TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Mesaj manil » 03 Tem 2016, 00:45

Seni de GS sahibi yapıcaz :) Caner'im.

Soru soran arkadaşa naçizane tavsiyem marka kararı var ama model kararı yoksa 2 el olarak satış değeri yüksek saati alması olacak.

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Bg17 » 03 Tem 2016, 01:14

manil yazdı:Seni de GS sahibi yapıcaz :) Caner'im.

Soru soran arkadaşa naçizane tavsiyem marka kararı var ama model kararı yoksa 2 el olarak satış değeri yüksek saati alması olacak.

Caner i bilmem de, GS bana giderek yakinlasiyor. Sanirim horolojide sona gelmemin gostergelerinden biri.

Konuyq donersek, arkadas belli ki rolex alacak, kafada yer etmis, sadece biraz cesarete ihtiyaci var. omega orta sinif, oris giris diye baslandiysa rota belli.

Simdi jaeger ultrathin, zenith el primera, falan anlatmaya gerek yok bence. Zaten dipsiz kuyu, gercekten merak eden en az 1 yil arastiriyor, bend oyle oldu, askinda o yolda gidiyor.

Bnce rolex no date al, hic pisman olan gormedim.

Seiko astron guzel saatdir ama cok ozel musteri kitlesine hitap boyutsal sorunlari vardir. Satmakta sorun yasayacagini sanmiyorum, sadec sabir diyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj aqua29 » 03 Tem 2016, 01:41

Bg17 yazdı:
manil yazdı:Seni de GS sahibi yapıcaz :) Caner'im.

Caner i bilmem de, GS bana giderek yakinlasiyor. Sanirim horolojide sona gelmemin gostergelerinden biri.

Konuyq donersek, arkadas belli ki rolex alacak, kafada yer etmis, sadece biraz cesarete ihtiyaci var. omega orta sinif, oris giris diye baslandiysa rota belli.

Simdi jaeger ultrathin, zenith el primera, falan anlatmaya gerek yok bence. Zaten dipsiz kuyu, gercekten merak eden en az 1 yil arastiriyor, bend oyle oldu, askinda o yolda gidiyor.

Bnce rolex no date al, hic pisman olan gormedim.

Seiko astron guzel saatdir ama cok ozel musteri kitlesine hitap boyutsal sorunlari vardir. Satmakta sorun yasayacagini sanmiyorum, sadec sabir diyorum.

Üstad evet Rolex kafada ama sen bildigin güzel markalarıda anlat mesela şu an panerai radiomir 1940 3days otomatik pam655 bakıyorum sizce Nasıl bir saattir veya Zenit'e el premioro veya jeager ultra thin

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
aqua29

Mesaj Bg17 » 03 Tem 2016, 03:03

Sevgili aqua29, daha foruma cok yenisin. Seni hicbirimiz tanimiyoruz, ne kadar ciddi oldugunu, ne istedigini, saat konusundaki zevklerini falan hic bilmiyoruz. Cok okumayi sevmedigin gibi bir izlenime kapildim, cunku istediklerinin hepsi forumda mevcut.

Ya ortada bisey yok, laf olsun diye baslik actin, ki bu ara hakkaten benim uzun uzun yzacak vaktim yok, yada Zaten secimini yaptin, onay bekliyorsun, ehh o da ben degilim. Zaten dedim git sub al diye.

Son kere yaziyim, arastir, oku ve dene, sonra gel sor, elimiZden geleni yapalim.

Yoksa panerai nere, jlc nere, ben sana nasil anlatiyim...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj aqua29 » 03 Tem 2016, 03:10

Haklısın üstad ben sadece sizin saat konusunda deneyimli olduğunuzu düşünerek öğrenmeye çalıştım ne bileyim saatlerin mekanizma artıları rezerv güçleri falan işte saatte bakmamız gereken ince püf noktalar nelerdir bunları öğrenmek tamam herkes sağolsun birşeyler yazmış ama ben aslında en baştan yazdım saatlerin artıları nelerdir diye mesela Rolex ile başladık panerai önerisi gelince onu araştırtırıyorum şimdi siz bildiginiz için artı püf noktaları yazın istedim hepsi bu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
aqua29

Mesaj FirstClass » 03 Tem 2016, 13:11

Ben üstadlara katılıyorum. Saat kültür işidir. İçinde bulunduğunuz durum; motorsiklet binmeyi bilmeyip H2 almak istemeye benziyor. Bunun yanında saat ayrıca tutku, ihtiras, hastalık...artık buna ne deniyorsa onun işidir. 20-25 bin bütçeyle şu forumda kimse gidip başkasının tavsiyesiyle hareket etMEZ. Ben size "illa Rolex istiyorsanız gidin 41 datejust alın" desem, bu benim kişisel zevkimden ötürüdür. Siz daha datejust'ın ne olduğunu bilmiyorsanız zaten 3 gün sonra aldığınız saatten pişman olacaksınız. Önce bir süre araştırın, okuyun. Kimseden de buraya girip sayfalarca yazı yazmasını beklemeyin. Soruyorsunuz mesela "Panerai nasıl bir saat?", "Zenith El Primero nasıl bir saat?". Daha Zenith'in El Primero serisinde kaç saat olduğuna dahi bakmadan gelmiş burda tuhaf sorular soruyorsunuz. Size gelip: Samsung nasıl bir telefon ya da BMW nasıl bir araba diye sormamla aynı şey.

Önce araştırın, kendi zevklerinizi belirleyin, gidin mağazada fiyat alın, saati kolunuza takın. Hatta bence önce bir kaç tane ucuz saat alın ve saatler arasındaki, markalar arasındaki farkları bir görün. Hangi tip saatlerden hoşlandığınıza karar verin. Sonra gelin spesifik bir modelde karar kıldıysanız burada gerekli soruları sorun. Benim bunlara ayıracak zamanım yok diyorsanız da gidin Rolex AD'ye, hangisini beğendiyseniz onu takın ve çıkın. Gördüğünüzde bir Rolex'ten ayırt edemeyeceğiniz Oris'i kötülüyorsunuz sonra gelip burda insanlardan yardım istiyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
FirstClass

Mesaj kilimanjaro » 03 Tem 2016, 13:21

Bg17 yazdı:Sevgili aqua29, daha foruma cok yenisin. Seni hicbirimiz tanimiyoruz, ne kadar ciddi oldugunu, ne istedigini, saat konusundaki zevklerini falan hic bilmiyoruz. Cok okumayi sevmedigin gibi bir izlenime kapildim, cunku istediklerinin hepsi forumda mevcut.

Ya ortada bisey yok, laf olsun diye baslik actin, ki bu ara hakkaten benim uzun uzun yzacak vaktim yok, yada Zaten secimini yaptin, onay bekliyorsun, ehh o da ben degilim. Zaten dedim git sub al diye.

Son kere yaziyim, arastir, oku ve dene, sonra gel sor, elimiZden geleni yapalim.

Başar noktayı koymuş.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj khef » 03 Tem 2016, 13:24

kilimanjaro yazdı:
Bg17 yazdı:Sevgili aqua29, daha foruma cok yenisin. Seni hicbirimiz tanimiyoruz, ne kadar ciddi oldugunu, ne istedigini, saat konusundaki zevklerini falan hic bilmiyoruz. Cok okumayi sevmedigin gibi bir izlenime kapildim, cunku istediklerinin hepsi forumda mevcut.

Başar noktayı koymuş.

+1 :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners