TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Bütçe Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Düşük Bütçe Saat Önerisi

Mesaj arif » 16 Haz 2016, 19:43

Nethiustr yazdı:
arif yazdı:Arkadaşlar cevap veren fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Çoklu alıntılama yapmayı bilmiyorum paragraflar halinde yazayım.

Yurtdışı alışveriş konusunda oldukça tecrübeliyim, zaten öncelikli amacım yurtdışından daha ucuza almak. Gidip görmek istememdeki amaç nasıl duracağı hakkında fikir sahibi olabilmek. Bir de daha önce yurtdışından saat almadım, kaç dolara kadar sıkıntısız gelir? 100dolar sınırı vardı en son sanırım ama saatlerde durum farklı mı?

Otomatik saatler hakkında yeterli bilgim olmadığını kabul ediyorum zaten. Araştırdıkça okudukça öğrenmiş oluyorum. Buradaki saat severlerin gönül verdiği ve oldukça yüksek paralar ödediği otomatik saatlere bir nevi hakaret gibi olduğunu kabul ediyorum bileklik tanımlamamın. Bu sebeple kızdırdığım kimse olduysa kusuruma bakmamasını rica ediyorum. Mesleğim icabı 1 saniyelik bir fark yüzünden bir insanın hayatını kaybedebildiğini biliyorum. Sanırım bendeki hassasiyetin sebebi bu.

Düşündükçe, araştırdıkça giriş seviyesi de olsa br otomatik saat edinmeye karar verdim. Sanırım size giren virüs bana da girdi. Aklımda iki model var uzun elemeler sonucunda. Birincisi herkesin önerdiği orient mako'nun ray modeli, pepsi bezel. Hatta şöyle bir nato kayışla daha güzel olur gibi sanki.
Resim

Diğeri ise Seiko srp623 veya srp 625.
Resim
Biri mavi diğeri siyah. Bunların sonu j ve k ile biten modelleri var. j ile bitenler sanırım Japonya'da üretiliyorlarmış ve ortalama 20 dolar daha fazlalar k modellerine göre. Seiko bir miktar daha fazla hoşuma gitti. Sizce alırsam bu j-k farkında dikkat etmeli miyim?

Cevaplayanlara tekrar teşekkür ederim.

Reyis Orient Ray da Pepsi bezel yok normalde, extra alıp takmışlar. :) onun haricinde Orient Ray da Mako da pişman etmez.

Bişey daha öğrenmiş oldum. Bu saat konusu derya denizmiş gerçekten ilk yazdığım mesajlarda çok cahilmişim. Meğer ben 14 yıldır bir diver saat takıyormuşum ve seviyormuşum diver saatleri. İşte benimki bir heves ama ilk fırsatta skx007 skx009 rayII veya belki daha üst gruptan bir saat edineceğim.

Son mesajımdaki sotularla ilgili yardımcı olabilecek var mı? Gümrük ve seikolardaki j-k farkıyla ilgili. Teşekkürler

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
arif

Mesaj arif » 16 Haz 2016, 19:46

Resim

14 yıldır benimle dağ tepe deniz her yeri gezen saatimin modeli de bu.
Kullanıcı avatarı
arif

Mesaj artemis » 10 Tem 2016, 01:24

Benim oyum orientten yana ;)
Kullanıcı avatarı
artemis

Mesaj grinny » 10 Tem 2016, 09:38

Başlık hortlamış ama ben de geçen gün gördüğüm Casio modelini paylaşayım, güzel bir Day/Date modeli olmuş bence, fiyatı da uygun;

Casio MTP-1381L-7AVDF
Resim
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj serz » 10 Tem 2016, 15:57

grinny yazdı:Başlık hortlamış ama ben de geçen gün gördüğüm Casio modelini paylaşayım, güzel bir Day/Date modeli olmuş bence, fiyatı da uygun;

Casio MTP-1381L-7AVDF
Resim

Casio nun bu day&date modeli güzelmiş cidden fiyatıda çok makul ama şu arabik rakamlar olmasaymış keşke :D
Kullanıcı avatarı
serz

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 109 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners